Właśnie problem w tym, że de facto to produkt kosmetyczny, a nie dedykowany bezpośrednio do roślin. W związku z tym stężenie opiera się na wypadkowej wielu ogrodników, którzy stosują ten preparat stosując go na zasadzie metodą eksperymentalną. Jak już uprzesz się go stosować, chociaż wg mnie jest po prostu zbędny, to lepiej stosować mniejsze niż silniejsze stężenie na zasadzie nie wszystko co więcej będzie lepsze. Czytałem doświadczenia innych, którzy zastosowali zbyt mocne stężenie i popaliło im liście.
Dalej, nie czytasz co napisałem wcześniej. Nie wierz w to co inni piszą pozytywnie o tym preparacie. Tak naprawdę jest on przereklamowany.
Nie tylko w zapobieganiu pojawieniu czy zwalczaniu szkodników, tylko również w przypadku ograniczaniu nagromadzenie kurzu.
Tak naprawdę lepiej zrobisz dla roślin jeśli do mycia liści będziesz używać samej wody.
Powtórzę, istotne żeby powierzchnia liści była czysta. Reszta to przerost formy nad treścią.
Nabłyszczanie liści.
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Olejek NEEM - nabłyszczanie/mycie
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta