Ogródek An-ki
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
Aniu znów piękna fota pięknej róży:) Acropolis już dawno za mną chodzi 

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i kolejna piękność, jak zresztą samo imię wskazuje...nie może być inaczej 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Aniu ja Acropolis już na pewno nie kupię-2 razy zapłaciłam kupę forsy i niestety były bez korzonków wsadzone do pojemników.Obie padły pomimo chuchania i dmuchania.
Basiu rozkwitły następne piękności-kolejny sezon więc i kwiaty dorodne jak i krzewy.Astrid Lindgren jest już objętościowa taka jak ja
Chippendale rozrósł się pięknie a Clair R.to już taka jak dziecie hodowane na faskudach.
Poniższego bladawca mam dzięki Jurkowi
Wpadam w zachwyt ilekroć spojrzę na te dwie sadzonki.Młode ale jakie ukwiecone.Przedstawiam Królową Danii.

Hodowca-Pernille Olesen a wprowadził w Danii Poulsen.Róża na cześć królowej Danii Małgorzaty II.
Wysokość 65-75 cm szeroka do 90cm.Piękne zielone liście,kwiaty w małych klastrach.Zdrowa.
Basiu rozkwitły następne piękności-kolejny sezon więc i kwiaty dorodne jak i krzewy.Astrid Lindgren jest już objętościowa taka jak ja

Chippendale rozrósł się pięknie a Clair R.to już taka jak dziecie hodowane na faskudach.
Poniższego bladawca mam dzięki Jurkowi

Hodowca-Pernille Olesen a wprowadził w Danii Poulsen.Róża na cześć królowej Danii Małgorzaty II.
Wysokość 65-75 cm szeroka do 90cm.Piękne zielone liście,kwiaty w małych klastrach.Zdrowa.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
To ja muszę mojej Clair jakiegoś faskuda zakopać pod korzonkiem. Nic nie chce rosnąć a tak mi się podoba 

- Annes 77
Aniu tego bym nie przewidziała...takie szachrajstwo
Czasami lepiej kupić z gołym korzeniem z dobrego źródła,albo wyciągnąć w sklepie różę z doniczki i pooglądać korzonki
A tę Akropolis skąd posiadasz? Nie z marketu?
Aniu ale masz szczęście ,że Jurek taką piękność Ci pomógł sprowadzić do ogrodu,przepiękny kolor i liście ....ach....rozmarzyłam się,ale u ciebie musi być cudnie......

A tę Akropolis skąd posiadasz? Nie z marketu?
Aniu ale masz szczęście ,że Jurek taką piękność Ci pomógł sprowadzić do ogrodu,przepiękny kolor i liście ....ach....rozmarzyłam się,ale u ciebie musi być cudnie......

Aniu to nie Acropolis ale Aphrodite.Cudo nieziemskie.Kwitnie do przymrozków.W zeszłym roku ogłupiałam na jej punkcie.Wstawiałam mnóstwo jej fotek bo taka była(i jest)piękna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Annes 77
Oczywiście ,że Aphrodite:) One mi się mylą:) Obydwie cudowne:)
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Duńska Małgorzata
Liście jakby nabłyszczaczem pociągnięte

Liście jakby nabłyszczaczem pociągnięte

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ania Dronning Margrethe u Ciebie już porządny kwitnący krzaczek...u mnie ledwo co otwarł jeden pąk...ale ma rozetki ,to mnie cieszy... 
Uważana jest jako najlepsza róża Poulsena tak przynajmniej sądzi Vermeulen ...autor "Encyklopedii róż"...

Uważana jest jako najlepsza róża Poulsena tak przynajmniej sądzi Vermeulen ...autor "Encyklopedii róż"...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Aniu mnie zachwyca Levander Ice jest na mojej liście od zeszłego roku może w końcu uda mi się ją kupić, pozostałe równie piękne.
Dorotko jak to nie chce rosnąć?Ja ją miałam z odzysku-taka marna,chora i przeceniona.Drugi jej sezon ale i zaraz po posadzeniu też się ładnie odwdzięczyła.Kwitła b.długo.Może mrówki albo po prostu coś jej nie pasuje miejsce.
Danusiu jak tylko ją zobaczyłam u Foggi to nie mogłam oczu oderwać.Całe szczęście,że marzenie zostało zaspokojone.Wczoraj opadły płatki ale ma jeszcze jeden pączek,który już też jest gotowy do otwarcia.Długo trzymała kwiat i był nadzwyczaj sztywny właściwie to złe określenie-może bardziej jędrny.
Neluś i za chwilkę Ty też będziesz się cieszyła tym ślicznym bladawcem.Póki co zapraszam do mnie.(zimno więc tak jak zaplanowałam podgoniłam prace domowe włącznie z umyciem okna)
trochę ogólnych widoczków

Danusiu jak tylko ją zobaczyłam u Foggi to nie mogłam oczu oderwać.Całe szczęście,że marzenie zostało zaspokojone.Wczoraj opadły płatki ale ma jeszcze jeden pączek,który już też jest gotowy do otwarcia.Długo trzymała kwiat i był nadzwyczaj sztywny właściwie to złe określenie-może bardziej jędrny.
Neluś i za chwilkę Ty też będziesz się cieszyła tym ślicznym bladawcem.Póki co zapraszam do mnie.(zimno więc tak jak zaplanowałam podgoniłam prace domowe włącznie z umyciem okna)
trochę ogólnych widoczków

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Anuś no to faktycznie z takim paskiem ziemi przy asfalcie to wiele nie zdziałasz
,ale bylinki owszem owszem
.
Herbatka po angielsku z mleczkiem nie dla mnie
,wolę zieloną po polsku 

Herbatka po angielsku z mleczkiem nie dla mnie

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - wiesz już może co masz za róże? Ja zamiast Bonity Renesans doczekałam się Baronesse - chyba w tym roku będą już nowe odmiany Rosen Tantau dostępne. Tylko bardzo się zdziwiłam - no i dzięki temu mam drugi jej krzaczek.
Małgosiu obawiam się,że to 2 sadzonki(tyle zamawiałam Astrid von Hardenberg) Chloe- jestem zrozpaczona bo wiesz,że najbardzie tej róży nie pragnęłam .Zaraz wstawię fotkę.
Jaże bym się cieszyła gdyby to i mnie zaszczycono Baronessą.

Po prawej Bantry Bay i koło niej miały być dwie Astrid o burgundowym kolorze a jak widać jest jasny pąk i dzisiaj rozwinął się jaśniutki pastelowy kwiat.Jutro zrobię zdjęcie.
Jaże bym się cieszyła gdyby to i mnie zaszczycono Baronessą.

Po prawej Bantry Bay i koło niej miały być dwie Astrid o burgundowym kolorze a jak widać jest jasny pąk i dzisiaj rozwinął się jaśniutki pastelowy kwiat.Jutro zrobię zdjęcie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Halinko to tylko kwestia przyzwyczajenia.To taka bawarka.Podobno zdrowiej taką herbatkę popijać.No ale my za dużo jej nie wypijamy więc i mleko nie jest konieczne.Jestem ciekawa czy już kwitną u ciebie róże.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka