Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Oj, tak, tak - radość jest wielka :D . A tak na marginesie - Marysiu, czy Ty tak wcześnie wstajesz, czy tak późno chodzisz spać? ;:19 :lol:
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie piękne torty, zazdraszczam talentu ;:180
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

O rany jak zakwitną te twoje róże to będzie pięknie,tyle pączków na jednej. ;:224
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kaniu, piękne krzaczki i mnóstwo pączków. Oj będzie co podziwiać :D
Graham lubi lekki cień ,ale godzina słonka.... jestem bardzo ciekawa jak będzie z jego kwitnieniem.
Masz fajne odmiany, Rubbiter jest cudna :roll: , i Haidetraum, miałam w formie piennej , była cudna i bardzo zdrowa.
Westerland to mój ulubieniec,wspaniała róża, i chociaż lubi przemarzać nie zrezygnuję z niej. A mój krzaczek jest mizerny w porównaniu z resztą krzewów :wink:

Torty cudne, ale wyczarowałaś piękne różyce ;:138
angielka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 27 lut 2011, o 18:30

Post »

Po prostu raj dla róż u Ciebie. Ja szaleję z preparatami, bo mszyce obrodziły jak nigdy . Dobrze ,ze gdzieś jest takie miejsce gdzie problem mszyc nie istnieje.Miło popatrzeć na zdrowe krzaczory:)
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Kaniu,piękne miejsce na ogród i wypoczynek ;:224 :D
Bobas słodki,i na pewno szczęśliwy wśród Twoich kwiatków.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

kania pisze:Niestety, w ten weekend nie mogłam pojechać na działkę, ponieważ miałam pracowity weekend - zajmowałam się...wykonywaniem takich róż ;:108 :;230 więc z powodu braku innych zdjęć zamieszczam takie, jakie mam. Jeżeli ktoś rozpozna odmianę, to proszę mi dać znać :;230 .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobra, spróbuję ;:224 ;:224
Tylko bez smichów chihów mi tu ;:170

1. Rhapsody in blue
2. Szczecińska Rózanka
3. Heritage
4. Pink Peace
5. Chopin

Ufff! Ależ się napociłam. A ile katalogów przeleciłam! :;230 :;230 :;230
Ale powiem Ci... warto było ;:170
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Empuzko, same strzały w 10. Gratuluję ;:63
:;230 :;230 :;230
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Empuzko, jesteś niesamowita, same dobre strzały ;:180 :lol:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo, szkoda Twojego Grahamka. To bardzo wdzięczna róża i w dodatku, z tego co widzę, w naszym klimacie powinna przetrwać. Może spróbuj z drugą sadzonką jeszcze raz? Ja mam dwa Grahamy. Jeden ma słońce cały boży dzień a drugi po północnej stronie jest w cieniu cały dzień. Ten w cieniu kwitnie mi lepiej i jest większy ale to może dlatego, że jest u mnie od lata ubiegłego roku a ten słoneczny kupiłam teraz na wiosnę... :? ?
Jestem bardzo ciekawa Twoich róż. Koniecznie pokaż je w swoim wątku.
AniuDS , Kasiu_rom - dziękuję za miłe słowa ;:196 . Hmmm, moje róże ogrodowe są, jakie są, więc ratuję wątek różami ... spożywczymi :wink: :;230 .
Jowa, Angielko, Ma-Do, Rozeto;:196
Empuzo, no wielkie dzięki za identyfikację. Dodam tylko, że polecam te wszystkie róże, bo naprawdę bardzo długo trzymają kwiaty. Jedyną wadą jest to, że kiepsko znoszą deszcz, płatki im się sklejają a następnie...roztapiają :;230 .
A oto kilka moich różyczek, które teraz mnie cieszą na działce.
Raubritter. Ma jeszcze dużo pączków więc trochę się nim nacieszę. Hmmm, szkoda, że kwitnie tylko raz. Bardzo lubię te kuleczki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Graham Thomas, w cieniu. Na razie ma jeden rozwinięty kwiat ale pozostałe pączki już prawie pękają. Graham, który rośnie na słońcu ma tylko małe pączki, więc poczeka jeszcze na prezentację.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rosarium Uetersen.
Obrazek

Obrazek

Heidetraum - świetna róża. Zdrowa, obficie kwitnie. Ambo, polecam Ci ją do naszych warunków.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolorowa, wesoła ognista Rumba. U mnie rośnie na tle berberysa złocistego. Dzięki temu mam naprawdę gorący widok z tarasu.
Obrazek

No i moja coroczna zagadka - zakwitnie - nie zakwitnie :? . Paul's Scarlet Climber. Skłamałabym, gdybym powiedziała, ze to moja ulubiona róża. W tym roku zakwitła i tym samym wybroniła się od szpadla...
Obrazek

Obrazek

Pozostałe róże dopiero się szykują więc poczekam jeszcze na kwiaty.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kaniu - chyba faktycznie skuszę się jeszcze na kolejnego Grahamka. W miejscu po nim rośnie oliwnik. Myślę, że to było za blisko paskudnego żywopłotu z paskudnej ałyczy, która kradła mu wodę i składniki pokarmowe. Muszę wymyślić mu inne miejsce...
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na zachętę obrazek cienistego Grahama :) . Bardzo podoba mi się jego kwiat. Jedyne, co mu zarzucam, to zwieszanie pędów, muszę podwiązywać gałązki, żeby podziwiać kwiaty. Może to wina tego, że rośnie w cieniu i trochę wybujał...? Ma w tej chwili ok. 80 cm.

Obrazek

Zmienna, kolorowa Rumba

Obrazek

Rosarium Uetersen już trochę przekwitająca. Ech, ten aparat... :evil: Naprawdę róża ma intensywny, wręcz cukierkowy kolor, który w pochmurną pogodę i wieczorem aż błyszczy.

Obrazek

Westerland z bliska
Obrazek

i z daleka (w towarzystwie mojego syneczka, który jako niewyrośnięta jeszcze sadzonka prezentował się wcześniej przy daliach :D ).

Obrazek

W tym roku zakwitła po raz pierwszy róża, którą jako NN otrzymałam w prezencie jesienią ze skąpą informacją, że to pnąca herbaciana :shock: :?: . Byłam bardzo ciekawa jej kwiatu. No i okazało się, że to przepiękna, elegancka Compassion o cudnym zapachu ;:167 .

Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kaniu, :wink: jesteś pewna, że to ta róża ?
Kiedyś kupiłam coś nie nazwanego, a gdy już zakwitło, to miało przecudny owocowy zapach i kwiat podobny do mojego Abrahama. Ciekawa jestem, jak będzie wyglądał kwiat Twojej róży po rozwinięciu. Pokaż fotkę w pełni rozkwitu.
Bo może ja też mam taką samą różę a nie jest to drugi mój Abraham, jak myślałam.
Twój Raubritter dał prawdziwy pokaz. ;:138 ;:138 Piękny ;:224
:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kaniu - Graham Thomas ma najpiękniejszy żółty kolor ze wszystkich znanych mi róż :lol:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, wszystkie znaki wskazują na Compassion i bardzo się cieszę, że to ona :D . Zidentyfikowałam ją właściwie bez wątpliwości w internecie a później w sklepie również widziałam wypisz wymaluj moją różę pod tą właśnie nazwą dlatego jestem przekonana, że to ona :D . W tej chwili już przekwita ale nie mam zdjęcia. Abraham również u mnie rośnie i różni się od Compassion zarówno kwiatem w każdej fazie kwitnienia, pokrojem krzewu i kolorem liści. Krysiu, czy masz zdjęcie swojej różyczki?
Przekażę komplementy Raubritterowi przy najbliższej okazji :D i lecę podziwiać Twoje róże :wit .

Marysiu, :wit miło Cię gościć. Namaaawiam, namaaaawiam na Grahamka :lol: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”