Elizabetka po śląsku - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, nareszcie jesteś Elzbietko! :D Zaangażowałabym Cie chętnie do robienia przetworów, bo ja tego bardzo nie lubię :lol:

No, downoś tu dziołcho nie była, a my Cię tak wyglondali...Ale żeś już jest, to nom tera pokozesz piykne zdjyncia ze swoij zegródki, pra? ;)

Pozdrowiom Cie piyknie :D
Grzegorz B

Post »

Elizabetko nareszcie wróciłaś, tylko znajdź czas na zrobienie i wklejenie fotek. A czy na konfiturkę mógłbym wpaść. Takie domowe to dopiero smakują ;:8

A Gumisie, to była moja ulubiona bajka z dzieciństwa :wink:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izabelko trochę się niestety opuściłam z robieniem fotek i sporo mi uciekło. Ale ruszę w końcu na łowy.

Grzegorzu nie ma sprawy zapraszam na konfiturki. Mam jeszcze wiśniowe i czereśniowe. Zależy jakie lubisz.

Pa....
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ja wpraszam sie na czereśniowe :oops: mniam,mniam :oops: bardzo lubię czereśnie :oops:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elżbietko, lato jeszcze trwa :D Na pewno coś upolujesz ! Będziemy czekać na pokaz Twoich trofeów! :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak, tak właśnie kanny (chyba tak się nazywają) zaczynają kwitnąć no i słoneczniki - mam taki nietypowy okaz.
Okropnie sucho u nas po prostu sahara. Właśnie skończyłam podlewanie.

Tak więc Izabelko może coś upoluję.

Kryśko wpraszaj się bez pytania dla każdego coś się znajdzie.

Pozdrawiam cieplutko. Pa pa

Kochani a co to za śliczne serduszko wisi koło avatarsika.
Grzegorz B

Post »

Elizabetka pisze: Grzegorzu nie ma sprawy zapraszam na konfiturki. Mam jeszcze wiśniowe i czereśniowe. Zależy jakie lubisz.
Elizabetko, ja nie jestem wybredny, więc każda będzie mi smakować :wink:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzegorzu szczerze zapraszam niczego Ci nie poskąpię. :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Melduję się tak jak obiecałam :!:
Oto moje dzisiejsze poranne łowy.
Obrazek słonecznik-samosiejka Obrazekmłodziutka juka, Obrazekniecierpki, Obrazek Obrazek
tzw.pajączki.

Pozdrawiam ;:101
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Korzystając z wolnego czasu przesyłam jeszcze parę fotek z mojego dobytku. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek nowo posadzone parę truskawek Obrazek Obrazek Obrazek

To są moje skarbeczki. Na Śląsku nie może w ogródku zabraknąć malin,winogron, koperku i dyni. Fest Was pozdrowiom. Jutro jadymy w góry może coś prziwieza. Pa :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

O, Elżbietko! Twoje słoneczniki są już w fazie dojrzewania nasion, a moje dopiero zaczęły kwitnąć :shock: Jukka już nie taka malutka ;) Zdradź, proszę, ile niecierpków mieści się w tej donicy?
Owocki - pierwsza klasa ;:333
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Elzbietko, cudnie w Twym śląskim ogródeczku :) Mogłabym tak długo słuchać jak godasz :lol:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grzegorz B

Post »

Elizabetko, kusisz i kusisz tymi owocami, że aż ślinka cieknie. Oj, bo pojadę do Ciebie i z owocków niewiele zostanie, a jestem amatorem na takie smakołyki :wink:

Elizabetko, widzę że dosadziłaś truskawek. Wspaniałe owoce, ale pracy przy nich od groma. U nas z wiosny to truskaweczki lśnią czystością, ale z upływm wiosny i lata robi się prawdziwy "busz" i nie ma amatora który by go okiełznał :oops:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izabelko pierwszy raz mam niecierpki i brak mi doświadczenia. Popikowałam wiosną do doniczki a że były takie malutkie to dałam chyba z 9 sztuk. Jeżeli chodzi o słonecznik to jest to samosiejka ...w ubiegłym roku w tym miejscu siałam słoneczniki. Musi się mu spodobało.

Witej Diaguś w moij zegrodce taki zocny gościu. Twoja nutella śliwkowo robi sie fest sławno. Zrobiłach jej z 9 kilo żołtych śliwek...i trocha już poszło pora krałzkof do teściowej, do roboty tyż wziyłach no i dla moij fajnej sąsiadki.

Grzegorzu ni mosz sie co zastanowiać yno gnej na Śląsk póki jest na co. Jeżeli chodzi o truskawki to wsadziłam na próbę dokładnie 12 sztuk. Przy tej ilości problem nie istnieje. Ale i tak mam zamiar wyścielić je słomą na wiosnę. Zatrzyma trochę wilgoci bo u nas to sam piasek.

Miło mi Was gościć i dzięki za odwiedziny ...........i bardzo serdecznie pozdrawiam.

To może teraz moje domowe kwiatuszki. Obrazek Obrazek

Pa pa ;:101
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jaka cudna begonia! ;:111
Jak słonecznik jest samosiejką, to wszystko tłumaczy ;:228 Moja samosiejka też już wytwarza nasionka.
Niecierpki wyglądają znakomicie, widać nie przeszkadza im , że jest ich aż 9 :D Może one lubią mieć ciasno?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”