Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko leje, siąpi ,popaduje.Zimno.Po pracy ledwo zdążyłam na mszę do Kamedułów(Dzień Otwartej Furty i odpust bo to drugi dzień Zielonych Świątek jeden z 12 dni w roku kiedy wpuszczają kobiety do klasztoru)aż zal było patrzeć tak mała garstka dotarła:bus z pielgrzymami ze Śląska cały umajony, siostry zakonne też własnym środkiem transportu i ze 3 osoby spoza tych grup.Kamedulski las aż biały od rozkwitłego dzikiego bzuprosiłam żeby zebrali jak przeschnie, ma padać do środy włącznie.Wróciłam mokra, to znaczy kurtka jest dobra, ale buty przemokły.I teraz siedzę nad pracami ze Studium Podyplomowego,a internet jest faliście.I więcej go nie ma jak jest.W nocy było bardzo zimno.Ta wieczornica która zaczyna kwitnąć jest w kolorze bzu, taka lila.Jak jutro wrócę z pracy o porze jeszcze do zdjęć to ją sportretuję.
Mag wysłała mi białego irysa, więc jakby doszedł na jutro to choćby z latarką czołówką ale powinnam go zasadzić.
Agnieszko 111 -witam serdecznie!Następne rabatki pewno w sobotę pod wieczór.
Evluk-ciekawe kiedy dojrzeje,daję jej jeszcze tydzień.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to współczuję Ci tego siedzenia nad pracami.
Ale wakacje tuż, tuż to trochę odpoczniesz.
I może wtedy mnie odwiedzisz ? :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nasza Ewunia i na wakacje znajdzie sobie jakąś pracę do wykonania :lol: :lol: :lol:
Wątek jest wspaniały, jak tu wejdę to wyjść nie mogę. :lol: :lol: Nie ma nic wspanialszego niż narodziny ogrodu....
Oczyma duszy widzę Cię Ewo z latarką na czole - wśród ciemności, wichru i ulewy - sadzącą z pietyzmem rzeczonego irysa.
Ta wizja będzie mnie prześladować przez cały wieczór ;:154
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ewuniu nie pilnujesz swego wątku więc zjadłam to coś czerwone i pyszne :lol: Była pyszna :) tylko trochę malutko tej pyszności :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewo to dobrze, ze pada... mozesz spokojnei zając się pracami studentów :)
Ja byłam w szoku jak mój w niedzielę pojechał do pracy! Nawet o kochankę zaczęłam podejrzewać... ale patrzę na rozkład zajęć i jest zjazd!
Biedni studenci... żeby w święta ich tak męczyć... hihihih
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach zawsze pierwsze podejrzenie to zdrada :lol: ale tak tak chłopom ponoć się nie wierzy :;230
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko i Agnieszko 111-ja też się dziwię,że miał zajęcia dydaktyczne w Zesłanie Ducha Św. jak nawet sklepów nie wolno było otworzyć poza wybranymi spożywczymi.Ale pewno ten co układał podział godzin nie zadał sobie trudu sprawdzenia,że nie była to "zwykła"niedziela i dla zaocznych w planie ją zajął.Ja jednak miałabymm do męża więcej zaufania....

Ambo- czołówka górska wraz z resztą sprzętu wisi w przedpokoju,nałożywszy ją ręce będę miała wolne do sadzenia irysów.Jeśli przyjdzie awizo to i tak odbiór"po 18.00",potem kolejka na naszej poczcie, to rejon zamieszkania wielu starszych osób, dłużej załatwiają sprawy w okienku,ale i biura i panienki z liczną korespondencją do potwierdzenia w książce nadań.Zanim odbiorę czas jak nic zleci do 20.00.
