Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aj a ponoć od niedzieli ma być więcej deszczu :evil: chyba należy złożyć podanie o ładną pogodę :roll:
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Witaj Marysiu, bardzo ładny ten dzwonek skupiony. Siałam dzwonki w ubiegłym roku, ale mi nic nie wzeszło.Pewnie nasiona były stare. Jak długo je masz,siałaś je czy sadziłaś gotowe sadzonki?
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Jeżeli ktoś ma nasiona to można siać teraz goździki supione tylko w szklarni lub jakimś ciepłym miejscu , lubią mieć ciepło gdy kiełkują Nie widać poprawy pogody znowu cały dzień popadywało .. nawet nie można popatrzeć na kwiaty a zaczynają kwitnąć dzwonki i goździki i pięknie pachną Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Ale u Ciebie kolorowo, wesoło :lol:
Mój rowek kopię na meterek :wink:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Marysia ale Ty masz piekne dzwonki :shock: :shock: :shock: :shock:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Mimo niesprzyjającej aury u Ciebie pięknie i kolorowo, a dzwonki wszystkie są bardzo urokliwe :roll:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I znowu dzień burzowy i deszczowy , wszędzie pełno wody , dobrze że trawnik zdążyłam pokosić .. nie sama troche córki mi pomogły ale więcej nic nie chca robić no chyba że zerwać kwiaty do wazonu .. a oto moje kwitnące kwiaty ,żylistek sama ukorzeniłam i teraz ładnie kwitnie oraz lilie ,które zaczynaja kwitnać Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój album
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

zastrzeliłaś mnie tym zdjęciem :shock: :shock: :shock:

Obrazek

ile lat rośnie u Ciebie ten wiciokrzew, że jest taki duży i rozrośnięty?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiciokrzew ma 5lat ale na domu mialam jeszcze większy ale musialam go przyciać bo ocieplaliśmy dom , ten sama ukorzeniłam jak i reszta moich iglaków i krzewów ozdobnych ,,Dziś nie padało ale i sloneczka nie było , tworzę nową rabatkę po wykarczowanych starych wisniach .. pleć nie można bo za mokro , zapada się po kostki .. Obrazek Obrazek obłożyłam kamieniami a z tymi wiekimi nie wiem co zrobić , natomiast pod topolą między korzeniami tworzę skalniak z roinikami ..a oto jeszcze kilka kwitnących dzwonków Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek i dwa cebulowe iryski przypomniały sobie o kwitnięciu....
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie piękna słoneczna niedziela , bez żadnego deszczu ,burzy czy nawet zachmurzenia ....Miło było posiedziec na tarasie ,nawet cała rodzina się zebrała [20 osób ] córki ,ziecie i wnuki przyjechały w odwiedziny aby cały tydzień był taki sloneczny , może można będzie wyrwać zielsko ,szczególnie w warzywach , woda stoi już cały tydzień i nie można nic zrobić .. kwiaty natomiast wyglądają pięknie w promieniach słońca , nawet rózyczki zaczynają kwitnąć .... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój album
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Marysiu, Twój wiciokrzew mnie zaciekawił, bardzo ładnie się rozrósł :shock:
Co to za kwiatek ten czerwony dzwonek? nigdy takiego nie widziałam.
U Ciebie dzisiaj świeciło słońce, a u mnie tylko chwilami wychodziło z za chmur. Dobrze że nie padało i można było spędzić czas przy kawce w ogrodzie.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam kilka wiciokrzewów długo i ładnie kwitną natomiast czerwony dzwonek kupiłam ze względu na ładny kolor , też spotkałam go przypadkowo i wzięłam go bo ślicznie kwitnie , ma to być bylina zimująca w gruncie , zabaczę jak sie przetrzyma .. Pogoda u mnie była śliczna za to teraz nadciąga burza , słychać z oddali grzmoty i widać błyskawice ,, może do mnie nie dojdzie , nie lubię burz a szczególnie w nocy wygląda bardzo strasznie ... a to nastepne kwitnace moje kwiaty i byliny Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój album
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drugi dzień słońca i ciepła ... Oby tak dalej bo deszczowe dni już dały się we znaki, w ogrodzie pięknie kwitną kwiaty i szybko rosnie zielsko i trawa na trawniku znowu trzeba kosić ... Wody jeszcze pełno w rowkach i na zagonkach ale jeszcze parę takich dni i wszystko wyparuje ...a to moje nowe dzwonki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Hortensje i tawułki też szykują się do kwitnięcia ,zaczyna kwitnąc pełna margarytka , ale najpiękniej kwitną lilie ...
Mój album
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

Marysiu, co u Ciebie? Piękną wyhodowałaś hortensję :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak dla mnie to za gorąco , od rana siedzę w ogrodzie ,poruszam ziemię i wyrywam chwasty .Trawa tez rosnie jak szalona, co tydzień trzeba ją kosić ale kwiaty pięknie kwitną , Narescie doczekałam się swoich róż .. po jednym albo dwa kwiaty ale kwitną i mają dużo paków Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek szkoda by ich była jakby nie odbiły .. Równiez zaczynają kwitnąć dalie troche w tym roku nie wyrosły bo było za zimno i za mokro ale teraz bądą kwitły do samych mrozów ..
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”