Przepraszam źle się wyraziłam, druga część wypowiedzi dotyczyła pięknotki, powinnam była napisaćmaakita pisze: Jadziu a jaką dużą macie tą morwę? Ja kupiłam z myślą o utrzymaniu jej w formie krzaczastej pani sprzedająca powiedziała, że nie ma z tym problemu i będzie pięknie owocować. Moim marzeniem też była i udało mi się ją upolować, w szkółce niedaleko mnie - kosztowała 7zł, teraz czeka na wsadzenie na nowej rabatce (rabatce, której jeszcze nie ma
) Mam nadzieje, że będzie ładnie owocować, bo słyszałam, że czasami potrzebuje towarzystwa do ładnego owocowania.
Moim marzeniem też była pięknotka i udało mi się ją upolować, w szkółce niedaleko mnie - kosztowała 7zł

Morwa kosztowała coś około 10zł też niezła cena

Madziu to były morwy czarne i stały tam z tyłu szkółki w drzewkach owocowych (tak jakby przy wejściu przejść prosto i iść do samego końca) - kilka ich tam było. Całkiem możliwe, że je po sezonowo przecenili.
Brnadetko ja też nie mogę się doczekać aż tam pojadę, szczególnie, że zajechałam, a tam wszystkie moje chciejstwa były

W ogrodniczym obok Jana dawno nie była (tzn ze dwa tygodnie), generalnie oni mają bardzo mały wybór krzewów liściastych, są nastawieni głównie na iglaki (a tych za bardzo nie oglądam).
Byłam jeszcze w Pawlikowicach w tym ogrodniczym przy drodze, wybór całkiem, całkiem tylko odmiany często nie poopisywane