Mój ogród przy lesie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród przy lesie cz.2

Post »

Tajeczko, pięknie rośnie Twój cytryniec, nareszcie widzę co kupiłam jakiś czas temu.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Tajko, chciałam się zameldować w nowej części. Tyle już stron. Jak u Ciebie galopuje :shock: Zresztą nic dziwnego. Tyle piękności pokazałaś, że nie sposób w kilku zdaniach ich wymienić. Na razie zaparło mi dech :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tajeczko, melduję się w drugiej części, ależ pędzą strony u Ciebie :D ;:196
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ TAJKO!
Wspaniały nastrój w Twoim ogrodzie robią dzewa i krzewy. Ja lubię byliny ale drzew,
krzewów i pnączy nic nie zatąpi. Piekne oczko - moje marzenie.
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Ostatnio nie zaglądałem do Ciebie z powodu zmiany wątku. Dziś nadrabiam zaległości i bardzo mi się spodobał ten widoczek.
Tajka pisze:Obrazek
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Witaj Tajeczko widzę u Ciebie kamasje ,ja posadziłam cebule jesienią z trzech tylko jedna ma kwiat,dwie pozostałe w liście poszły ,albo coś zeżarło kwiatki? Co z nimi robić po przekwitnięciu,wykopuje się to,czy zostawia?
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

AniaDS pisze:Tajeczko, melduję się w drugiej części, ależ pędzą strony u Ciebie :D ;:196
Jak ma się co pokazywać to i pędzą :D
A jest Tajko u Ciebie co oglądać ;:333 Masz pięknie rozrośnięte iglaki a oczko wodne, to jest to, co lubię w ogrodach :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj Tajko :lol: Nic tak dobrze nie robi ogrodowi jak duże, rozrośnięte iglaki. Twoje mają już parę ładnych lat....kilka mam identycznych i w podobnym wieku. Czy ten liliowiec, którego pokazałaś to tzw. pająk?
Może Cię to zainteresuje, we Florexpolu są powojniki po sześć złotych: Proteus, Westerplatte, Multi Blue, Purpurea Plena Elegans.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Tajka byłaś na Targach ogrodniczych?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Mutari pisze:
AniaDS pisze:Tajeczko, melduję się w drugiej części, ależ pędzą strony u Ciebie :D ;:196
Jak ma się co pokazywać to i pędzą :D

;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tajeczko masz moje marzenie, czyli świecznicę. Taką właśnie jak ja chcę. Twoje powojniki są obłędne.
Jeden z moich liliowców szykuje się do kwitnięcia. W tamtym roku nie kwitł. Ciekawe czy będzie taki jakiego chciałam.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Tajeczko ;:167 wreszcie trafiłam do Twojego nowego wątku ogrodowego :D
Zdjęcia ogrodowe cudne, powojniki marzenie, może i moje tak zakwitną :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witam Wszystkich Gości. Dziękuję, że o mnie pamiętaliście. :)

Gosiu 07 dziękuję. ;:196

Mireczko dziękuję. ;:196

Zenku dziękuję za odwiedziny. Jałowców płożących mam około 20- tu.Jestem zła na siebie, że tyle nasadziłam, które się porozrastały ,a teraz nie mam miejsca na kwiatki.Pozdrawiam. :)

Grażynko dziękuję Ci bardzo, sama nie wiem , co mnie napadło, żeby tyle nasadzić tych jałowców. Teraz mi ich szkoda wycinać. U mnie cały piątek i dzisiaj pada. Sobota była ładna. :)

Pestko witaj. Myślę, że mieczyki to najwyższa pora, żeby posadzić.Ale wczoraj było ładnie, to z pewnością posadziłaś.Pozdrawiam. :)

Tomku- Arkandor witaj. Jałowce płożące rzeczywiście bardzo się rozrastają. Rosną i rosną bez końca, zajmując coraz więcej miejsca.Ten Blue Carpet ma chyba ze 2 m kw. Powojniki u mnie nie marzną, to u Ciebie tym bardziej.Jeśli chodzi o choroby, to botaniczne i Tanguckie nie chorują, natomiast wielkokwiatowe dostają często uwiądu, co nie znaczy, że i u Ciebie będą chorować.Pozdrawiam. :)

Ewuniu Cytryniec rośnie bezproblemowo, najważniejsze, że nie przemarza, a Twój jak się :) sprawuje?

Olu witaj. Dziękuję za miłe słowa. :)

Aniu DS dziękuję ;:196

;:167 Krysiu dziękuję Ci bardzo za odwiedziny i miłe słowa.Trochę zagalopowałam się z ilością drzew i krzewów, teraz brakuje mi miejsca na inne ciekawe roślinki.

Aleksandrze witaj w moim ogrodzie. :wit Dziękuję za miłe słowa. Zapraszam ponownie.

Krzysiu witaj. dziękuję Ci bardzo. :)

Marzenko ja posadziłam jesienią białe kamasje i także nie zakwitły, a myślałam , że one są najłatwiejsze w uprawie z wszystkich cebulowych. Kamasje wykopałam po raz pierwszy po 5- ciu latach, gdyż bardzo dużo cebul się namnożyło. Pozdrawiam.

Marcinie dziękuję Ci bardzo za odwiedziny i miłe słowa. ;:196

Wiktorio witaj w moim ogrodzie.Nie znam nazwy tego żółtego liliowca. On kwitnie co roku w maju, jako najwcześniejszy. Może faktycznie nazywany jest potocznie ,,pająkiem,,?.
Jesteś bardzo kochana, że poinformowałaś mnie o tych klematisach.( Ale tanio sprzedają).
Polowałam na Purpurea Plena Elegans, ale dopadłam go na Zemborzyckiej. Bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam.

Gosiu 07 nie byłam na Targach, szkoda mi było weekendu, a Ty byłaś, co mieli ciekawego?

;:196 Aniu DS

Gosiu- Margo Świecznicę kupiłam w ubiegłym roku tylko 1 szt, gdyż sadziłam, że u mnie nie będzie rosnąć, ale ma się dobrze.Liliowce, takie z kapersów u mnie także przeważnie nie zakwitają w tym samym roku. Pozdrawiam.

Halinko ;:167 witaj.dziękuję Ci bardzo, na pewno Twoje powojniki będą jeszcze ładniejsze, gdyż u mnie nie bardzo chcą rosnąć, szczególnie wielkokwiatowe. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Moje najwcześniejsze rożaneczniki: Roseum Elegans i Nowa Zembla - w ubiegłym roku ładniej kwitły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Tajka pisze: Jesteś bardzo kochana, że poinformowałaś mnie o tych klematisach.( Ale tanio sprzedają).
Polowałam na Purpurea Plena Elegans, ale dopadłam go na Zemborzyckiej. Bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam.
Tanio, bo to niewielkie sadzonki. Takie same kupiłam w zeszłym roku u nich na wyprzedaży. Z tych tanich były tylko cztery odmiany. Na Zemborzyckiej byłam i obejrzałam nową dostawę powojników. Za tak rozrośnięte warto zapłacić więcej, a i tak mają w sumie najtaniej. :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”