Moje zielone maleństwa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone maleństwa

Post »

Hejka Kasiu :wit no ja niestety nic nie upolowałam,wszystko rozdrapali :(
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Od: 24 cze 2010, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

;:214 wróciłam z wojaży Biedronkowych ;:199 i też nic :cry: byłam w 3! Fiołki jak po gradobiciu albo wcale. Widziałam tylko jedna różyczkę ale w opłakanym stanie i jednego ładnego białego fiołka tylko nim doszłam to wyrosła przede mną jakaś babka i zwinęła mi go sprzed nosa ;:14 . Myślałam że na pocieszenie pojadę do obi i złość we mnie wzrosła. Fiołki 12 zł najtaniej i to takie niezbyt zachwycające. Beniaminki takie już większe 245 zł :shock: . Widziałam tylko małą oplątwe za 9,90 ale już kwiatki puszczała a wiem że jak u koleżanki zaczęła puszczać to zaraz umarła. Tak więc wróciłam z pustymi rękoma. ;:223
Poruszę także temat który pewnie już nie raz tu gościł mianowicie marnowanie kwiatków w supermarketach :evil: . Pełno dziś w obi widziałam kwiatów które już do niczego praktycznie się nie nadawały. Były też takie do reanimacji ale też w opłakanym stanie i wszystko po 10 zł. Kiedyś bawiłam się w reanimację i kupowałam takie "okazy" nie zawsze udzielenie im pierwszej pomocy przynosiło upragniony skutek więc już tego nie robię. Ale czy w supermarketach nie przesadzają z cenami? jeszcze za 2, 5 zł kupiła bym. Przecież te kwiaty i tak i tak trafią do kosza kończąc tam swój żywot więc sklep i tak ma straty ;:223
Wygadałam się i już mi lepiej

Teraz zapraszam na popołudniową ;:40
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p

Post »

Oj Kasiu,to mamy obie dziś zły homor :( Ja niedawno byłam w LM i to samo,pełno zdechlaków,takim którym juz nic nie pomoże i takie które maja jakąś szansę odnowy a ich ceny takie wysokie,że aż mózg się lasuje :? Ale widac taka ich polityka....
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Doti Ja takiej polityki nie rozumiem!! Bo jest niepoprawna jak by te kwiaty były po 2,5 zł to by jeszcze jakieś kwiatomaniaczki wzięły. Nie pogodzę się z tym, tak samo jak z masowym przelewaniem kwiatków. Najbardziej jednak denerwujące jest jak już sprzedawczyni niesie kwiatka do kosza i np. nie pozwala wziąć listeczka do ukorzenienia.
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Wreszcie i ja zawitałam w twoje progi. Śliczne roślinki, ani się obejrzysz a będziesz miała busz w domu. A ja dzisiaj kupiłam w Tesco ładnego hibiskusa za 10 zł.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

nuta23 ;:196 Dziękuję za odwiedziny. Oj do buszu to mi daleko tym bardziej że mam na prawdę mało miejsca a okna od wschodu :( Gratuluje zakupu hibiskusa u mnie Tesco nie ma, LM i Castoramy też nie, I Kauflandu też.
Moje zielone maleństwa
wiolcia
500p
500p
Od: 2 sty 2010, o 21:11

Post »

Kasiu witaj :wit
Widze,że i Ty byłas w Biedronce :D troszkę niezadowolona jesteś,podobnie jak ja,zresztą czytalas u mnie w watku. Też nic ciekawego nie było..
Ale za to muszę pochwalic i to bardzo osłonkę zólwika ;:138 i tego fiołeczka rozow-białego..u mnie niestety takiego nie było ;:144 ...kupiłam niebieskiego z obwódka bialą :tan
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

wiolciu ;:196 A u mnie nie było w obwódkami. Wczoraj spotkałam tylko takiego dziś już nic ciekawego :( na szczęście żółwiś poprawia mi humor :D
Moje zielone maleństwa
wiolcia
500p
500p

Post »

Mnie też by takie zwierzątko poprawiło humor ;:1 swietny jest :!:
Kasiu nap. PW
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Witaj Kasiu :wit jestem 1 raz u ciebie,i z pewnością nie ostatni :D przejrzałem wątek od 1 strony,masz podobnie jak ja,ja odwiedzam biedronke regularnie kilka razy w tygodniu w poszukiwaniu nowych roślin,a co tydzień coś kupuje choć też nie zawsze ale jednak często,prawie wszystkie kwiaty mam właśnie z biedr. i nie narzekam,jeszcze nigdy nie zdarzyło kupić mi się chorej bądż uszkodzonej roślinki i do tego często tam przeceniają kwiaty,pewnie cię zanudziłem, :roll: więc teraz pochwale twoją bogatą i kolorową kolekcje,jest piękna ;:63 ;:63 ;:108
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu dzięki Tobie mój portfel jest lżejszy o... wczoraj zobaczyłam u Ciebie ślicznego fiołeczka, a dzięki dodatkowej informacji wiedziałam, gdzie go szukać :D objeździłam trzy najbliższe Biedronki i z każdej z nich wyszłam z innym kolorowym fiołeczkiem :heja oczywiście było jeszcze kilka innych kolorów, ale takie już mam. Zgadzam się z Tobą odnośnie "dbania" o kwiatki w tego typu sklepach...jeden z zakupionych przeze mnie fiołków, był akurat po podlaniu...za wózkiem ciągnęła się smuga wody...eh, brak słów
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p

Post »

W ładnej osłonce to i brzydki kwiatek wyglada ładnie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

kkasia007 pisze:;:214 wróciłam z wojaży Biedronkowych ;:199 i też nic :cry: byłam w 3! Fiołki jak po gradobiciu albo wcale. Widziałam tylko jedna różyczkę ale w opłakanym stanie i jednego ładnego białego fiołka tylko nim doszłam to wyrosła przede mną jakaś babka i zwinęła mi go sprzed nosa ;:14 . Myślałam że na pocieszenie pojadę do obi i złość we mnie wzrosła. Fiołki 12 zł
Szkoda, że nie udało Ci się zrobić żadnego udanego zakupu. :(
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

daka :wit Witam Serdecznie. Bardzo się cieszę że do mnie zajrzałeś i wcale mnie nie zanudziłeś, Biedronkę lubię głównie za ceny kwiatuszków, które nigdy nie są wygórowane. Dziękuję za odwiedziny i pochwalenie kolekcji. :D

heliofitka nie chciałam uszczuplać twego portfela ale widzę plus w tym : lżejszy portfel łatwiej go nosić :D i drobne monetki nie brzęczą a jaka radość dla oczu :D Ja w sumie byłam w 5 biedronkach i doszłam do wniosku że chyba wszyscy forumowicze byli w nich przede mną bo już nic ciekawego nie znalazłam. Iwonko kiedy założysz swój wąteczek? Dziękuję za odwiedziny

Doti W ładnej osłonce to i brzydki kwiatek wyglada ładnie -----> czyż śmiesz twierdzić że mój kwiatek jest brzydki :D

ingga Cóż i tak bywa. Ale parapety nie są z gumy więc i jest plus całej sytuacji. ;:196 za odwiedziny

wiolcia Doszła wiadomość ?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH ;:170
Moje zielone maleństwa
wiolcia
500p
500p

Post »

Tak Kasiu ;:196 wiadomosc doszla, odpisalam na nią :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”