W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halina Kwak pisze:Judyto, bukszpan dwukolorowy mam mały, ale mogę wiosna obciąć dolne gałązki i wysłać Ci do ukorzenienia.
Zioła - samosiejki też mogę Ci wysłać. Zwykle z samosiejek mam: melisę, piołun, koper włoski, szczaw, nooo i mięta strasznie mi się rozrasta.
Traw ozdobnych, mam cztery duże kępy, z którymi mogę się z Tobą podzielić. Niestety nie znam dokładnych nazw. Gdzieś je wstawiałam, może i w moim wątku, albo w wątku dla zidentyfikowania. Jak znajdę zdjęcia, to wstawię w moim wątku. Wśród nich jest: bambusowa, muskant 'Silberfeder', wydmurzyca piaskowa i taka cieniutka, którą dodają do wiazanek kwiatowych.

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko bardzo ładnie przedstawiłaś nam Swoje roślinki w " białym ubranku ". Dobrze , że przy takch mrozach są trochę okryte chociaż puchem śnieżnym .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinko. Dziękuję Ci za wizytkę i cieplutkie słowa.Ale obsypało śniegiem -chyba w większości kraju. Często bywałam u Ciebie od Nowego roku, ale nie zostawiałam sladu-chora byłam i tylko wątki czytałam, a prawie nie pisałam. Kochanie widzę,że juz kolejka sie ustawiła do bukszpana-(czemu ja taka gapa nie poprosiłam wcześniej). Napisz proszę jak on sie zwie, może uda mi sie kupić, nie mam sumienia prosić Ciebie -bo ogołocisz roślinke. Buziaki :P
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Halinko! Bardzo dziękuję Ci za życzenia i pamięć. W końcu i ja uporałem się z obowiązkami i zaległościami, i mam trochę czasu, by pospacerować po ogródkach forumowiczów. Twój jest śliczny i przykładny, że nawet zimą ogród może zdobić. Naprawdę utwierdziłaś mnie w takim całorocznym podejściu do ogrodu a nie tylko sezonowym.
A te puszki na prętach to są na krety? Słyszałem o tej metodzie i chciałem się zapytać, czy u Ciebie jest skuteczna?
A te puszki na prętach to są na krety? Słyszałem o tej metodzie i chciałem się zapytać, czy u Ciebie jest skuteczna?
Witaj Halinko w Nowym Roku, posiedziałam sobie dzisiaj w Twoim ogrodzie i muszę Ci powiedzieć, że najbardziej podoba mi sie to, że moja działka jest tak blisko Sącza... i jak będziesz robiła wiosenne porządki w ogrodzie to bedę w pobliżu czatować
zwłaszcza, że jedym z moich punktów na wiosnę jest ogródek ziołowy! Na 2009 rok życzę zdrowia i sił, że o cierpliwości do mężczyzn już nie wspomnę! Pozdrawiam najserdeczniej

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Serdecznie witam w moim ogrodzie i dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Jacku,dobrze zgadłeś, te puszki po piwie
, to przeciw nornicom i kretom i zauważyłam, że tam gdzie są, krety nie ryją, nie wiem jak będzie z nornicami, bo to one najbardziej mi dokuczają - zjadają moje roślinki
Zjadły mi masę lilii, podgryzają korzenie irysów, rododendronów i chyba one zjadły mi moje śliczne serduszka okazałe 
Moniko, serdecznie zapraszam do mojego ogrodu w realu :P

Jacku,dobrze zgadłeś, te puszki po piwie

Moniko, serdecznie zapraszam do mojego ogrodu w realu :P
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pamiętam o marzance i ogóreczniku więc przydadzą Ci się do ogródka ziołowego.rogalm1 pisze:Witaj Halinko w Nowym Roku, posiedziałam sobie dzisiaj w Twoim ogrodzie i muszę Ci powiedzieć, że najbardziej podoba mi się to, że moja działka jest tak blisko Sącza... i jak będziesz robiła wiosenne porządki w ogrodzie to bedę w pobliżu czatowaćzwłaszcza, że jedym z moich punktów na wiosnę jest ogródek ziołowy! Na 2009 rok życzę zdrowia i sił, że o cierpliwości do mężczyzn już nie wspomnę! Pozdrawiam najserdeczniej
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Halinko za informacje. Ja też mam problem i z kretami, i z nornicami, ale wiem że to nie jest pocieszające. Moja kotka zatruwa im życie więc może różnymi metodami razem wziętymi uda mi się je przepłoszyć.
Witam.
Halinko wreszcie dotarłem do Twojego ogródka, wiele razy byłaś gościnnie u mnie.
Bardzo ładnie prezentują się Twoje roślinki na śniegu, takie kontrastowe.
Przy okazji przyjmij szczere życzenia najlepszego w Nowym Roku.
I nie zapomnij o swoim postanowieniu noworocznym, zdjęcia z aparatu to
zawsze ładniejsze
Pozdrawiam, Krzysztof.
Halinko wreszcie dotarłem do Twojego ogródka, wiele razy byłaś gościnnie u mnie.
Bardzo ładnie prezentują się Twoje roślinki na śniegu, takie kontrastowe.
Przy okazji przyjmij szczere życzenia najlepszego w Nowym Roku.
I nie zapomnij o swoim postanowieniu noworocznym, zdjęcia z aparatu to
zawsze ładniejsze

Pozdrawiam, Krzysztof.