Róże Georginii (Alicji) cz. II
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Róże Georginii (Alicji) cz. II
Kącik z ławeczką jest czarujacy
, urokliwie wygląda.

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alicjo, z czerwonych na razie zrezygnuję, wolę od bieli przez róż do buraczkowych. To profanacja tak pisać o różach
Oglądam twoje perełki, czytam skwapliwie i staram się jak najwięcej zapamiętać.
Lista chcianych stale uaktualniana.

Oglądam twoje perełki, czytam skwapliwie i staram się jak najwięcej zapamiętać.
Lista chcianych stale uaktualniana.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Duble Delight

Powtarzają......
Marguerite Hilling

i Newada

Rose de Restch

Midsummer pierwszy kwiatek.
Midsummer

Powtarzają......
Marguerite Hilling

i Newada

Rose de Restch

Midsummer pierwszy kwiatek.
Midsummer

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ładnie wygląda Midsummer a Newady bym nie poznała na tych zdjęciach 

wspaniałosci na dobranoc pokazujesz, Alicjo
Double Delight w pełnej krasie - przepiękny!

- Georginia
Aniu Newada pierwsze kwiatki miała bardzo jasne,prawie białe.Widocznie teraz mniej słońca i dlatego zakwitła na różowo,sama byłam zdziwiona.Midsummer natomiast trochę dziwna ale pierwszy kwiat zwykle jest niewydarzony,w katalogu wygląda trochę inaczej.
Newada

Agnieszko D.D zwykle też jest jaśniejsza.Mało jest teraz słońca i widocznie dlatego płatki róż są bardziej wybarwione.Ale chyba ładniejsze.
Newada

Agnieszko D.D zwykle też jest jaśniejsza.Mało jest teraz słońca i widocznie dlatego płatki róż są bardziej wybarwione.Ale chyba ładniejsze.
- Georginia
Justynko w takim razie pasowałaby Ci Rose de Restch.Na zdjęciu może tego nie widać ale naprawdę jest buraczkowa.
Moja Double de Light tez szykuje się do drugiego kwitnienia. mam nadzieję, że tym razem jakoś lepiej będzie niz wiosna z kolorami
Alicjo, czy kupowałaś Teasing Georgie na wiosnę? Jakoś nie widzę...
I prosbę mam o pomoc różaną. Mam taką białą NN na patyku. Niesamowicie kwitnie, ale to obfite kwitnienie normalnie ja zabija
Dzisiaj przycięłam solidnie pędy po pierwszym kwitnieniu i tak jak w zeszłym roku spod morza kwiecia wylazła bida z nędzą. Normalnie na niedożywioną wygląda- liście bledną, rahityczne jakieś, plamistości nie ma, ale pewnie lada moment sie pojawia. W zeszłym roku we wrześniu nie miała prawie w ogóle liści. Nawożona jak wszystkie inne- wiosna kompost, azofoska, potem nawóz do róz, potem gnojówki... Masz może pomysł, jak ją podkarmić? Już niby nie powinno się nawozić róż, ale może chociaż dolistnie coś by jej zapodać?

Alicjo, czy kupowałaś Teasing Georgie na wiosnę? Jakoś nie widzę...
I prosbę mam o pomoc różaną. Mam taką białą NN na patyku. Niesamowicie kwitnie, ale to obfite kwitnienie normalnie ja zabija

- Georginia
Dagmaro możesz zastosować ,nawóz interwencyjny do róż ,magiczna siła.Taka torebka kosztuje 12 zł.Dajemy 1 łyżka stołową na konewkę i podlej różyczkę.Tak robiłam biedaczkom z wiosennego nasadzenia,pomaga .Pisze że tym nawozem nie można przenawozić.Daj raz na tydzień,po dwóch tygodniach powinno być już widać różnicę.Nawet zakwitnie.Opryskać też tym możesz.
Teasing Georgia myślałam że ją pokazywałam.Niedługo zakwitnie powtórnie.
Teasing Georgia

