Elizo, a nie możesz robić tego tez teraz w ramach hobby? Ja swego czasu bawiłam się też gliną i to jest świetna zabawa. Lepiłam jakieś doniczki, pudełeczka i inne takie małe formy z gliny, pokazując chorym ludziom (moja mama pracuje w Środowiskowym Domu Samopomocy, zajmującym się ludźmi chorymi psychicznie i upośledzonymi umysłowo), że jest dużo fajnych rzeczy na świecie, m.in. "paplanie"

się w glinie. Mają tam oni, też takie farby i piec, o których mówiłaś. Świetna sprawa. Najlepsze było czekanie przed piecem z tymi ludźmi na to co z tego wyjdzie. A później wielka radość w ich oczach, że takie ładne rzeczy potrafią robić.
Ale wracając do tematu ja zawsze zachęcam ludzi, żeby sobie zamiast ogłądania tv lub gapienia się w internet, pobrudzili sobie trochę rączki i pobawili się farbami, gliną, klejem, czy nawet zwykłą plasteliną. To takie przyjemne. Ty przecież też możesz dalej rozwijać swoje zdolności i zamiłowania. Przecież to nie takie trudne. Załatwiasz sobie glinę z jakiś wykopów, kupujesz podstawowe farby (tak przy okazji ja uwielbiam mieszać kolory i patrzeć co z tego wyjdzie

) i już. Jak nazbierasz więcej rzeczy i wysuszysz je to znajdujesz jakąś pracownię, która zajmuję się taką dziedziną i pewnie za drobną opłatą lub za śliczny uśmiech dorzucasz im do pieca swoje dzieła. I masz piękne, oryginalne naczynka np. do kwiatków.
A tak przy okazji, to w pracy może nie dosłownie, ale pewnie jakimś sensie tak, wykorzystuję te swoje zabawy. Bo jestem architektem. I muszę wymyślać dużo fajnych rzeczy, trochę większych i spełniających inne funkcje, ale wymyślać trzeba