W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko -możesz dołożyć .Na PW ,napiszę ci jaka długa jest już moja lista ,a jak wiosną zaczniesz dodawać nowe fotki -to nie wiem co to będzie.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Geniu, nie ma za co :-D
Wiosną wyślę, podaj tylko adres na PW
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, w 5 kg się zmieszczę, hihihi :-)
A tak poważnie, zaraz na PW napiszę Ci co ja zanotowałam, co Ci mam wysłać, a Ty dopisz, co pominęłam ;-)
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Halina Kwak pisze:Judyto, bukszpan dwukolorowy mam mały, ale mogę wiosna obciąć dolne gałązki i wysłać Ci do ukorzenienia.
Zioła - samosiejki też mogę Ci wysłać. Zwykle z samosiejek mam: melisę, piołun, koper włoski, szczaw, nooo i mięta strasznie mi się rozrasta.
Traw ozdobnych, mam cztery duże kępy, z którymi mogę się z Tobą podzielić. Niestety nie znam dokładnych nazw. Gdzieś je wstawiałam, może i w moim wątku, albo w wątku dla zidentyfikowania. Jak znajdę zdjęcia, to wstawię w moim wątku. Wśród nich jest: bambusowa, muskant 'Silberfeder', wydmurzyca piaskowa i taka cieniutka, którą dodają do wiazanek kwiatowych.
:oops: nie wiem jak ja Ci się za to wszystko odwdzięczę, normalnie brak mi słów.Kiedy ta wiosna będzie, no już się nie mogę doczekać. U mnie -17
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judyto, ojjj, to zimno u Ciebie :?
Judyto miło mi będzie jak moje roślinki będą cieszyć Twoje oczy :-D
W Twoim ogrodzie na pewno znajdą się roślinki, których ja nie mam i będziesz mi mogła wysłać :-)
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko bardzo ładnie przedstawiłaś nam Swoje roślinki w " białym ubranku ". Dobrze , że przy takch mrozach są trochę okryte chociaż puchem śnieżnym .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Halinko. Dziękuję Ci za wizytkę i cieplutkie słowa.Ale obsypało śniegiem -chyba w większości kraju. Często bywałam u Ciebie od Nowego roku, ale nie zostawiałam sladu-chora byłam i tylko wątki czytałam, a prawie nie pisałam. Kochanie widzę,że juz kolejka sie ustawiła do bukszpana-(czemu ja taka gapa nie poprosiłam wcześniej). Napisz proszę jak on sie zwie, może uda mi sie kupić, nie mam sumienia prosić Ciebie -bo ogołocisz roślinke. Buziaki :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Halinko.
Dobrze że pokazałaś tego bukszpana. Dla mnie też nowość..nie widziałam takiego, ale może wiosną się rozejrzę i znajdę. Przynajmniej wiem czego szukać. Pod tą śniegową poduchą ..przypomina mi wyglądem trochę trzmielinę, ale może się mylę. Pozdrawiam.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Halinko, przepiękny ogród i ciekawe rośliny :) Z przyjemnością po nim pospacerowałam i na pewno będę wracać :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Halinko! Bardzo dziękuję Ci za życzenia i pamięć. W końcu i ja uporałem się z obowiązkami i zaległościami, i mam trochę czasu, by pospacerować po ogródkach forumowiczów. Twój jest śliczny i przykładny, że nawet zimą ogród może zdobić. Naprawdę utwierdziłaś mnie w takim całorocznym podejściu do ogrodu a nie tylko sezonowym.
A te puszki na prętach to są na krety? Słyszałem o tej metodzie i chciałem się zapytać, czy u Ciebie jest skuteczna?
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Witaj Halinko w Nowym Roku, posiedziałam sobie dzisiaj w Twoim ogrodzie i muszę Ci powiedzieć, że najbardziej podoba mi sie to, że moja działka jest tak blisko Sącza... i jak będziesz robiła wiosenne porządki w ogrodzie to bedę w pobliżu czatować :) zwłaszcza, że jedym z moich punktów na wiosnę jest ogródek ziołowy! Na 2009 rok życzę zdrowia i sił, że o cierpliwości do mężczyzn już nie wspomnę! Pozdrawiam najserdeczniej
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serdecznie witam w moim ogrodzie i dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :lol:

Jacku,dobrze zgadłeś, te puszki po piwie :oops:, to przeciw nornicom i kretom i zauważyłam, że tam gdzie są, krety nie ryją, nie wiem jak będzie z nornicami, bo to one najbardziej mi dokuczają - zjadają moje roślinki :cry: Zjadły mi masę lilii, podgryzają korzenie irysów, rododendronów i chyba one zjadły mi moje śliczne serduszka okazałe :cry:

Moniko, serdecznie zapraszam do mojego ogrodu w realu :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

rogalm1 pisze:Witaj Halinko w Nowym Roku, posiedziałam sobie dzisiaj w Twoim ogrodzie i muszę Ci powiedzieć, że najbardziej podoba mi się to, że moja działka jest tak blisko Sącza... i jak będziesz robiła wiosenne porządki w ogrodzie to bedę w pobliżu czatować :) zwłaszcza, że jedym z moich punktów na wiosnę jest ogródek ziołowy! Na 2009 rok życzę zdrowia i sił, że o cierpliwości do mężczyzn już nie wspomnę! Pozdrawiam najserdeczniej
Pamiętam o marzance i ogóreczniku więc przydadzą Ci się do ogródka ziołowego.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Halinko za informacje. Ja też mam problem i z kretami, i z nornicami, ale wiem że to nie jest pocieszające. Moja kotka zatruwa im życie więc może różnymi metodami razem wziętymi uda mi się je przepłoszyć.
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Halinko wreszcie dotarłem do Twojego ogródka, wiele razy byłaś gościnnie u mnie.

Bardzo ładnie prezentują się Twoje roślinki na śniegu, takie kontrastowe.

Przy okazji przyjmij szczere życzenia najlepszego w Nowym Roku.
I nie zapomnij o swoim postanowieniu noworocznym, zdjęcia z aparatu to
zawsze ładniejsze ;:177

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Piękny zimowy ogród pokazałaś ,zima też ma swoje uroki. :D