Kogro- oj z ochotą!Prace poprawiam bezpłatnie, płatne były tylko konsultacje raz w miesiącu, ale wtedy pracy nikt jeszcze nie dostarczył, ja jako promotor czuję się jednak odpowiedzialna za to co będzie komisji przedstawione do obrony.Nie chcę plagaitów całościowych, cząstkowych, autoplagiatów,błedów merytorycznych i ortograficznych,nie chcę prac żenująco słabych, a słuchacze Studium Podyplomowego są coraz słabiej przygotowani ogólnie, ba nie nauczyli się studiować!
Po tym wszystkim kilka godzin w Słonkogrodzie to jak urlop w Grecji.Ty kozłek lekarski wyhodowałaś z nasion?Czy kupiłaś gdzieś sadzonki?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pierwszy raz kupiłam a teraz robię rozsady z zawiązków przypędowych na kwiecie.
Nie każdego roku ale zawsze coś mam w zapasie na wypadek, gdyby moje kociaki zdemolowały wszystko. :wink: :lol:
W takim razie zapraszam.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAJ ewo przyszłam odwiedzić Wasz podwórkowy . Mieszkasz w pięknej zabytkowej kamienicy . Tak to jest z właścicielami im wszystko wolno i tylko podnosić czynsz . Cieszę się ,że tu wpadłam na chwilkę . Dobrze, że wspólnie uprawiacie podwórkowy . na pewno lepiej się mieszka wśród pięknej zieleni .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam bardzo serdecznie odwiedzające.Robimy w ogródku niby wspólnie a oddzielnie. Młodzi ludzie wbrew woli pana kamienicznika , ja za jego zgodą.
Kupiłam dziś Tess dwa tojady mocne, jeden czerwcowy, drugi wrześniowy o ile chodzi o kwitnienie, oba niebieskie, jest jeszcze niebiesko biały,ale to na potem, ostróżkę ciemno niebieską i jeszcze coś niskiego też niebieskie,przypomnę sobie, to w ogrodnictwie, a na placu duża kępę niebieskiej trzykrotki za którą przepłaciłam,ale baba widziała,że ją chcę, trudno.Skopałam i obrobiłam 3 grządki, zasadziłam.Dosadziłam estragon w części ziołowej i do poziomkówek indyjskich doszła ta od Aśki, która była w doniczce za oknem.Burza która tuz tuż zagoniła mnie do domu. Jest awizo na paczkę na pocztę główną, jak będzie po burzy szybko skoczę.I chyba Amba nie pozbędzie się taj wizji-sadzenie w świetle czołówki!
Kogro-znowu nie udało się sporządzić dokumentacji z kwitnienia wieczornicy, bo już leje i to jak!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skończyło prać piorunami to pokażę mojego irysa jak pięknie się rozwija, a Konstanty na deszcz zrobił się senny.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWUNIU piękny irysek i Konstanty ma na pewno miłe sny . U nas po podwórku też sobie chodzi kotek takiej samej maści jak Konstanty . Czasami robi porządki w ogródku i jest zaprzyjażniony z pieskiem sąsiada . Nie żyją jak pies z kotem wręcz przeciwnie bardzo się lubią . Teraz ta kotka będzie miała młode ciekawe ile ich będzie . Pozdrawiam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu Śląska ponownie w podwórkowym. Kot jest udręczony hałasem z remontu mieszkania sąsiadującego i dlatego tak spokojnie przysnął gdy wróciłam do domu.
Mag-przyszło, jak widać wszystko w dobrym stanie , trzykrotkę Konstanty chciał zjeść,wszystko obecnie w wodzie, wysadzę jutro, grządki już skopane,zgrabione z grubsza przygotowane:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Super, chyba odzyskam wiarę w Pocztę Polską :D Na następny dzień :shock: To nie ostróżka Ewuniu, tylko zawilec jesienny niski. Myślałam, że podczas pakowania psy albo koty mi go buchnęły i nawet się nie przyznawałam :oops: Dobrze, że się znalazł. Różowy, lubi cień.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mag-przygotowałam właśnie małą jesienną rabatkę, jest na niej dzisiaj zasadzony tojad mordownik kwitnący we wrześniu.Ciemno niebieski.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”