miał być Aeschynanthus ''Tiger Stripe''
Teraz już wiem z całą pewnością, że to nagarbia. Kwiaty ma żółte w paseczki niestety zanim zrobiłam wystarczająco wyraźne zdjęcie kwiatuszek opadał.
Renatko przyszłam się pochwalić że nagarbia od Ciebie ładnie się ukorzeniła i widzę że ma pąki które z dnia na dzień są coraz większe Oby tylko nie opadły
_aeschynantus_ też się przyjął....wsadziłam od razu do ziemi i już widzę nowe przyrosty - nawet szybko się ukorzenił
Andziax007 cieszę się, z tej nagarbi dałam też sadzonki ( też posadzone prosto w ziemię) siostrze i jej też będzie kwitł. Fajnie że _aeschynantus_ szybko się ukorzenił bo top jedna z niewielu roślin które mam na wymianę, reszta to maleństwa jeszcze. Arlet3 też czekam aż zakwitnie drugi raz bo kwiaty ma naprawdę słodkie.
Witam Renatko przyszłam z rewizytą i zostanę masz piękna kolekcję eszków a i hojowo zaczyna się ciekawie różnorodna Twoja kolekcja niech zdrowo i szybko rosną
Do tej pory rzeczywiście było różnorodnie ale teraz z barku miejsca muszę ją bardziej ukierunkować i będą to hoje ( a nie podobały mi się wcześniej specjalnie i dopiero po obejrzeniu waszych zobaczyłam jak wiele jest ślicznych odmian) i eszków.
Hihi Renatko ja zahojowałam dopiero w marcu na całego zaczęłam podziwiać je koło stycznia i teraz mam ich 48 różnych , jak mi się uda kupić czy dostać większy odcinek do ukorzenienia dzielę i próbuję robić więcej sadzonek odstępuję za rozsądną cenę i mam na następne chciejstwo
Mi w tym roku zostały tylko wymiany bo obiecałam mojemu M , że nic już nie kupię. Teraz czekam na jedno z chciejstw hojowych jak się zadomowi to pokaże fotkę.
Dlatego się wymieniam, jak mam na co, bo wtedy nie łamię obietnicy. Ale i tak trudno jak widzę na alle....drogo idą te które mi się podobają za stosunkowo niską cenę. Co mi pozostaje przecież obietnica to obietnica.