Teasing Georgia myślałam że ją pokazywałam.Niedługo zakwitnie powtórnie.
Teasing Georgia

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Jestem ciekawa jak się spisuje Duble Delight. Ten środkowy element róży jest dla niej ożywczy i pięknie wygląda
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nevada piękna i Marguerite Hilling też. One mają chyba duże te kwiaty?
Które dłużej się trzymają na krzaku? Myslałam o kupnie Nevady - niestety w R już nie było ale teraz się zastanawiam nad Małgośką. Tylko właśnie istotne jest dla mnie jak długo jest kwiat na krzaku. Mam taką jedną rose rugosę i ciągle widzę tylko pączki, jak rozkwitną to na krzaku nie wiem czy są jeden dzień - zawsze jak pojadę na działkę to już po kwiatkach
Które dłużej się trzymają na krzaku? Myslałam o kupnie Nevady - niestety w R już nie było ale teraz się zastanawiam nad Małgośką. Tylko właśnie istotne jest dla mnie jak długo jest kwiat na krzaku. Mam taką jedną rose rugosę i ciągle widzę tylko pączki, jak rozkwitną to na krzaku nie wiem czy są jeden dzień - zawsze jak pojadę na działkę to już po kwiatkach

Pozdrawiam Ida
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja Nevada rok temu też miała różowe pierwsze kwiaty.Już myślałam,że to pomyłka i mam dwie Margaret Hilling ale następne były już białe.Podobno wpływ ma też pogoda
I dodam,ze bardzo lubię
te krzaczki

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie Double Delight jest od mniej więcej półtora miesiąca, a też kwitnie już drugi raz. W zasadzie przekwita, ciekawe, czy jeszcze pokaże swoje wdzięki w tym sezonie?
Alu-różana ekspertko, czy sądzisz, że swoje młode krzaczki róż na zimę powinnam okryć? Mam ich kilka sztuk, więc mogę sobie na to pozwolić. Bo przy prawie setce jak mają niektózy, to chyba little problem by był
Nawożenie dopiero na wiosnę? Ostatnio podsypałam nawozu w zeszłym tygodniu, mam nadzieję, że nie za poźno?
Alu-różana ekspertko, czy sądzisz, że swoje młode krzaczki róż na zimę powinnam okryć? Mam ich kilka sztuk, więc mogę sobie na to pozwolić. Bo przy prawie setce jak mają niektózy, to chyba little problem by był

Nawożenie dopiero na wiosnę? Ostatnio podsypałam nawozu w zeszłym tygodniu, mam nadzieję, że nie za poźno?
- Georginia
Dagmarko mam taką nietypową rabatę różaną.W związku z tym że jest nie foremna.W jednym brzegu wąska w drugim szeroka.Zaplanowałam róże o odpowiedniej wysokości i szerokości .Jeszcze dodatkowo na środku rosła już Abraham Darby /ta w stojaczku/ więc i kolorystycznie /morelowy róż/musiałam też dopasować.Doszły jeszcze róże które musiałam przesadzić więc doszedł kolor pomarańczowy.Zaczyna i kończy kolorem pomarańczowym,przechodzi w środku w różowy,ale tak żeby kolory się nie gryzły ,lecz ze sobą współgrały.Miałam trochę z tym roboty,ale zima była długa.W sumie rosną w kolejności.Monica ,-Orange Sensation,-Teasing Georgia,- Sunny Sky,-/padła/ Candlelight,- Chippendale,-Fantasia Mondiale,-Crocus Rose,- Augusta Luise,-Heritage,- Abraham Darby,- A Shropshire Lad,- Colette,-Czarles A,- Golden Celebration,- Westerland. Z tyłu rosną jałowce i przodu lawenda.Będą dosadzone jeszcze byliny w tej szerszej części ale jesienią.
Rabata różana.

Rabata różana.