ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
- AnowiB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
He,he to ja chyba z sąsiadem się wymienię..
jego żonka do nocowania też nie za bardzo....

Stasia to ten nasz staw przy twoim to jak troche większa kałurza jest...
A wracając do dzialek w mieście to niestety tak jest , że wiecznie okradane i dewastowane dlatego się zdecydowalam na tą w Polskiej Nowej Wsi bo trole i chuligani mają za daleko a ludzie na wsi się nie nudzą i nie mają czasu na nasze działki latać
A wracając do dzialek w mieście to niestety tak jest , że wiecznie okradane i dewastowane dlatego się zdecydowalam na tą w Polskiej Nowej Wsi bo trole i chuligani mają za daleko a ludzie na wsi się nie nudzą i nie mają czasu na nasze działki latać
Niusia Jak Twój M to przeczyta to jak nic zacznie na noc zostawać ( żeby mieć cię na oku) 

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Jeszcze w Opolu to ukradli nam porządne łóżko z grubym materacem. Miednicę orzechów włoskich, już oczyszczonych i suszonych, pomidory (tylko czerwone), bukszpany. Co za zaraza to robiła?

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Napiszę Wam że to nie ja bo już nie mieszkałam w Opolu
Tak na poważnie mieszkałam w Opolu od 1973 do 1978 i Mama miała działkę z tego co pamiętam to chyba na Luboszyckiej ale pamięć nie ta

Tak na poważnie mieszkałam w Opolu od 1973 do 1978 i Mama miała działkę z tego co pamiętam to chyba na Luboszyckiej ale pamięć nie ta

Jest kilka ROD-ów w OPOlu , na Luboszyckiej też są działeczki
Stasia kto by kradł zielone pomidory?
No i te orzechy to mnie dobiło
Tak na serio to właśnie dlatego dopiero teraz mam działkę , że nie chciałam w mieście .Dość się nasłuchałam ( jeszcze jak wyżali te pomidory to kij " na zdrowie " im .Gorzej , że wszystko niszczą .
My na swojej działce zostawiliśmy otwarte drzwi od składziku ( na ościerz ) a w środku nowiutka 2 dniowa kosiarka
Sąsiedzi się śmiali ( ale też pilnowali)
Jeszcze nie słyszałam zeby ktoś coś zniszczył czy ukradł
A korzystając z okazji " POZDRAWIAM WSZYSTKICH SĄSIADÓW"
Stasia kto by kradł zielone pomidory?

No i te orzechy to mnie dobiło

Tak na serio to właśnie dlatego dopiero teraz mam działkę , że nie chciałam w mieście .Dość się nasłuchałam ( jeszcze jak wyżali te pomidory to kij " na zdrowie " im .Gorzej , że wszystko niszczą .
My na swojej działce zostawiliśmy otwarte drzwi od składziku ( na ościerz ) a w środku nowiutka 2 dniowa kosiarka

Sąsiedzi się śmiali ( ale też pilnowali)

Jeszcze nie słyszałam zeby ktoś coś zniszczył czy ukradł
A korzystając z okazji " POZDRAWIAM WSZYSTKICH SĄSIADÓW"
- stasia109
Pozdrawiamy Twoje Dziewczę, chyba wyrośnie z Niej fotograf. Mucha taka wielka... Kwiatki piękne. A jaki kominek? Kafelki mnie się bardzo podobają.
ps. nam kiedyś chcieli w zimie z działki wynieść wannę ale Henry tak ją umocował, że złodzieje nie dali rady

ps. nam kiedyś chcieli w zimie z działki wynieść wannę ale Henry tak ją umocował, że złodzieje nie dali rady

Adresy do moich wątków
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ty masz kominek w altance ????
Toż to istne jaśniepaństwo
I pewnie połowa forum będzie ci go zazdrościła :P
Toż to istne jaśniepaństwo

