Mały ogródek basowej cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.4

Post »

Hej Gosiu :wit
Kolorowe sny faktycznie miałam, a teraz wracam z pytankami :D .
Sądziłam, że ten cudny fioletowy bukiet, to dzwonki skupione . A tu czytam, że jakieś miniaturki (?).
Napisz proszę, jaka to dokładnie odmiana ? I czy tak rosły jak na zdjęciu, czy też 'pomogłaś' im się przytulić 8-) .

Ostrogowiec też uroczy ;:333 . Miesiąc temu w końcu trafiłam i kupiłam jego sadzonkę. Dopiero po wsadzeniu,
zauważyłam napis : Ostrogowiec czerwony "Albus" . Tak więc mam czerwonego, ale białego :;230 .

Masz rację, wspólnymi siłami, musimy przeżyć do wiosny !!! ;:136
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu ja też lilie o każdej porze..... :;230
Tak jak liliowce......tylko szkoda, ze do wiosny tak daleko jeszcze.
Ale póki co, to ja też dosadzam z doniczek na rabaty co się da.....oby tak było do świąt. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Aniu , to dzwonek skupiony , ale dokładnie jaki , to Ci nie powiem, bo dostałam go od mamy , a ona , oczywiście od innego działkowca.Tylko ,że ja mam 2 różne - jeden ma ze 40 - 50 cm ( właśnie , gdzie ja go przesadziłam? :shock: ) , a drugi to ten ze zdjęcia.On ma ze 25 cm ( tak na oko).Rósł zupełnie samodzielnie , moja pomoc ograniczała się tylko do podlewania. :lol:
No i po co kupowałaś ostrogowca??? Nie plew koło niego zbyt ambitnie , bo on się rozsiewa. :D

Grażynko ,a jak myślisz , co robiłam jak wkleiłam zdjęcia lilii? Zaczęłam oglądać zdjęcia swoich .... liliowców! :;230 Nie mam ich wiele , kilkanaście może odmian , ale początek już jest...Rozsiewasz choróbsko na forum , rozsiewasz! :;230 A ja jakoś mam taki słaby organizm... nie chce się bronić przed takimi infekcjami....Dla Ciebie...

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oooo :shock: kiedyś do Ciebie przyjadę....i wyjadę z tymi wszystkimi płaskimi kamorami :;230
liowce są cudowne...ale Ty chyba masz miejsce....a rabata liliowcowo-liliowa? ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:196 ;:196 ;:196 no i powiedz, że nie są cudowne.
Jak do mnie zajrzysz w podany link to ręczę, że twój słaby charakter zmięknie tak jak mój..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam cichaczem u Ciebie chwilę temu ,widziałam link , ale powiedziałam sobie - nie oglądam! Ale skoro nalegasz... :;230 :;230 :;230 - lecę oglądać!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Już lilie i liliowce? :) Wszyscy tak jakoś chronologicznie zaczynają wspomnienia od wiosny, a Ty, widzę, odważny siedmiomilowy krok zrobiłaś aż do lata! :) No i bardzo dobrze, to jeszcze lepiej trochę pamiętamy...
A co to za link taki niebezpieczny? :roll: Aż się boję zajrzeć :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu , sorki , zapodział mi się Twój post ... :oops:
Zapraszam , zapraszam , tylko Twoje autko za małe na te kamienie , musisz ciężarówką przyjechać. :;230
U mnie miejsce na pewne rośliny znajdzie się zawsze... nawet kosztem innych :D

Martuś , Grażyna zapodała ten link http://www.daylilynet.com/ .Ale ostrzegam - wchodzisz na własne ryzyko ! :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Weszłam pod podany link :shock: i szybko uciekłam :? ................,ale pewnie tam jeszcze wrócę . ;:224
Ach te lilie ,dzwonki ,ostrogowce i chryzantemy ..........................,aż głowa boli . :roll:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Gosiu chwała Ci za Twoją propozycje tylko czy przetrwają zimę po wsadzeniu :oops: Chyba,że do doniczki.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Na razie w link nie wejdę :lol: Coś mi się wydaje, że przymierzasz się do liliowców...
Masz jeszcze nasionka Ostrogowca? Miałam go lata temu, ale wytępiłam, głupia! Może przy jakiejś sposobności mógłby do mnie dotrzeć?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vituś zerknij na Pw :wit
Pozdrawiam,Małgorzata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna Widera pisze:Gosiu chwała Ci za Twoją propozycje tylko czy przetrwają zimę po wsadzeniu :oops: Chyba,że do doniczki.
Grażynko to całkowicie zimotrwała roślina , a jesień mamy taką ciepłą ,że nie powinno być najmniejszych problemów. A kwitnie do tej pory.... :roll: więc? :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JolantaGraj pisze:Weszłam pod podany link :shock: i szybko uciekłam :? ................,ale pewnie tam jeszcze wrócę . ;:224
Ach te lilie ,dzwonki ,ostrogowce i chryzantemy ..........................,aż głowa boli . :roll:
A u Ciebie ,Jolu za to żurawkowy zawrót głowy...Moje jeszcze w większości małe , trzymają się dzielnie i rosną. :D

Mnie teraz dopadła kolejna choroba..... skrętniki... :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

basow@ pisze:Aniu , to dzwonek skupiony , ale dokładnie jaki , to Ci nie powiem, bo dostałam go od mamy , a ona , oczywiście od innego działkowca.Tylko ,że ja mam 2 różne - jeden ma ze 40 - 50 cm ( właśnie , gdzie ja go przesadziłam? :shock: ) , a drugi to ten ze zdjęcia.On ma ze 25 cm ( tak na oko).Rósł zupełnie samodzielnie , moja pomoc ograniczała się tylko do podlewania. :lol:
No i po co kupowałaś ostrogowca??? Nie plew koło niego zbyt ambitnie , bo on się rozsiewa. :D
Dzięki Gosiu za szczegóły - teraz wiem dlaczego ten dzwonek mi się podoba ;:333 . Moje są wyższe i denerwują mnie
ciągłym pokładaniem :evil: . Myśląc, że one takie wszystkie , pochopnie posądziłam Cię o celowe zabiegi florystyczne ;:14 , sorry.

Radę co do ostrogowca , naturalnie zastosuję ... jeśli w ogóle zdoła przeżyć zimę.

Spokojnego wieczoru przy sobocie, po robocie ;:100
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”