Przepisy na zdrowe życie.....
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jak dodasz sporo świeżej natki, koperku, jakichś aromatycznych ziół (niekoniecznie do kwaszenia, raczej tuż przed piciem), to selera nie poczujesz w ogóle. Pietruszka zaś prawie w ogóle ani smaku, ani zapachu nie ma, więc inne warzywa i tak ją zagłuszą. A do tego przecie kiszenie (kwaszenie) zmienia "paskudne" zapachy na "zjadliwe", ja surowej kapusty nie znoszę, a kiszoną bardzo lubię - właśnie przez jej zapach... Zresztą czego się nie robi dla zdrowia 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Niemoc naszej koleżanki sprowokowała mnie do podania kolejnego zalecenia znanego już nam zakonnika,dotyczącego stosowania starych i wypróbowanych metod walki z infekcją grypową ,zanim pobiegniemy do lekarza i zaczniemy faszerować się antybiotykami.
Wszystkiego po trochu:
-kwiatu lipy
-kwiatu dzikiego bzu,pare gałązek dzikiej maliny,
-kapke podbiału i miety
zaparzyć i niech naciąga 0,5 godziny.Osłodzić łyżeczka miodu i pić.
Klatkę piersiową i stopy przetrzeć maścią kamforową,wypocić się,przez dwa dni nie wychodzić z domu.
Zioła to witaminy,mikroelementy,biopierwiastki,olejki eteryczne które powinny być uzupełnieniem dobrze prowadzonej kuchni.
Przy przeziębieniach nie wolno wychodzić rano z pustym żołądkiem.Należy choćby podgrzać przegotowane wczorajsze mleko i wlać do niego esencje herbacianą.Osłodzić łyżką miodu i już ulega poprawie krążenie,dostarczylismy organizmowi wapno i białko.
Jeśli zachodzi konieczność zażywania antybiotyku ,należy pamiętać o wypijaniu każdego dnia szklanki kefiru oraz wziąć trzy razy dziennie witaminę B-kompleks.Abu zapobiec powstaniu grzybicy w śluzówce - należy spożywać bardzo duże ilości cebuli.

Wszystkiego po trochu:
-kwiatu lipy
-kwiatu dzikiego bzu,pare gałązek dzikiej maliny,
-kapke podbiału i miety
zaparzyć i niech naciąga 0,5 godziny.Osłodzić łyżeczka miodu i pić.
Klatkę piersiową i stopy przetrzeć maścią kamforową,wypocić się,przez dwa dni nie wychodzić z domu.
Zioła to witaminy,mikroelementy,biopierwiastki,olejki eteryczne które powinny być uzupełnieniem dobrze prowadzonej kuchni.
Przy przeziębieniach nie wolno wychodzić rano z pustym żołądkiem.Należy choćby podgrzać przegotowane wczorajsze mleko i wlać do niego esencje herbacianą.Osłodzić łyżką miodu i już ulega poprawie krążenie,dostarczylismy organizmowi wapno i białko.
Jeśli zachodzi konieczność zażywania antybiotyku ,należy pamiętać o wypijaniu każdego dnia szklanki kefiru oraz wziąć trzy razy dziennie witaminę B-kompleks.Abu zapobiec powstaniu grzybicy w śluzówce - należy spożywać bardzo duże ilości cebuli.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Czosnek można bardzo łatwo zażywać w kapsułkach nie czuje się wtedy jego smaku i zapachu i z ust też nie czuć ,a podobno działa jak świeży ząbek 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Może to i trochę chemia ,ale działa ,bo nic mnie na razie nie bierze. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Czy sprawdzałyście metodę przegryzania czosnku dla zabicia zapachu - natką pietruszki ?
Podobno pomaga.
Mimo.że uwielbiam pałaszować nawet natychmiast jak wejde do domu, twarożek z domkiem +2 ząbki czosnku nigdy nie próbowałam zagłuszać tego zapachu.Olewam to co czuć
I tak jestem prawie natychmiast chora,twarożek mnie dobija ale uwielbiam i jem

Podobno pomaga.
Mimo.że uwielbiam pałaszować nawet natychmiast jak wejde do domu, twarożek z domkiem +2 ząbki czosnku nigdy nie próbowałam zagłuszać tego zapachu.Olewam to co czuć

I tak jestem prawie natychmiast chora,twarożek mnie dobija ale uwielbiam i jem

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Natka niewiele pomaga i niestety potem się odbija kapsułki nie powodują tych objawów.
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Admiiin
- Przyjaciel Forum
- Od: 6 wrz 2006, o 22:02
- Kontakt:
Dobrze gada, dać Jej wódki 
Żadne przegryzki nic nie dadzą...

Żadne przegryzki nic nie dadzą...
---...== Admin ==...---
Przyjazne Forum.... dla Kochających Rośliny...
www.FORUMOGRODNICZE.info
www.FORUMOGRODNICZE.info

- Admiiin
- Przyjaciel Forum
- Od: 6 wrz 2006, o 22:02
- Kontakt:
Może być nalewka, Nalewko
już o tej porze...

---...== Admin ==...---
www.FORUMOGRODNICZE.info
www.FORUMOGRODNICZE.info

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Nalewka może być zawsze
Szczególnie, że jest zdrowa jak lekarstwo i należy ją pić z maleńkich kieliszeczków, maleńkimi łyczkami, ale z ogroooomną przyjemnością, czego tez wszystkim życzę na cały grudzień, ze Świętami włącznie. A potem na styczeń, na luty, na marzec ... i tak aż do grudnia

Szczególnie, że jest zdrowa jak lekarstwo i należy ją pić z maleńkich kieliszeczków, maleńkimi łyczkami, ale z ogroooomną przyjemnością, czego tez wszystkim życzę na cały grudzień, ze Świętami włącznie. A potem na styczeń, na luty, na marzec ... i tak aż do grudnia

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."