Storczyki Tomka
Tomku cudną masz tę swoją kolekcję storczyków. Ja mam pytanie do Ciebie, czy im to nie nie przeszkadza, że stoją na akwarium, a nie na parapecie przy oknie? Ja mam problem, bo brak parapetów zachodnich juz w moim domu. Postawiłam je w słonecznym pokoju na półkach, ale nie wiem czy im nie zaszkodzę.
Pozdrawiam Justyna
Pozdrawiam Justyna
marivsz,byłem tam dzisiaj -LM Krasne,mają nową dostawę,ładne duże kwiaty,cena 25zeta,to chyba nie wiele,a podobne z dostawy wcześniej 32zl ,są też po 21zl .W okolicy,ale z E4 trzeba odbić w głąb Krasnego
Justyna,mam w tym pokoju dość duże okno 3kwatery plus drzwi balkonowe od strony zachodniej,więc jest dość jasno,ostatnio postawiłem pare phalenopsisów na tym parapecie i zaczęło ich przypalać słonko,tak że wróciły na akwa,ale w zimie jak najbardziej na ten parapet ale tylko te które chcą kwitnąć i te które się nie mieszczą na akwarium ,zauważyłem też że niektórym pasuje w zimie tam stać bo mają ciepło w korzenie od pokrywy akwariowej.Więc co Twojego pytania jak najbardziej w lecie mogą stać na pólkach bo ostre słońce to za dużo światła dla falków i możesz ich przysmarzyć
Justyna,mam w tym pokoju dość duże okno 3kwatery plus drzwi balkonowe od strony zachodniej,więc jest dość jasno,ostatnio postawiłem pare phalenopsisów na tym parapecie i zaczęło ich przypalać słonko,tak że wróciły na akwa,ale w zimie jak najbardziej na ten parapet ale tylko te które chcą kwitnąć i te które się nie mieszczą na akwarium ,zauważyłem też że niektórym pasuje w zimie tam stać bo mają ciepło w korzenie od pokrywy akwariowej.Więc co Twojego pytania jak najbardziej w lecie mogą stać na pólkach bo ostre słońce to za dużo światła dla falków i możesz ich przysmarzyć
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mi najbardziej podoba się wariacja nr 2. ;:2
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem co mam napisać-powiedzieć 

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.