Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Agusiu rzadko zachwycam się żurawkami, ale kolorystyka Twoich nie ,może pozostać bez komentarza.
Śliczne, fantastyczne, niesamowite ;:138 ;:138 ;:138 Patrząc na nie mogłabym się zarazić ;:108
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Powiedz proszę, czy teraz robiłaś te zdjęcia żurawek? Są takie żywe, jakby nie czuły jeszcze jesieni. Kolory cudo. A zimowity pieknie wygladają w kępce, może i ja swoje przesadzę? :wink:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu, piękne i duże kępy zimowitów, mają intensywny różowy kolor, ładnie się prezentują a te na ostatnim zdjęciu pełne to cudo. Kupiłam też pełne ale nic z tego, są zwykłe pojedyńcze. Zachwyciły mnie twoje żurawki, same rarytasiki, mają przepiękne dekoracyjne listki.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieś. :D
Trochę się spóźniłam na otwarcie wątku ale w pierwszej dziesiątce się zmieściłam...uff :wink:
Rozpoczęłaś szokująco pięknie...skalniaczek superowy.....skąd zdobyłaś TAKIE kamole cudne. :?:
;:196 :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

I już wiem, że żurawek jest tyle, że dla mnie jest to nie do opanowania. Twoje są obłędne i jestem pod wrażeniem. Pewnego dnia pewnie się skuszę na inne niż zielone, ale bardziej ze wzgędów estetycznych niż kolekcjonerskich. Wystarczy, że się w moich daliach miotam :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tereniu powiem szczerze, że i mnie żurawki zauroczyły :D są naprawdę wspaniałym wykończeniem rabat, będę je wysadzała razem z miniaturowymi trawkami w każdą lukę jaką mam pomiędzy bylinami i krzewami, bo naprawdę pięknie się komponują ze wszystkimi roślinkami :D

Marylu dziękuję :D Zimowity mocno mi się wykładają, bo cebule są już na wierzchu , jak tylko przekwitną będę musiała je wykopać i przesadzić.

Wiosenko witaj :wit Sporo moich żurawek kupowałam u naszej Igi, miała naprawdę piękny wybór, trochę na allegro , część w centrach ogrodniczych i tak nazbierało się troszkę, ale to dopiero początek :wink: :lol:

Martuś powiem szczerze, że i mnie żurawki nie zachwycały, do czasu kiedy kupiłam kilka i posadziłam w mało kolorowe miejsca w ogrodzie. Ale jak już to zrobiłam i zobaczyłam jak one wspaniale zdobią i ubarwiają każdy nawet mało atrakcyjny kącik, ze z miejsca się zakochałam i będę starała sie wypełniać nimi każdy wolny zakątek :D

Lucy, żurawki fotografowane są właśnie teraz, barwy mają bajeczne :D Moje zimowity, to posadzona dawno temu jedna cebula, tak się rozrosły :D

Irenko, żurawki naprawdę zdobią ogródek, ja nie mogę się przestać nimi zachwycać :D Zimowit pełny sadzony w zeszłym roku, miał 3 kwiatuszki, a w tym będzie chyba 7, albo i 8 :D Szkoda, że Twój okazał sie pojedynczy, niestety często bywają takie pomyłki :?

Witaj Elżbietko
Kamole zdobywane we wszystkich możliwych źródłach 8-) :lol: najbardziej jednak pozostało mi w pamięci łażenie po zaoranych polach i dźwiganie ich do auta :lol:

Miłko, powiem szczerze, że i ja nie traktuję żurawek jako kolekcji, wiele z nich mi się powtarza a i wiele z nich będę chciała sobie rozmnożyć. A nazw to nawet nie staram się zapamiętać, no może tylko tych najbardziej charakterystycznych. Te które najbardziej mi sie podobają, to mogę mieć i po 10 , albo i więcej kęp jednej odmiany :lol: Kupowała też będę takie, które spodobają mi się, chociaż powiem szczerze, że chyba nie ma takich, które by mi się nie podobały. Zdecydowanie preferuję te o intensywnie kolorowych listkach, lub zielonych ale z kolorowym rysunkiem, ponieważ u mnie dużo zieloności, a ja chcę, żeby one wnosiły dynamikę i barwę do mojego ogrodu.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

AGNESS pisze:
Kika żurawek, nie mogę przestać się nimi zachwycać 8-) :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ja też! ;:108
Poproszę o kawałek z każdej! ;:224
Ale serio , to i ja marzę , że kiedyś uda mi się w magiczny sposób stworzyć choć trochę cienia na tej mojej patelni , i wtedy oszaleję i będę biegać za tymi cudeńkami ile sił w nogach i werwy w palcach , będę zdobywać obsadzać i tworzyć żurawkowe rabatki! ;:108
Oj , kiedy tylko to wreszcie będzie? :roll:
Prześliczne masz okazy! ;:108

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Moje zimowity też się wykładają :roll: mówisz, wykopać i przesadzić ;:224
Tak zrobię ;:65 Żurawki i mnie nieodmiennie zachwycaja.
Ale wczoraj była pogoda na grzybki, po porannym deszczu idealna, a jak kapelusze się świeciły :tan
Wybrałaś może coś?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, nie ma problemu :lol: z tym, że to młodziaczki sadzone w tym roku, na przyszły jak tylko się rozrosną i dadzą podzielić, to z przyjemnością uskubię po kawałeczku :lol:
Dorotko, do tych żurawek nie potrzebny jest cień, u mnie rosną na patelni, część z nich nawet na skalniaku, cienia potrzebują tylko te w odcieniach zieleni i żółci. Te wszystkie o ciemnych liściach, w odcieniu czerwieni, fioletów, brązów, rudości wspaniale rosną na słońcu, powiedziałabym nawet, że je kochają, bo znacznie ładniej się wybarwiają niż na miejscach zacienionych :D

Jou jak ja zazdroszczę Ci tego wypadu na grzybki :roll: aż mnie podpieka tak chce mi się do lasu, ale nie mam jak ;:223
Zimowity ogólnie mają tendencję do wykładanie, ale jak są posadzone głębiej, to lepiej się trzymają w pionie, moje są już całkowicie na powierzchni, więc dosłownie leżą :roll:

Kurcze nic nie wybrałam, widzę tam mnóstwo szachownic, na punkcie których mam dosłownie hopla :roll: a w ofercie są wspaniałe, takie jakich nie mam , ale nie będę Ci zawracała głowy, żebyś specjalnie jeździła do sklepu, przecież to kłopot, w wolnej wypiszę sobie po prostu przez allegro, tym bardziej, że źródło raczej pewne, bo kupujesz u tej Pani i jest ok :?:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, śliczne żuraweczki i takie kolorowe. Zimowity też prześliczne. Lubię je, są takie delikatne. Milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aguś,
super ci rosną żurawki, jeśli to jednoroczne, to wyraźnie im pasuje! ;:138
Zimowity urokliwe!
W tym roku mam pierwsze kilka kwiatków tez różowe. ;:167
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko cudne żurawki szczególnie 1,4,6 chyba takich nawet nie mam .
A troszkę też już uzbierałam .

Genia :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Elu, po kwitnieniu będę dzieliła zimowity, bo cebule mam już całkowicie na powierzchni :roll: więc jeśli masz ochotę, to jakaś cebulka się znajdzie :wink: :lol:
Wielgachne dzięki za chęć dzielenia się ;:196 Aguś poszukam u siebie , pewnie są w sprzedaży tylko że ja do tej pory nie zwracałam na nie uwagi :oops:. Żurawki ;:138
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Śliczne żurawki! Do twarzy im w tych resztkach deszczu. Czy możesz podać ich nazwy? Pewnie nie tylko mi się przydadzą na listę chciejstw ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu ja też bardzo lubię zimowity, bardzo cieszą takie kwiatuszki u schyłku lata :D

Ewuś żuraweczki sadzone tego lata :D mam nadzieję, że będą dobrze sie czuły u mnie i ładnie rosły :D

Geniu podziwiałam Twoje żurawki , są naprawdę śliczne :D

Eluś, ok, ale jakbyś nie znalazła to daj znać :D

Izuniu a więc nazwy
AGNESS pisze:
PEACH FLAMBE
Obrazek

BERRY SMOTHIE
Obrazek

MIDNIGHT ROSE
Obrazek

MARMELADE
Obrazek