I pewnie połowa forum będzie ci go zazdrościła :P

Nie no nie mogę
a coś w ogóle zostawili?
łóżko, wanna, pomidory , że o orzechach i to bez skorupek nie wspomnę.....
Comcia no jest jest kominek ale nie ma się czym chwalić , bo nie da się w nim palić ( gazety tylko ) bo strasznie kopci ,
Na chwilkę obecną pełni funkcje reprezentacyjne ( a reczej ma pełnić tylko M musi go kamieniem ze stegu obkleić )
Stasia te kafle to pomysł sąsiadki , bo kasy nie było a ona stwierdziła , że każdy ma w piwnicy jakeś tam 3 kafelki .... posłuchałam pozbierałam od wszystkich i teraz mam

Nie no nie mogę

łóżko, wanna, pomidory , że o orzechach i to bez skorupek nie wspomnę.....
Comcia no jest jest kominek ale nie ma się czym chwalić , bo nie da się w nim palić ( gazety tylko ) bo strasznie kopci ,
Na chwilkę obecną pełni funkcje reprezentacyjne ( a reczej ma pełnić tylko M musi go kamieniem ze stegu obkleić )
Stasia te kafle to pomysł sąsiadki , bo kasy nie było a ona stwierdziła , że każdy ma w piwnicy jakeś tam 3 kafelki .... posłuchałam pozbierałam od wszystkich i teraz mam
- stasia109
Lucy,
liczy się pomysł! Zagospodarowanie paru kafli - bombowe! Ja też nie wyrzucam kafelek tylko zbieram. Henry i syn patrzą na moje zbieractwo spod oka.
Trudno.
Mojej kuzynce na działce spalono naprawdę bardzo ładną altankę. To nawet nie była altanka ale mały domek. Pokój gościnny, składzik, weranda. Kuzynka bywała na działce od rana do ok. 12,oo. Była bardzo spostrzegawcza i zawsze patrzyła kto obcy się szwęda wokoło działek. Stawała prosto i patrzyła....czasami tylko się odzywała. Jej wzrok wystarczał. Gdy spalili domek to się zniechęciła i zrezygnowała. Szkoda.

Mojej kuzynce na działce spalono naprawdę bardzo ładną altankę. To nawet nie była altanka ale mały domek. Pokój gościnny, składzik, weranda. Kuzynka bywała na działce od rana do ok. 12,oo. Była bardzo spostrzegawcza i zawsze patrzyła kto obcy się szwęda wokoło działek. Stawała prosto i patrzyła....czasami tylko się odzywała. Jej wzrok wystarczał. Gdy spalili domek to się zniechęciła i zrezygnowała. Szkoda.

Adresy do moich wątków
I okazało się , że ktoś miał " gorszy" wzrok : nie tylko odstraszał ale także palił
A tak na serio to byłoby mi strasznie ciężko po takim czymś podnieść się z powrotem
tymi nadzymi altankami to my się za bardzo nie perzejmujemy , na codzień myślimy tylko o grzebaniu w ziemi ale jak ich zabraknie to się okazuje , że działkowanie traci smak
Altanka to chyba najkosztowniejsza rzecz na działce
A tak na serio to byłoby mi strasznie ciężko po takim czymś podnieść się z powrotem
tymi nadzymi altankami to my się za bardzo nie perzejmujemy , na codzień myślimy tylko o grzebaniu w ziemi ale jak ich zabraknie to się okazuje , że działkowanie traci smak
Altanka to chyba najkosztowniejsza rzecz na działce
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
I tu się mylisz LucynkoLucy2na pisze: Altanka to chyba najkosztowniejsza rzecz na działce

Altankę stawiasz raz a rośliny kupujesz,kupujesz i dalej kupujesz

To taka skarbonka bez dna

Witaj na forum

tylko to masz rozłożone na raty i nie przeszkadza jak trwa to 10 lat , a altankę albo masz albo nie
Można też wziąc kredyt tylko strach czy będzie stała do końca tych rat
Tak wię precyzując altanka to największy JEDNORAZOWY wydatek
Można też wziąc kredyt tylko strach czy będzie stała do końca tych rat
Tak wię precyzując altanka to największy JEDNORAZOWY wydatek
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Wpadłam z rewizytą
Jak przeczytałam Twojego posta urzekł mnie jego tytuł. Zanim weszłam do Ciebie pomyślałam, że będę oryginalna i coś o nim napiszę... Ale każdy kto tu wpada o nim piszę więc ja nie będę o nim wspominać