Ogródek Pszczółki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jeszcze jak oglądałam z 3 godziny temu to były :cry: :cry:w katalogu są :shock: ale ja z wnuczką przeglądałam strony i wybierałyśmy meble do ogrodu
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

abeille pisze:
Obrazek
Wiesiu, ale to cudne... ;:111
Poidełko przydatne i bardzo ładne.
Ja robiłam sama z betonu, i mam frajdę gdy widzę jak ptaki się w nim pluskają.
Tobie kwitnie chociaż jeden wilec, więc masz nadzieję że będą i inne.
U mnie na razie cisza... też mam niebieski, ale nie wiem kiedy doczekam się pierwszego kwiatka.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Gabriela pisze: Wiesiu, ale to cudne... ;:111
Poidełko przydatne i bardzo ładne.
Ja robiłam sama z betonu, i mam frajdę gdy widzę jak ptaki się w nim pluskają.
Tobie kwitnie chociaż jeden wilec, więc masz nadzieję że będą i inne.
U mnie na razie cisza... też mam niebieski, ale nie wiem kiedy doczekam się pierwszego kwiatka.
Gabiś dzięki za pochwały. Ty to jesteś zdolna kobitka i wszystko potrafisz sama zrobić. I kroki ogrodowe
i poidełko z betonu. I do tego, przepraszam państwa, wszystko artystycznie ;:122
A moje wilce mają kwiaty a nie mają listków. Tylko takie małe listeczki i odbarwione na biało na słońcu. Nie wiem
co im brak ;:24 bo są w bogatej torfowej ziemi z hydrogelem. No nie może byc lepiej a nie rosną.
Dobrze chociaż że kwitną :heja
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ja mam drugi sezon takie ładne zeliwne krzesła i stół, ale niestty w tym roku ze starego złota zamieniły się w rudy rdzawy kolor i są zwyczajnie brzydkie :( muszę je pomalować :roll:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

vertigo pisze:ja mam i sezon takie ładne zeliwne krzesła i stół, ale niestty w tym roku ze starego złota zamieniły się w rudy rdzawy kolor i są zwyczajnie brzydkie :( muszę je pomalować :roll:
Moniu tutaj takie żeliwne krzesła i stół z ładnym koronkowym wzorkiem są cały czas baaardzo na modzie
szczególnie pomalowane na biało. Uwielbiam. :D :D :D
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu ja muszę mieć dalie w donicy bo nie mam miejsca na wykopywanie.
Powiedz jakie masz duże kwiaty przegorzana moje są bardzo małe około 2 cm śred.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

danutab pisze:Wiesiu ja muszę mieć dalie w donicy bo nie mam miejsca na wykopywanie.
Powiedz jakie masz duże kwiaty przegorzana moje są bardzo małe około 2 cm śred.
Danuśku Poszłam, zmierzyłam kwiaty przegorzana. One mają do 6 cm średnicy. To jest taka urasowiona
odmiana co się nazywa 'Veitch's Blue'. I jest chyba bardziej niebieska niż inne odmiany. Przy okazji zmierzyłam
też dalię. Jej kwiat ma 22 cm, ale ponoć by były większe kwiaty trzeba usunąć poboczne pąki kwiatowe.
U mojej jest jeszcze tylko jeden mały pączusiek więc go nie urwałam i tak jest duża.
Milej soboty w ogródku. ;:79
Wątki Pszczółki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiesiu, śliczne poidełko dla ptaków 8) I bardzo ładnie z dzbana wylała się tojeść ;:109
na lawendach bzykały trzmiele, nie pszczoły- pszczoły są chudsze i mniejsze.....
Miłego dnia Pszczółko Wiesiu..... :)
P.S Piękny przegorzan, u mnie jeszcze nie zniebieściał..... :)
Ładnie po angielsku u Ciebie- czyli jest wszystko i bardzo bujnie, ja powoli kończę rabatę śródziemnomorską w obrzeżach ze stuletniej cegły ( z rozbiórki starego domku gospodarczego :wink:)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

