Kury,kaczki w ogrodzie

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jak odstraszyć kury i nie zrobic sobie wroga?

Post »

I taką kaczkę można na butelce z piwem upiec bez specjalnych zabiegów, sama stoi :D . A właśnie Elli , jak ty te kury przyrządzałaś ? Jakiś specjalny przepis , czy po prostu, do gara z warzywami i sie gotowały ?
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
image
200p
200p
Od: 23 lip 2010, o 16:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeszcze w temacie Biegusów, zastanawiam się czy taka kacza parka :roll: za bardzo nie "użyźni" mi ogródka :;230 :;230
Pozdrawiam! Róża
aniaop
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Noooo cóż by nie rzec , mniejsze to "użyźnienie " niż z pieska....ciężej wdepnąć ...wiecie tak konkretnie ;:65
Biegusy na uprzęży :lol: :;230 chciała bym to zobaczyć :;230
Ps.jak znam moje kaczuchy , to piwo by się nawet w piekarniku nie ostało ;:224
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Ciekawe, czy Brzechwa widział Biegusy?
Waleria
Awatar użytkownika
image
200p
200p
Od: 23 lip 2010, o 16:53
Kontakt:

Post »

aniaop pisze:Noooo cóż by nie rzec , mniejsze to "użyźnienie " niż z pieska....ciężej wdepnąć ...wiecie tak konkretnie ;:65
Biegusy na uprzęży :lol: :;230 chciała bym to zobaczyć :;230
Ps.jak znam moje kaczuchy , to piwo by się nawet w piekarniku nie ostało ;:224
Pieski są kulturalne nie "użyźniają" swojego "podwórka"- :uszy wychodzą na spacery ( a i tak po nich sprzątamy) :heja
Pozdrawiam! Róża
aniaop
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 16:26

Post »

Oj przepraszam Image, jakoś swojego nie nauczyłam jak jeszcze żył załatwiania kulturalnego i musiałam sprzątać trawnik na ogrodzie.No cóż kaczuszek też na kuwetkę nie nauczyłam.... ;:224 ale za to trawką mam bujną...
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

A to dziwne, bo mój jamnik traktował działkę, trawkę jak przedłużenie domu i swoje potrzeby załatwiał za płotem. Śmieszne to, ale będąc na działce musiałem chodzić z nim na "spacerek".
Przypominam sobie, że nie tylko ja musiałem wychodzić z psem rano nad staw. Zdarzało się, że kila osób spotykało się rano w piżamkach, z filiżanka kawusi w rączce nad stawem.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35

Post »

Piotrek T pisze:I taką kaczkę można na butelce z piwem upiec bez specjalnych zabiegów, sama stoi :D . A właśnie Elli , jak ty te kury przyrządzałaś ? Jakiś specjalny przepis , czy po prostu, do gara z warzywami i sie gotowały ?
Rosół, mój drogi.Tradycyjny rosołek z okami,takimi wielkimi, żółtymi.I troszeczkę zielonej pietruszki na posypkę.
Nawet się poświęciłam i makaron swój zagniotłam.Pyyycha. :D
pozdrawiam ANIA
ola85
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 lut 2011, o 19:22

Post »

Odnośnie postu jak odstraszyć kury.

Wydaje mi się elli3, że wroga i tak już sobie narobiłaś bo pewnie ani Twoja sąsiadka ani Ty nie darzycie się serdecznym uczuciem. Nie rozumiem tylko jednej kwestii, czemu za głupotę ludzi muszą cierpieć zwierzęta???? Czemu one są winne? Ukarany powinien być człowiek. Zastanawiam się czemu nie wezwiesz policji, jakiegoś dzielnicowego czy kogoś odpowiedzialnego za dany teren. Najpierw porób jakieś zdjęcia, nakręć filmik, nagraj na dyktafon rozmowę z sąsiadką, żeby mieć dowody. Policjant mandat wystawi, jeden, drugi, trzeci. Jak nie poskutkuje sprawa do sądu i jeszcze większa kara.

Podcinanie skrzydeł? Kaleczenie? Dla mnie totalnie bez sensu.

Pozdrawiam ;)
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

ola85 pisze:Odnośnie postu jak odstraszyć kury.
Zastanawiam się czemu nie wezwiesz policji, jakiegoś dzielnicowego czy kogoś odpowiedzialnego za dany teren.
A co będzie,jeśli dzielnicowy nie będzie chciał przesłuchać kury,bo pomyśli,że ktoś sobie żarty robi?
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Podcinanie skrzydeł? Kaleczenie? Dla mnie totalnie bez sensu.

Podcinanie skrzydeł nie jest żadnym kaleczeniem, to tak, jakby kaleczeniem było podcinanie włosów. Podcina się pióra na skrzydłach, i to ptaszka nie boli, a nie może latać.
Waleria
Awatar użytkownika
elli3
100p
100p
Od: 19 maja 2009, o 16:35

Post »

Myślę,że Waleria dobrze Ci to wytłumaczyła.
A co do Policji to....wybacz,ale już widzę stróżów prawa pękających ze śmiechu na wezwanie pt:cudze kury łazą po moich włościach :;230 :;230
Czasem trzeba swoje sprawy załatwic samemu.Nawiasem mówiąc problem sie już rozwiązał z moją niewielką pomocą,bo te kury, które złapałam i podcięłam im lotki już wiecej nie próbują przelatywać (mimo że lotki odrosły lub odrastają).
A co do sąsiadki.....to omijamy się i...tak jest dobrze. :D
pozdrawiam ANIA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

A... co do Policji to....wybacz,ale już widzę stróżów prawa pękających ze śmiechu na wezwanie pt:cudze kury łazą po moich włościach ...
Czasami policjanci zajmują się jeszcze bardziej głupimi sprawami. ;:108

A wracając do tematu, ja bym wypuścił pieska, niech zrobi swoje... :lol:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
ola85
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 lut 2011, o 19:22

Post »

Elli3, pytałaś o radę więc podsunęłam pomysł policji. O ile się nie mylę, policja stoi na straży prawa a tu prawo zostało naruszone: niszczenie cudzego mienia czy chociażby nie zabezpieczenie terenu, na którym Twoja sąsiadka wypasała swoje kury.
U nas na ulicy występowała podobna sytuacja, ale dotyczyła psów. Upominanie sąsiadów aby trzymali swoje czworonogi w swoich posesjach nie pomagały. Pierwszy i drugi mandat również nie pomogły. Dopiero sprawa w sądzie załatwiła wszystko i teraz można spokojnie przejść ulicą...nawet ludzie zaczęli tędy spacerować. Uwierz, nie było do śmiechu ani policji, ani nam, ani sąsiadom - policja nie jest tylko od wlepiania mandatów
za przekroczenie prędkości czy ściganie przestępców.

Najważniejsze, że problem został rozwiązany ;)

Pozdrawiam serdecznie
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Wzywanie policji do kur przefruwających przez płot to jak dla mnie już pod pieniactwo podchodzi :} Skoro można było im te lotki podciąć i po sprawie. Czasem wystarczy proste rozwiązanie albo prosta rozmowa, a nie dolewanie oliwy do ognia miłości sąsiedzkiej poprzez policję, sądy itp:}

kamykkamyk2 : jakby piesek kurkę udusił, to by trzeba było bulnąć;) a i nawyków mógłby nabrać narowistych;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”