Mój start :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój start :)

Post »

Adam, na mój gust to wina aparatu lub oświetlenia, a liście są normalnie zielone
mniodkowa, jak tv pomaga w kwitnięciu, to się dobrze składa, bo mój stoi przy telewizorze :D
Może tego z przedpokoju zaniosę do teścia i umieszczę przy drugim telewizorze? ;:224 :lol:
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Adam12222 czepiasz się :wink: ja nie widzę żadnych zbrązowień - kwiatek ma się dobrze .W kuchni mam czerwone sciane i może odbija sie w liściach :D
Awatar użytkownika
natalka_klb
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 lip 2011, o 09:40

Post »

jak tu ślicznie :) wiele Twoich kwiatuszków bardzo mi się podoba :D

już na początku świeci po oczach okazałą szeflerą i starannie hodowanym gruboszem, starszy skrzydłokwiat imponujący taki zagęszczony! i młody go dogoni :D

i te czerwone osłonki, faktycznie ładnie się komponują z ciemną zielenią :D chyba podkradne pomysł ;P

też mam 9-miesięcznego szkraba w domu - ciężko czasami zadbać o roślinki (dziś o mało co nie uśmierciłam swoich 3 szałwii stojących na balkonie - nie podlałam ich od 3 dni, a straszy upał był, że jedna to już omdlała zupełnie - jednak szybka reanimacja na szczęście przywróciła ją do życia :tan )

pozdrawiam serdecznie ;:109
moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
weronisia997
100p
100p
Od: 19 lut 2011, o 18:31
Kontakt:

Post »

:wit Piękna ta szeflera z 1 strony, inne roślinki też niczego sobie ;:138 NO i rzeczywiscie masz swietne doniczki...Pozdrawiam :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podoba mi się taki gęsty skrzydłokwiat... Marzę o takim ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

rapunzel ,natalka_klb , weronisia997 , justus27 dzięki za odwiedziny .
Szeflera to mój najstarszy kwiat i bardzo go lubię , jest mało wymagający ,a skrzydłuś ma 3 lata , był kupiony jako przedszkolak :)
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

:wit Zostałam obdarowana nowym nabytkiem ,podpowiedzcie mi co to jest i jak o to dbać .Podobno roślinka jest zwisająca i kwitnie .

Obrazek
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19

Post »

Masz bardzo piękne kwiaty.
Zadbane. Bardzo ładny balkon:)
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

To Aeszynantus chyba :D
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

Dzięki zeberka4 za podpowiedź wygooglowalam i tez mi sie wydaje ze to Aeszynantus (Eschynantus - Eszynantus),no i podoba mi sie bardzo ten kwiatuszek ciekawe czy dam sobie z nim rade ? może sie polubimy , chociaż czytałam że nie jest taki łatwy ,czas pokaże , na razie postawilam go na wschodnim oknie .
owadozer
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sie 2011, o 12:38

Post »

Nie jest to roslina trudna w uprawie..wystarczy mu jasne miejsce i odpowiednie podlewanie :)
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

:wit owadozer skoro tak mówisz to może się uda , już nie moge się doczekać kiedy zakwitnie, na łodyżce ma jakieś zawiązki i nie wiem czy to młode listki czy może to pączki kwiatowe - czas pokaże.
Teraz inna sparawa - Grudnik tak wyglądał zeszłego roku gdy kwitł:

Obrazek

a tak wygląda obecnie - nie mam pojęcia co mu jest ?dlaczego listki zrobiły się czerwone i ogólnie marnie wygląda

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Grudniki zawsze w porze kwitnienia wyglądają na świeżutkie, liście pięknie im błyszczą, później, gdy przechodzą okres spoczynku tracą połysk. Roślinka ma chyba sporo przyrostów?
Eszynantus.. dasz sobie z nim radę, sporo światełka, ale nie bezpośredniego, choć teraz jesienią będzie trudno o oparzenia. Wschodnie okno na razie jak najbardziej wystarczy. Później z pewnością zabraknie mu tam miejsca. Zaraz wrzucę w wątku fotkę mojego; obecnie zaczyna kwitnienie.. zerknij tu
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
LILA ROSA
50p
50p
Od: 24 sie 2010, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj. Śliczne szlumbergery, pięknie wybarwione. Czkam na więcej okazów z Twojej kolekcji. :wit ;:138
To myśli są tym, co szczęśliwie układa człowiekowi życie. - Marek Aureliusz
Sprzedam/wymienię hoye.
Hoja. Baza wiedzy o poszczególnych gatunkach
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Witaj. Jestem tu nowa i wpadłam po podziwiać Twoje roślinki . Naprawdę pięknie rosną ta szeflera mnie urzekła .. PIĘKNA !!! Pozdrawiam i jeśli pozwolisz będę podglądała ...
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”