Storczyki Asi

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczyki Asi

Post »

Dołączam się do pytania o dendrobka, bo również identyczne kwitnie u mnie.
A co do "tragedii", to mogę sobie wyobrazić, jaki to ból. Nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło. A u ciebie, jak to właściwie do tego doszło?
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusiu dziękuje ;:196 za informacje,
Darku i Justyno dziękuję ;:196 ;:196 ,
Wandziu no cóż, jestem na zwolnieniu z nogą w szynie, nudzę się więc zamiast leżeć wszędzie wsadzam nosa, chciałam poprawić włożenie pędzika do patyczka i .... złamał się czubek, mam nadzieję , że będzie tak jak mówi/pisze Dusia i pędzik odbije z oczka, ma ich jeszcze dwa.
życzę miłego dnia
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ten pedzik raczej powinien odbić z oczka, większość Phal. po złamaniu pędu odbija, bo jak chcą zakwitnąć, to zakwitną.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Asiu piekne kwitnienia pokazałaś ;:63 Czy na białasku 6 pędów i wszystkie szykują się do kwitnienia czy jakiś kwitnie? A ułamany pędzik na pewno przedłuży odgałęzienie i będziesz miała kwiatuszki na nim też ;:196
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Asiu widzę, że spełniłaś swoje marzenia o Vandach. ;:138 ;:138 ;:138
Ładne duże i mają zdrowe korzenie.

Dużo zdrówka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Asiu piękne kwitnienia i gratuluję wspaniałych zakupów ;:63 I ja czaję się na białą vandę ale ... przyjdzie jeszcze pora :wink: Widzę, że jedna ma pęd kwiatowy - która?
Phalaenopsis Mini Mark ma piękny pędzik i z pewnością będzie Cię cieszył już niedługo swoimi słodkimi kwiatuszkami ;:108
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

witam!
Trzynastko dziękuję ;:196 ,
Dusiu dziękuję ;:196 ,
Kasiu dziękuję ;:196 , niestety ten białasek z 6 pędami nie kwitnie , wszystkie pąki mu żółkną i opadają ;:223 ;:223 ,
Joane dziękuję ;:196 ;:196 ,
Kasiu dziękuję ;:196 , vanda z pędem kwiatowym to niebieska, czekam ;:65 na kwaitki na MM ale pewnie jeszcze długo to potrwa
Noga ciągle boli, muszę siedzieć w domu, nie mogę chodzić po kwiaciarniach ;:223 ;:223 , pytałam męża czy są w kauflandzie storczyki a on mówi , że nie ma ;:223 ;:223 , brakuje mi jeszcze żółtego, łaciatego falka, sabotka seryjnego, dendrobium nobile.... jak jeszcze trochę posiedzę na forum to będzie togo więczej. podoba mi się jeszcze falek equestris oraz tetraspis C1, są piękne ;:224 ;:224 , to może , jakby mi się udała przygoda z vandami, to taka vanda brązowo- beżowa...
miłego wieczorku
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Życzę Ci Asiu żebyś pomalutku swoją listę chciejstw wykreślała a nas raczyła zdjęciami tych już zakupionych ;:196
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Tetraspis C1 i brązowa Vanda... Cudeńka, moje marzenia... A equestrisy możesz kupić np. na orchidgarden, chyba mieli rózowe i białe, może jeszcze mają.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, i ja życzę Ci zdrówka ;) A potem wspaniałej kolekcji i spełnienia marzeń storczykowych ;)

Phal. Equetrisa szczególnie polecam "albę"- białego. Mam tylko takiego i obficei i długo kwitł.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Asiu nie martw się, noga szybciutko się zagoi i będziesz mogła gonić ;:65 po kwiaciarniach za storczykami ;:108 a teraz odpoczywaj, oglądaj i wydłużaj swoją listę zachcianek ;:224 Storczyki na zdjęciach śliczne. :P
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Asiu jak tam noga? no wiem jaki to ból siedząc z nogą w szynie gipsowej ;:108 gorzej niż w gipsie bo nawet stanąć normalnie nie można ;:223
No lista chciejstw fajniutka :wink: ;:224 i też Ci życzę abyś wykreślała z niej więcej niż dopisywała :D bo u mnie niestety jest odwrotnie ;:223 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09

Post »

Witaj Asiu! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Przeczytałam cały Twój storczykowy wątek, bardzo mi się podobają Twoje storczyki a szczególnie vandy i tak się zastanawiam czy udało Ci się odratować tego zabiedzonego phalaenopsisa?
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

Kasiu Justynko, Kingo dziękuję, nie da się tak szybko wszystkiego kupić ale mam nadzieję, że powoli będę realizować zakupy swoich chciejstw,
Dusiu dziękuję , moje też, jak pooglądałam sobie u innych, equestrisy niestety obecnie niedostępne na og, będą dopiero po nowych roku,
Arletko dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia, zauważam, że z moją listą jest tak samo jak Twoją, niestety się wydłuża,
Leszku dziękuję za współczucia, wątpię, że tak będzie z listą,
Merghen witam u mnie :wit i dziękuję, obecnie przesadziłam tego storczyka, obcięłam suche korzenie i czekam, zobaczymy co z nim będzie
Dziś zaświeciło troszkę słonko a ja z szyną i aparatem biegałam po parapetach i oto efekty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
czy ten pędzik rośnie czy nie, porównanie z dniem kupna
Obrazek Obrazek

coś dzieje się z moim dendrobium, żółkną mu liście, czy ktoś potrafi mi pomóc?? dlaczego tak jest??
Obrazek Obrazek

jeszcze pędzik na MM, i pytanko co to będzie z tej drugiej strony?

Obrazek Obrazek

niestety usychający pęd na vandzie
Obrazek

a co tu będzie? miedzy pędem a korzonkiem?

Obrazek

i jeszcze kwitnienie dendrobium
Obrazek Obrazek

życzę miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Asiu opłacało się biegać bo masz przepiękne kwitnienia phal ;:180 a co do MM wydaje mi się ze to będzie drugi pędzik ;:63
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”