evluk pisze:Wiesiu, śliczne poidełko dla ptaków 8) I bardzo ładnie z dzbana wylała się tojeść ;:109
na lawendach bzykały trzmiele, nie pszczoły- pszczoły są chudsze i mniejsze.....
Miłego dnia Pszczółko Wiesiu..... :)
P.S Piękny przegorzan, u mnie jeszcze nie zniebieściał..... :)
Ładnie po angielsku u Ciebie- czyli jest wszystko i bardzo bujnie, ja powoli kończę rabatę śródziemnomorską w obrzeżach ze stuletniej cegły ( z rozbiórki starego domku gospodarczego :wink:)
Ewciu cieszę się że wpadłaś. Trzmiele na lawendzie mnie niepokoją bo niektóre nocują przyczepione do
kwiatów lawendy. Czy to jest normalne? Bo czasami są też trupki pod lawendą, to pewnie im niska nocna
temperatura nie służy. A te które przylatuja rano są dużo żwawsze od tych co nocowały na lawendzie.
Może wiesz Ewciu, czemu one tak robią? Pszczół jest więcej na milinie i przegorzanie.
Powiedz co sadzisz na rabacie śródziemnomorskiej? Widziałam u Ciebie pięknie tą starą cegłę wkomponowałaś.
Ślicznie wyszło. ;:63
Buziaki na mily wieczór. ;:79
Wątki Pszczółki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Pszczoły i trzmiele w sezonie, że tak powiem- dość krótko żyją, pszczoła 28 do 30 dni, tak się eksploatują biedactwa, przypuszczam, że te co zostają na lawendzie na noc i padają to kończą już swe krótkie życie niestety.....Trzmiele mają gniazda w ziemi. Na zimę zostaje tylko królowa, która zakopuje się w ziemi i czeka do wiosny, na wiosnę buduje parę komórek, składa kilka jaj i opiekuje się nimi, potem kolonia się rozrasta, królowa składa dalej jaja, ale nimi opiekuję się młode robotnice- siostry, które wcześniej się wykluły, potem wykluwają się młode królowe, które wylatują z norki na lot godowy, gdzie zostają zapłodnione przez jakiegoś młodego trutnia trzmielego, potem zakopują się w norce na zimę i cykl się zamyka.
Samo życie kurka wodna, no :roll:

Przegorzan jest bardzo miododajną roślinką.

Ciesze się, że podobała Ci się moja ceglana ścieżka...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

evluk pisze:Pszczoły i trzmiele w sezonie, że tak powiem- dość krótko żyją, pszczoła 28 do 30 dni, tak się eksploatują biedactwa, przypuszczam, że te co zostają na lawendzie na noc i padają to kończą już swe krótkie życie niestety.....Trzmiele mają gniazda w ziemi. Na zimę zostaje tylko królowa, która zakopuje się w ziemi i czeka do wiosny, na wiosnę buduje parę komórek, składa kilka jaj i opiekuje się nimi, potem kolonia się rozrasta, królowa składa dalej jaja, ale nimi opiekuję się młode robotnice- siostry, które wcześniej się wykluły, potem wykluwają się młode królowe, które wylatują z norki na lot godowy, gdzie zostają zapłodnione przez jakiegoś młodego trutnia trzmielego, potem zakopują się w norce na zimę i cykl się zamyka.
Samo życie kurka wodna, no :roll:

Przegorzan jest bardzo miododajną roślinką.

Ciesze się, że podobała Ci się moja ceglana ścieżka...
Pozdrawiam
Ewciu jakie ciekawe jest życie trzmieli jak tak o nim opowiadasz. Ja się o nie bałam a wygląda na to że dają
sobie nieźle radę. Jak tak widzę to do nas przylatuje niestety większość trzmieli a nie pszczółek. Pewnie w okolicy
jest niewiele uli. Poza tym każdy rodzaj owadów ma swoje ulubione roślinki. Na milinie są osy i pszczoły. Na
przegorzanie są trzmiele, pszczoły i takie inne bardziej muchowate, na agastaszu są trzmiele, na budleji motyle, na
krwawnikach widziałam tylko trzmiele i motyle. A pełno innych roślin przyciąga owady.
Lubię jak się dokoła nich kręcą. Ale prawdziwa muzyka to koło lawendy. Uszy bolą tak bzyczy cały czas. ;:113
Udanego popołudnia :wit :wit :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wiesiu, cudnie masz :roll:
http://i32.tinypic.com/xdgt1d.jpg[img]
to zdjęcie jest boskie, niesamowicie to wygląda :shock: :P :P :P

i super to poidełko :wink: [/img]
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

AniaDS pisze:Wiesiu, cudnie masz :roll:
http://i32.tinypic.com/xdgt1d.jpg[img]
to zdjęcie jest boskie, niesamowicie to wygląda :shock: :P :P :P

i super to poidełko :wink: [/img]
Aniu cieszę że Ci się podoba mój mały 'strumyczek'. Zapraszam częściej.
Usciski ;:100 ;:100 ;:100
Wątki Pszczółki
x-d-a

Post »

Wiesiu, pokaż jakieś śliczne kwiatki z Twojego ogrodu, bo już się stęskniłam za Twoimi widoczkami...
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No właśnie - może z perspektywy ?
Brakuje mi ich. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki