Jak zapadłam na chorobę kaktusową...

ODPOWIEDZ
Grzdyl

Post »

No to mam chrześniaka :D,choć prawdę mówiąc,ja tylko podchwyciłem Twoje stwierdzenie.że przybłąkał Ci się w sklepie ogrodniczym.Nie mniej jednak,czuję się zaszczycony i będę bacznie obserwował jego postępy w zadowalaniu swojej Pani.Mam nadzieje,że wstydu mi nie przyniesie. :D
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p
Od: 27 cze 2009, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Was Kochani, Beciu fajnie, że wpadłaś :D To mój pierwszy kaktusik kwitnący, więc radość mnie rozpiera jak zobaczyłam, że chce ten wyczyn powtórzyć :D Ale Ty pewnie masz juz więcej kwitnących piękności na swoim koncie? Wpadnę zresztą nie długo na Twój wątek to sobie pooglądam tylko pewnie troszkę mi zejdzie bo rzuciło mi sie w oczy, że należy do tych bardziej obszernych :D

Władku, no jak by na to nie patrzeć to Twój chrześniak ;:86 Będę się starała żeby wstydu nie przyniósł. Trzymaj kciuki żeby mi się udało :D
Pozdrawiam Beata

Ps. Polaskia już opryskana. Mam nadzieję, że wszystko będzie z nią dobrze :D
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Witajcie :D
Dziś chciałabym Wam pokazać jakie następstwa u mnie miało poprawianie humoru... ;:113
Oreocereus trolli
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ecinofossulocactus, ale nie wiem jaki :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trola masz fajnie włochatego ale te ciernie na E. w połączeniu z kształtem żeber... poezja.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
Delete
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2009, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiem jaka to radość jak się zobaczy pąki:D

Mój Gymnol ma 12 na razie. Też mój pierwszy który (daj Boże) zakwitnie. Zdjęcie jednego z pąków jest w moim wątku.

Miłego czekania życzę. :D
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

;:80 ;:80 ;:80 nic dodać, nic ująć:)
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Witaj Dominiko :D, cieszę się, że podobają Ci się moje "umilacze". Echinofossulocactusy i Stenocactusy lubię właśnie za ten ich układ żeber i fantastyczne ciernie. 2 dni temu widziałam ślicznego Stenocactusa na aukcji - wiadomo gdzie... :wink: z ciekawymi biało- czarnymi cierniami i zakochałam się ;:91 Niestety muszę obejść się smakiem bo już nagrzeszyłam w tym miesiącu, że huhu... :wink: Czekam na przesyłki właśnie

Bartku, bardzo dziękuję. Właśnie jak byłam u ciebie w wątku to widziałam, jestem pod wrażeniem ilości pąków :shock: jak rozkwitnie to będzie dopiero piękny widok, mam nadzieję, że wkleisz zdjęcia i nam pokażesz
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Oj, i Becia zawitała do mnie, jak miło ;:1 musiałyśmy chyba w tym samym czasie pisać :D
Dziękuję za słowa uznania, przekarzę kolczastym :wink:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Dziś pierwszy raz zawitałam do Twojego wątku i od razu poczułam się jak u siebie (jeśli można :oops: ). Piękne masz okazy, niektóre są na mojej liście marzeń, szkoda tylko, że miejsce się kurczy :roll: Super się czyta Twoje kaktusowe opowieści, i równie przyjemnie ogląda się piękne zdjęcia. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Witaj Anoli :D oczywiście możesz się czuć jak u siebie nie mam nic przeciw temu, przeciwnie bardzo mnie to cieszy, że ktoś chętnie do mnie wpada i czyta moje "złote myśli" :lol: także wpadaj ile chcesz kochana. U mnie niestety miejsca też mało, ale już kiełkuje mi pomysł na malutkie przemeblowanko to może co nieco jeszcze się zmieści :wink: To zadziwiające jak szybko i bezwzględnie choroba kaktusowa człowieka opanowuje, jedyne o czym ostatnio myślę to "więcej miejsca, więcej miejsca, jak tu wykombinować więcej miejsca na kaktusy..." :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Cię cieplutko
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O tak, ta choroba jest bezwzględna. Obiecuję sobie, że już nic nie kupię, a potem nie wiadomo kiedy rośliny same pakują się do koszyka. Dobrze, że m. lubi kaktusy, za to znajomi już stukają się w czoło. Szkoda, że nie chcą się wciągnąć - na szczęście mam Was - rozumiecie moje rozterki i radości :P
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Tak, to dobrze ak jest ktoś kto nas w tej chorobie wspiera i rozumie :wink: ja też stram się wciągnąć znajome, jak na razie mam na sumieniu tylko brata, szwagierkę i dobrą znajomą - nad narzeczonym pracuję :D , ale wszystko jest na dobrej drodze (taką mam nadzieję) :lol:
No to pokażę Wam kolejne tak zwane pocieszacze:
Rebutia (nie wiem jaka)
Obrazek
Thelocactus bicolor
Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oba cudne, te ciernie mają niesamowicie dekoracyjne. Udaje Ci się je identyfikować, ja mam z tym często kłopot - gdyby udało Ci się rozpoznać któregoś z moich anonimów, będę wdzięczna :D
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Ilonko, cieszę się, że Ci się podobają :D Z niektórymi też mam kłopot i sporo musiałam się naszukać, ale tego Thelocactusa, czy Ecinofossulo kupiłam na Allegro, więc to pewne ułatwienie bo nazwa podana. Chociaż czytałam w jakimś wątku, że czasami zdarzają się i tam pomyłki z nazwą
Pozdrawiam Beata

Ps. Właśnie przyszły sukulenty, także jak tylko się przy nich obrobię i cyknę fotki to wstawię :D
Awatar użytkownika
blabla
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 6 sie 2007, o 06:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ta rzekoma rebucja wygląda na rodzaj Sulcorebutia. Przy okazji: sadzisz swoje kaktusy do zbyt żyznej ziemi. Będą gniły.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „KAKTUSY i inne sukulenty”