Śliczne, fantastyczne, niesamowite
Ogródek AGNESS cz.6
Re: Ogródek AGNESS cz.6
Agusiu rzadko zachwycam się żurawkami, ale kolorystyka Twoich nie ,może pozostać bez komentarza.
Patrząc na nie mogłabym się zarazić 
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Powiedz proszę, czy teraz robiłaś te zdjęcia żurawek? Są takie żywe, jakby nie czuły jeszcze jesieni. Kolory cudo. A zimowity pieknie wygladają w kępce, może i ja swoje przesadzę? 
Agusiu, piękne i duże kępy zimowitów, mają intensywny różowy kolor, ładnie się prezentują a te na ostatnim zdjęciu pełne to cudo. Kupiłam też pełne ale nic z tego, są zwykłe pojedyńcze. Zachwyciły mnie twoje żurawki, same rarytasiki, mają przepiękne dekoracyjne listki.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieś.
Trochę się spóźniłam na otwarcie wątku ale w pierwszej dziesiątce się zmieściłam...uff
Rozpoczęłaś szokująco pięknie...skalniaczek superowy.....skąd zdobyłaś TAKIE kamole cudne.

Trochę się spóźniłam na otwarcie wątku ale w pierwszej dziesiątce się zmieściłam...uff
Rozpoczęłaś szokująco pięknie...skalniaczek superowy.....skąd zdobyłaś TAKIE kamole cudne.
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I już wiem, że żurawek jest tyle, że dla mnie jest to nie do opanowania. Twoje są obłędne i jestem pod wrażeniem. Pewnego dnia pewnie się skuszę na inne niż zielone, ale bardziej ze wzgędów estetycznych niż kolekcjonerskich. Wystarczy, że się w moich daliach miotam 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tereniu powiem szczerze, że i mnie żurawki zauroczyły
są naprawdę wspaniałym wykończeniem rabat, będę je wysadzała razem z miniaturowymi trawkami w każdą lukę jaką mam pomiędzy bylinami i krzewami, bo naprawdę pięknie się komponują ze wszystkimi roślinkami
Marylu dziękuję
Zimowity mocno mi się wykładają, bo cebule są już na wierzchu , jak tylko przekwitną będę musiała je wykopać i przesadzić.
Wiosenko witaj
Sporo moich żurawek kupowałam u naszej Igi, miała naprawdę piękny wybór, trochę na allegro , część w centrach ogrodniczych i tak nazbierało się troszkę, ale to dopiero początek
Martuś powiem szczerze, że i mnie żurawki nie zachwycały, do czasu kiedy kupiłam kilka i posadziłam w mało kolorowe miejsca w ogrodzie. Ale jak już to zrobiłam i zobaczyłam jak one wspaniale zdobią i ubarwiają każdy nawet mało atrakcyjny kącik, ze z miejsca się zakochałam i będę starała sie wypełniać nimi każdy wolny zakątek
Lucy, żurawki fotografowane są właśnie teraz, barwy mają bajeczne
Moje zimowity, to posadzona dawno temu jedna cebula, tak się rozrosły
Irenko, żurawki naprawdę zdobią ogródek, ja nie mogę się przestać nimi zachwycać
Zimowit pełny sadzony w zeszłym roku, miał 3 kwiatuszki, a w tym będzie chyba 7, albo i 8
Szkoda, że Twój okazał sie pojedynczy, niestety często bywają takie pomyłki
Witaj Elżbietko
Kamole zdobywane we wszystkich możliwych źródłach
najbardziej jednak pozostało mi w pamięci łażenie po zaoranych polach i dźwiganie ich do auta 
Miłko, powiem szczerze, że i ja nie traktuję żurawek jako kolekcji, wiele z nich mi się powtarza a i wiele z nich będę chciała sobie rozmnożyć. A nazw to nawet nie staram się zapamiętać, no może tylko tych najbardziej charakterystycznych. Te które najbardziej mi sie podobają, to mogę mieć i po 10 , albo i więcej kęp jednej odmiany
Kupowała też będę takie, które spodobają mi się, chociaż powiem szczerze, że chyba nie ma takich, które by mi się nie podobały. Zdecydowanie preferuję te o intensywnie kolorowych listkach, lub zielonych ale z kolorowym rysunkiem, ponieważ u mnie dużo zieloności, a ja chcę, żeby one wnosiły dynamikę i barwę do mojego ogrodu.
Marylu dziękuję
Wiosenko witaj
Martuś powiem szczerze, że i mnie żurawki nie zachwycały, do czasu kiedy kupiłam kilka i posadziłam w mało kolorowe miejsca w ogrodzie. Ale jak już to zrobiłam i zobaczyłam jak one wspaniale zdobią i ubarwiają każdy nawet mało atrakcyjny kącik, ze z miejsca się zakochałam i będę starała sie wypełniać nimi każdy wolny zakątek
Lucy, żurawki fotografowane są właśnie teraz, barwy mają bajeczne
Irenko, żurawki naprawdę zdobią ogródek, ja nie mogę się przestać nimi zachwycać
Witaj Elżbietko
Kamole zdobywane we wszystkich możliwych źródłach
Miłko, powiem szczerze, że i ja nie traktuję żurawek jako kolekcji, wiele z nich mi się powtarza a i wiele z nich będę chciała sobie rozmnożyć. A nazw to nawet nie staram się zapamiętać, no może tylko tych najbardziej charakterystycznych. Te które najbardziej mi sie podobają, to mogę mieć i po 10 , albo i więcej kęp jednej odmiany
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Ja też!
Poproszę o kawałek z każdej!
Ale serio , to i ja marzę , że kiedyś uda mi się w magiczny sposób stworzyć choć trochę cienia na tej mojej patelni , i wtedy oszaleję i będę biegać za tymi cudeńkami ile sił w nogach i werwy w palcach , będę zdobywać obsadzać i tworzyć żurawkowe rabatki!
Oj , kiedy tylko to wreszcie będzie?
Prześliczne masz okazy!
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Moje zimowity też się wykładają
mówisz, wykopać i przesadzić
Tak zrobię
Żurawki i mnie nieodmiennie zachwycaja.
Ale wczoraj była pogoda na grzybki, po porannym deszczu idealna, a jak kapelusze się świeciły
Wybrałaś może coś?
Tak zrobię
Ale wczoraj była pogoda na grzybki, po porannym deszczu idealna, a jak kapelusze się świeciły
Wybrałaś może coś?
- AGNESS

