U Gajeczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Gajeczki

Post »

Gajeczko, ale się cieszę, że Cię znalazłam ;:138 Ja też oprócz kwiatów mam warzywnik i chętnie poplotkuję o warzywkach. Twoje są śliczne ;:180 Masz ładną cukinię ;:63 U mnie jest na razie jeden owoc i do tego jakoś zaczął się kurczyć. Nie wiem, czemu... :(
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11

Post »

Tajgo - zapraszam codziennie, bób dopiero zaczyna się nadawać do konsumpcji, ale jest go tyle, że sama nie przejem :)

Tatio - zapewniam Cię, że warto mieć kilka choćby swoich warzyw, to może żadna opłacalność, ale radość z takich plonów jest niesamowita, a smak warzyw zebranych w pięknym słoneczku jest zdecydowanie lepszy niż tych sklepowych. Warto znaleźć u siebie mały kącik, a z tego co widziałam, to u Ciebie by się znalazł. Tylko nie szalej, spróbuj najpierw czy podoba Ci się pielenie malutkiego warzywniaka :)

Działeczko - witaj w moich skromnych progach :) Bardzo chętnie poplotkuję o warzywkach i nie tylko. Czytałam o Twoich problemach na cukiniowym wątku, ale nie umiałam Ci pomóc :( Pocieszę Cię jednak tym, że cukinia jak już się rozkręci, to plonuje tak, że nie można przejeść :)
iwonas85
200p
200p
Od: 27 mar 2011, o 21:27

Post »

Hej :) dziękuje za przepis na chlebek. Jak mnie najdzie ochota to zrobię, bo nie zawsze mam wenę twórczą w kuchni :)
a ta sałatka ogórków to ja daje kiszone bądź małosolne i pomidora i cebulkę jak Justynka, czasem też jajko jak ma być na śniadanie w pracy coś bardziej sytego :)
miłego wieczoru :)
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

na widok tych wszystkich warzywek slinka cieknie, u mnie zaczyna sie dopiero sezon na pomidorki a ogoreczki to na razie mam tylko te foliowe....
chlebek pewnie pyszny moze i ja kiedys zrobie :)
ps.masz ode mnie wiadomosc na pw
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Iwonko - jak spróbujesz chlebka, to daj znać, powiem Ci tylko, że pracy przy nim prawie nic, a warto. Nawet moja siostra, która np obiadów nie gotuje, bo nie lubi i nie bardzo umie :P (mąż gotuje), to ten chlebek piecze i od niej mam właśnie ten przepis. Bo lubimy ciemne pieczywo, a teraz to nie wiadomo co się je.. Ponoć graham jest barwiony palonym cukrem itp.. To też oczywiście zależy, ile osób w domu jest, nas jest dwoje lub troje, więc jak upiekę takie dwa chlebki z jednej porcji, to na ok tydzień starcza.

Justynko - Witam Cię w moim ogródeczku :) Odpisałam Ci na pw i dopinguję Ci również w Twoim ślicznym ogrodzie :)
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

gajeczka pisze:Kalmia - Witam w moim ogródeczku :) Dziękuję za komplementy :) Z tego co wiem, to od kwitnienia do czerwonego owocu pomidora - 55-60 dni, licz, ja trzymam kciuki :)
Dzięki :D
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit ale masz ładne warzywka i do tego jakie już zbiory :shock: :shock: :shock: ;:138 ;:138 ;:138 różyczki i daturki też są pocieszne zwłaszcza te drugie niech tylko zaczną kwitnąć ;:108 Zapraszam do mnie :wink:
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Kalmia - proszę bardzo :)

Bonia - Witam i dziękuję za miłe słowa :) Też nie mogę się doczekać kwitnienia datur i ich zapachu. Z przyjemnością Cię odwiedzę :)
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Dziś mam leniwy dzień, nic mi się nie chce. Zmusiłam się tylko do działania przy wisienkach:

Obrazek

Powstały dżemy (duże słoiki), wisienki w syropie (malutkie słoiki):

Obrazek

I ciacho, najprostsze, ucierane, ale też wg mnie najlepsze:

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

O Boże, a ja taka głodna... ;:223 I jeszcze tyle godzin do obiadu, a o deserze mogę tylko pomarzyć :cry:

Gajeczko, czy przepis na to ciasto z wisienkami to mogę wyżebrać :oops: :?:
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Joasiu, przepraszam za te foty w nieodpowiednim momencie i zaostrzenie u Ciebie apetytu :(
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

A to moja dzisiejsza kolacja będzie (no oczywiście nie wszystko :P):

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iwonas85
200p
200p
Od: 27 mar 2011, o 21:27

Post »

ale ładne, a moje dopiero pare listków mają :) ale pewnie pod koniec sierpnia doczekam się własnych. to trzeba zrobić podmiankę patisony za pomidory ;)
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p

Post »

Gajeczko, nie szkodzi :D . Ciasto piękne, także łakomstwo się odzywa... :oops: Czy uwierzysz, że mimo tego głodu, wprost z pracy pojechałam na trzy godziny do centrum ogrodniczego zamiast na obiad do domu... :;230
Pozdrawiam,
joanna
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Piszę się na taką wymianę :) Powiem Ci tak - obejrzyj swoje dokładnie. Ja dwa dni temu popatrzyłam i stwierdziłam, e, maleństwa jeszcze, kiedy to urośnie. Patrzę dziś :shock: i sama widzisz :) Niestety przy okazji wyszło, że mam 1 cukinię tylko, reszta wszystko to patisony. Nawet kabaczek nie wyrósł żaden. Trudno, będzie co będzie i to się zje :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”