Leśny ogród Moni68 cz.4
Leśny ogród Moni68
Moniko,przeszedłem się po Twoich leśno - kwiatowych włościach.Pięknie to wszystko wygląda.Widzę,że rośnie Ci partyzant,kopie doły,buduje szałasy,nic tylko partyzant.Dobrze,że lubi chodzić do przedszkola.Pozdrowienia.Ryszard
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko, przeczytałem u Maji, że kupiłaś piwonię białą. Muszę Cie zmartwić - one słabo kwitną między drzewami. Kiedyś mieszkałem na Bielanach. Tam właściciele mieli mnóstwo piwnii, ale kwiatów jak na lekarstwo. Wziąłem od nich jedną i u mnie zakwitła już następnego roku. Posadź je w jak najjaśniejszym miejscu, jakie masz.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa
Wczoraj miałam przemiły dzień- najpierw spotkałam się z Mamą z okazji Dnia Matki, a potem sama świętowałam
Od Pawełka dostałam dwie róże rabatowe- Pastellę i białą, nazwa w tej chwili wyleciała mi z głowy, ale później sprawdzę. M opowiadał, jaki ubaw mieli w ogrodniczym, bo Pawełek cały czas dopytywał, czy aby na pewno będą jasne kwiaty, bo "moja mama lubi pastelowe"
Poza tym było upalnie, a to bardzo lubię
Dzisiaj też chyba będzie gorąco, zapowiadali straszne burze w nocy i zmianę frontu, ale nic takiego nie miało miejsca- na szczęście 
Jacku, u mnie bożykwiat rośnie pod dębem, ale ma sporo słońca. Dęby późno rozwijają liście, więc co najmniej do połowy maja rośnie praktycznie w słońcu. Latem jest go zdecydowanie mniej i w zasadzie jest to świetlisty cień.
Bodziszki chyba czują się dobrze, ładnie rosną, sądzę więc, że w przyszłym roku będę mogła się z Tobą nimi podzielić
Dziękuję za uwagi dotyczące piwonii. Wiedziałam o tym wcześniej, ale szczerze mówiąc nie zastanowiłam się kupując
I teraz mam problem
Tym bardziej, że powinny rosnąć w jednym miejscu przez wiele lat... Dzisiaj będę sadzić, mam nadzieję, że uda mi się znaleźć dobre miejsce 
Ewo, dziękuję
Staram się im dogadzać 
Atko, dziękuję za wizytę i miłe słowa
Z przyjemnością zajrzę do Twojego ogrodu 
Iduś, dziękuję
One tak dobrze rosną na oborniku
Rysiu, bardzo Ci dziękuję
Rzeczywiście partyzant
W sobotę w przedszkolu organizują Święto Rodziny i dziemy na piknik. Będą występy dzieci z okazji Dnia Matki i Ojca
Wczoraj bardzo się wzruszyłam piękną piosenką zaśpiewaną przez Pawełka- jak stwierdził- zamiast życzeń
Pozdrowienia dla Małżonki 
Dziękuję, Ewuniu
Miłego dnia Wszystkim życzę

Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa

Jacku, u mnie bożykwiat rośnie pod dębem, ale ma sporo słońca. Dęby późno rozwijają liście, więc co najmniej do połowy maja rośnie praktycznie w słońcu. Latem jest go zdecydowanie mniej i w zasadzie jest to świetlisty cień.
Bodziszki chyba czują się dobrze, ładnie rosną, sądzę więc, że w przyszłym roku będę mogła się z Tobą nimi podzielić

Dziękuję za uwagi dotyczące piwonii. Wiedziałam o tym wcześniej, ale szczerze mówiąc nie zastanowiłam się kupując

Ewo, dziękuję

Atko, dziękuję za wizytę i miłe słowa

Iduś, dziękuję

Rysiu, bardzo Ci dziękuję

Dziękuję, Ewuniu

Miłego dnia Wszystkim życzę

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko bardzo się cieszę że miałaś piękny dzień .
Ja od jednego z synów od młodszego dostałam powojnik ciemno-niebieski o pełnych kwiatkach a od średniego bukiet do wazony . Najstarszy też nie zapomniał o mamie choć akurat tym razem nie dostałam kwiatów tylko wodę toaletową która uwielbiam .
Genia
Ja od jednego z synów od młodszego dostałam powojnik ciemno-niebieski o pełnych kwiatkach a od średniego bukiet do wazony . Najstarszy też nie zapomniał o mamie choć akurat tym razem nie dostałam kwiatów tylko wodę toaletową która uwielbiam .
Genia
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, bardzo cieszę się z tych róż
Przede wszystkim dlatego, że to świadomy wybór Pawełka. Bardzo lubię róże, ale nie wiedziałam, jak u mnie będą rosły...sąsiadka ma od lat, ale dosyć mizerne, niemalże miniaturowe. W ubiegłym roku posadziłam cztery na próbę- rosły, kwitły, a i zimę dobrze przetrwały. Może to po prostu nowsze domiany? W każdym razie cieszę się bardzo, bo mam już sześć
Liluś, bardzo dziękuję
Ten muchomorek jest okropny, ale nie mogę tego mówić głośno, bo to moje dziecię znosi tego typu rzeczy do domu
Ma jeszcze żabkę, ślimaka i sarenkę
Karmnik zrobił M 
Jolu, dziękuję
Żurawki bardzo lubię, są piekne i dobrze u mnie rosną. To zdrowa choroba
Gieniu, dostałaś piękne prezenty od swoich Synów
Ten dzień jest taki wzruszający...

Liluś, bardzo dziękuję

Jolu, dziękuję

Gieniu, dostałaś piękne prezenty od swoich Synów