Moje marzenie - maniusika - cz.1
- LILA 51
- 1000p

- Od: 14 maja 2008, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu, bardzo ładny ten dzwonek skupiony. Siałam dzwonki w ubiegłym roku, ale mi nic nie wzeszło.Pewnie nasiona były stare. Jak długo je masz,siałaś je czy sadziłaś gotowe sadzonki?
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
I znowu dzień burzowy i deszczowy , wszędzie pełno wody , dobrze że trawnik zdążyłam pokosić .. nie sama troche córki mi pomogły ale więcej nic nie chca robić no chyba że zerwać kwiaty do wazonu .. a oto moje kwitnące kwiaty ,żylistek sama ukorzeniłam i teraz ładnie kwitnie oraz lilie ,które zaczynaja kwitnać

- maniusika

Wiciokrzew ma 5lat ale na domu mialam jeszcze większy ale musialam go przyciać bo ocieplaliśmy dom , ten sama ukorzeniłam jak i reszta moich iglaków i krzewów ozdobnych ,,Dziś nie padało ale i sloneczka nie było , tworzę nową rabatkę po wykarczowanych starych wisniach .. pleć nie można bo za mokro , zapada się po kostki ..
obłożyłam kamieniami a z tymi wiekimi nie wiem co zrobić , natomiast pod topolą między korzeniami tworzę skalniak z roinikami ..a oto jeszcze kilka kwitnących dzwonków
i dwa cebulowe iryski przypomniały sobie o kwitnięciu....
obłożyłam kamieniami a z tymi wiekimi nie wiem co zrobić , natomiast pod topolą między korzeniami tworzę skalniak z roinikami ..a oto jeszcze kilka kwitnących dzwonków
i dwa cebulowe iryski przypomniały sobie o kwitnięciu....- maniusika

Nareszcie piękna słoneczna niedziela , bez żadnego deszczu ,burzy czy nawet zachmurzenia ....Miło było posiedziec na tarasie ,nawet cała rodzina się zebrała [20 osób ] córki ,ziecie i wnuki przyjechały w odwiedziny aby cały tydzień był taki sloneczny , może można będzie wyrwać zielsko ,szczególnie w warzywach , woda stoi już cały tydzień i nie można nic zrobić .. kwiaty natomiast wyglądają pięknie w promieniach słońca , nawet rózyczki zaczynają kwitnąć ....

- LILA 51
- 1000p

- Od: 14 maja 2008, o 21:48
Marysiu, Twój wiciokrzew mnie zaciekawił, bardzo ładnie się rozrósł
Co to za kwiatek ten czerwony dzwonek? nigdy takiego nie widziałam.
U Ciebie dzisiaj świeciło słońce, a u mnie tylko chwilami wychodziło z za chmur. Dobrze że nie padało i można było spędzić czas przy kawce w ogrodzie.
Co to za kwiatek ten czerwony dzwonek? nigdy takiego nie widziałam.
U Ciebie dzisiaj świeciło słońce, a u mnie tylko chwilami wychodziło z za chmur. Dobrze że nie padało i można było spędzić czas przy kawce w ogrodzie.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- maniusika

Mam kilka wiciokrzewów długo i ładnie kwitną natomiast czerwony dzwonek kupiłam ze względu na ładny kolor , też spotkałam go przypadkowo i wzięłam go bo ślicznie kwitnie , ma to być bylina zimująca w gruncie , zabaczę jak sie przetrzyma .. Pogoda u mnie była śliczna za to teraz nadciąga burza , słychać z oddali grzmoty i widać błyskawice ,, może do mnie nie dojdzie , nie lubię burz a szczególnie w nocy wygląda bardzo strasznie ... a to nastepne kwitnace moje kwiaty i byliny

- maniusika

Drugi dzień słońca i ciepła ... Oby tak dalej bo deszczowe dni już dały się we znaki, w ogrodzie pięknie kwitną kwiaty i szybko rosnie zielsko i trawa na trawniku znowu trzeba kosić ... Wody jeszcze pełno w rowkach i na zagonkach ale jeszcze parę takich dni i wszystko wyparuje ...a to moje nowe dzwonki
Hortensje i tawułki też szykują się do kwitnięcia ,zaczyna kwitnąc pełna margarytka , ale najpiękniej kwitną lilie ...
Hortensje i tawułki też szykują się do kwitnięcia ,zaczyna kwitnąc pełna margarytka , ale najpiękniej kwitną lilie ...- maniusika

Jak dla mnie to za gorąco , od rana siedzę w ogrodzie ,poruszam ziemię i wyrywam chwasty .Trawa tez rosnie jak szalona, co tydzień trzeba ją kosić ale kwiaty pięknie kwitną , Narescie doczekałam się swoich róż .. po jednym albo dwa kwiaty ale kwitną i mają dużo paków
szkoda by ich była jakby nie odbiły .. Równiez zaczynają kwitnąć dalie troche w tym roku nie wyrosły bo było za zimno i za mokro ale teraz bądą kwitły do samych mrozów ..
szkoda by ich była jakby nie odbiły .. Równiez zaczynają kwitnąć dalie troche w tym roku nie wyrosły bo było za zimno i za mokro ale teraz bądą kwitły do samych mrozów ..