Witam .Masz bardzo ładne kwiaty. Najbardziej urzekły mnie alokazje i kalatee. Mnie się z alokazją nie udało (uśmierciłam) ,ale może spróbuję jeszcze raz bo piszesz że lubią kwaśną ziemię.
Śliczne kwiaty, pięknie o nie dbasz. Urzekła mnie kalatea, a nawet obie ;) oraz maranty. Alokazja bardzo mi sie podoba, ostatnio nawet zastanawiałam się nad kupnem Uwagę zwraca też dracena (deremeńska), pięknie Ci rośnie.
Mama Aguni cieszę się że zawitałaś do mojego wątku. właśnie często czytam, że alokazja jest kapryśnym kwiatkiem. z moich obserwacji widzę, że one muszą mieć stale wilgotne podłoże. trzymam kciuki za Twoją przygodę z alokazją. to są piękne kwiaty więc warto spróbować
Kasia.N dziękuję za odwiedziny i cieszę się, że kwiatuszki się podobają bardzo lubię kwiatki z rodziny marantowatych.
a wczoraj byliśmy w Krakowie, i dołączyły do nas nowe kwiaty. będą w kompozycjach. niektóre z nich już mam, ale to nic - tak już mam że jak podoba mi się jakiś to mogę mieć parę sztuk tego samego zdjęcia wkleję później
Mama Aguni tak to jest jak się mieszka w takim miejscu gdzie nawet O*i, No*i,Casto**** itp nie ma. a w kwiaciarniach nie zawsze są - a jak już są to cały czas te same . jeździmy też do Tarnowa i czasem do Rzeszowa