Dorotko, nie ma problemu
z tym, że to młodziaczki sadzone w tym roku, na przyszły jak tylko się rozrosną i dadzą podzielić, to z przyjemnością uskubię po kawałeczku
Dorotko, do tych żurawek nie potrzebny jest cień, u mnie rosną na patelni, część z nich nawet na skalniaku, cienia potrzebują tylko te w odcieniach zieleni i żółci. Te wszystkie o ciemnych liściach, w odcieniu czerwieni, fioletów, brązów, rudości wspaniale rosną na słońcu, powiedziałabym nawet, że je kochają, bo znacznie ładniej się wybarwiają niż na miejscach zacienionych
Jou jak ja zazdroszczę Ci tego wypadu na grzybki
aż mnie podpieka tak chce mi się do lasu, ale nie mam jak
Zimowity ogólnie mają tendencję do wykładanie, ale jak są posadzone głębiej, to lepiej się trzymają w pionie, moje są już całkowicie na powierzchni, więc dosłownie leżą
Kurcze nic nie wybrałam, widzę tam mnóstwo szachownic, na punkcie których mam dosłownie hopla
a w ofercie są wspaniałe, takie jakich nie mam , ale nie będę Ci zawracała głowy, żebyś specjalnie jeździła do sklepu, przecież to kłopot, w wolnej wypiszę sobie po prostu przez allegro, tym bardziej, że źródło raczej pewne, bo kupujesz u tej Pani i jest ok 
Dorotko, do tych żurawek nie potrzebny jest cień, u mnie rosną na patelni, część z nich nawet na skalniaku, cienia potrzebują tylko te w odcieniach zieleni i żółci. Te wszystkie o ciemnych liściach, w odcieniu czerwieni, fioletów, brązów, rudości wspaniale rosną na słońcu, powiedziałabym nawet, że je kochają, bo znacznie ładniej się wybarwiają niż na miejscach zacienionych
Jou jak ja zazdroszczę Ci tego wypadu na grzybki
Zimowity ogólnie mają tendencję do wykładanie, ale jak są posadzone głębiej, to lepiej się trzymają w pionie, moje są już całkowicie na powierzchni, więc dosłownie leżą
Kurcze nic nie wybrałam, widzę tam mnóstwo szachownic, na punkcie których mam dosłownie hopla
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, śliczne żuraweczki i takie kolorowe. Zimowity też prześliczne. Lubię je, są takie delikatne. Milutkiego dnia 
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Aguś,
super ci rosną żurawki, jeśli to jednoroczne, to wyraźnie im pasuje!
Zimowity urokliwe!
W tym roku mam pierwsze kilka kwiatków tez różowe.
super ci rosną żurawki, jeśli to jednoroczne, to wyraźnie im pasuje!
Zimowity urokliwe!
W tym roku mam pierwsze kilka kwiatków tez różowe.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Agnieszko cudne żurawki szczególnie 1,4,6 chyba takich nawet nie mam .
A troszkę też już uzbierałam .
Genia
A troszkę też już uzbierałam .
Genia
Wielgachne dzięki za chęć dzielenia sięAGNESS pisze:Elu, po kwitnieniu będę dzieliła zimowity, bo cebule mam już całkowicie na powierzchniwięc jeśli masz ochotę, to jakaś cebulka się znajdzie
![]()
![]()
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Śliczne żurawki! Do twarzy im w tych resztkach deszczu. Czy możesz podać ich nazwy? Pewnie nie tylko mi się przydadzą na listę chciejstw 
- AGNESS

Wiesiu ja też bardzo lubię zimowity, bardzo cieszą takie kwiatuszki u schyłku lata
Ewuś żuraweczki sadzone tego lata
mam nadzieję, że będą dobrze sie czuły u mnie i ładnie rosły
Geniu podziwiałam Twoje żurawki , są naprawdę śliczne
Eluś, ok, ale jakbyś nie znalazła to daj znać
Izuniu a więc nazwy
Ewuś żuraweczki sadzone tego lata
Geniu podziwiałam Twoje żurawki , są naprawdę śliczne
Eluś, ok, ale jakbyś nie znalazła to daj znać
Izuniu a więc nazwy
[/quote]