Wiesiu, ale to cudne...abeille pisze:
![]()
Gabiś dzięki za pochwały. Ty to jesteś zdolna kobitka i wszystko potrafisz sama zrobić. I kroki ogrodoweGabriela pisze: Wiesiu, ale to cudne...![]()
Poidełko przydatne i bardzo ładne.
Ja robiłam sama z betonu, i mam frajdę gdy widzę jak ptaki się w nim pluskają.
Tobie kwitnie chociaż jeden wilec, więc masz nadzieję że będą i inne.
U mnie na razie cisza... też mam niebieski, ale nie wiem kiedy doczekam się pierwszego kwiatka.
Moniu tutaj takie żeliwne krzesła i stół z ładnym koronkowym wzorkiem są cały czas baaardzo na modzievertigo pisze:ja mam i sezon takie ładne zeliwne krzesła i stół, ale niestty w tym roku ze starego złota zamieniły się w rudy rdzawy kolor i są zwyczajnie brzydkiemuszę je pomalować
Danuśku Poszłam, zmierzyłam kwiaty przegorzana. One mają do 6 cm średnicy. To jest taka urasowionadanutab pisze:Wiesiu ja muszę mieć dalie w donicy bo nie mam miejsca na wykopywanie.
Powiedz jakie masz duże kwiaty przegorzana moje są bardzo małe około 2 cm śred.
Ewciu cieszę się że wpadłaś. Trzmiele na lawendzie mnie niepokoją bo niektóre nocują przyczepione doevluk pisze:Wiesiu, śliczne poidełko dla ptaków 8) I bardzo ładnie z dzbana wylała się tojeść
na lawendach bzykały trzmiele, nie pszczoły- pszczoły są chudsze i mniejsze.....
Miłego dnia Pszczółko Wiesiu.....![]()
P.S Piękny przegorzan, u mnie jeszcze nie zniebieściał.....
Ładnie po angielsku u Ciebie- czyli jest wszystko i bardzo bujnie, ja powoli kończę rabatę śródziemnomorską w obrzeżach ze stuletniej cegły ( z rozbiórki starego domku gospodarczego)
Ewciu jakie ciekawe jest życie trzmieli jak tak o nim opowiadasz. Ja się o nie bałam a wygląda na to że dająevluk pisze:Pszczoły i trzmiele w sezonie, że tak powiem- dość krótko żyją, pszczoła 28 do 30 dni, tak się eksploatują biedactwa, przypuszczam, że te co zostają na lawendzie na noc i padają to kończą już swe krótkie życie niestety.....Trzmiele mają gniazda w ziemi. Na zimę zostaje tylko królowa, która zakopuje się w ziemi i czeka do wiosny, na wiosnę buduje parę komórek, składa kilka jaj i opiekuje się nimi, potem kolonia się rozrasta, królowa składa dalej jaja, ale nimi opiekuję się młode robotnice- siostry, które wcześniej się wykluły, potem wykluwają się młode królowe, które wylatują z norki na lot godowy, gdzie zostają zapłodnione przez jakiegoś młodego trutnia trzmielego, potem zakopują się w norce na zimę i cykl się zamyka.
Samo życie kurka wodna, no![]()
Przegorzan jest bardzo miododajną roślinką.
Ciesze się, że podobała Ci się moja ceglana ścieżka...
Pozdrawiam
Aniu cieszę że Ci się podoba mój mały 'strumyczek'. Zapraszam częściej.AniaDS pisze:Wiesiu, cudnie masz![]()
http://i32.tinypic.com/xdgt1d.jpg[img]
to zdjęcie jest boskie, niesamowicie to wygląda:P :P :P
i super to poidełko[/img]