Tereniu powiem szczerze, że i mnie żurawki zauroczyły

są naprawdę wspaniałym wykończeniem rabat, będę je wysadzała razem z miniaturowymi trawkami w każdą lukę jaką mam pomiędzy bylinami i krzewami, bo naprawdę pięknie się komponują ze wszystkimi roślinkami
Marylu dziękuję

Zimowity mocno mi się wykładają, bo cebule są już na wierzchu , jak tylko przekwitną będę musiała je wykopać i przesadzić.
Wiosenko witaj

Sporo moich żurawek kupowałam u naszej Igi, miała naprawdę piękny wybór, trochę na allegro , część w centrach ogrodniczych i tak nazbierało się troszkę, ale to dopiero początek
Martuś powiem szczerze, że i mnie żurawki nie zachwycały, do czasu kiedy kupiłam kilka i posadziłam w mało kolorowe miejsca w ogrodzie. Ale jak już to zrobiłam i zobaczyłam jak one wspaniale zdobią i ubarwiają każdy nawet mało atrakcyjny kącik, ze z miejsca się zakochałam i będę starała sie wypełniać nimi każdy wolny zakątek
Lucy, żurawki fotografowane są właśnie teraz, barwy mają bajeczne

Moje zimowity, to posadzona dawno temu jedna cebula, tak się rozrosły
Irenko, żurawki naprawdę zdobią ogródek, ja nie mogę się przestać nimi zachwycać

Zimowit pełny sadzony w zeszłym roku, miał 3 kwiatuszki, a w tym będzie chyba 7, albo i 8

Szkoda, że Twój okazał sie pojedynczy, niestety często bywają takie pomyłki
Witaj
Elżbietko
Kamole zdobywane we wszystkich możliwych źródłach

najbardziej jednak pozostało mi w pamięci łażenie po zaoranych polach i dźwiganie ich do auta
Miłko, powiem szczerze, że i ja nie traktuję żurawek jako kolekcji, wiele z nich mi się powtarza a i wiele z nich będę chciała sobie rozmnożyć. A nazw to nawet nie staram się zapamiętać, no może tylko tych najbardziej charakterystycznych. Te które najbardziej mi sie podobają, to mogę mieć i po 10 , albo i więcej kęp jednej odmiany

Kupowała też będę takie, które spodobają mi się, chociaż powiem szczerze, że chyba nie ma takich, które by mi się nie podobały. Zdecydowanie preferuję te o intensywnie kolorowych listkach, lub zielonych ale z kolorowym rysunkiem, ponieważ u mnie dużo zieloności, a ja chcę, żeby one wnosiły dynamikę i barwę do mojego ogrodu.