Herbatka i do łóżka, jutro będzie lepiej
Początki - ogródek roslynn
sabinko!Wbrew pozorom jednoroczne są dosyć pracochłonne,zwłaszcza tewymagające pikowania i ochrony przed przymrozkami wiosennymi,jeżeli natomiast posadzisz trochę iglaków i krzewow kwitnących,to nawet jak w dalszych latach nie będziesz miała wystarczającej ilości czasu itak będzie ładnie wyglądać
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyszłam do Ciebie z rewizytą! Ale fajnie, że masz miejsce do zagospodarowania, ile pola do popisu!.To co rośnie, też wygląda sympatycznie, nie da się zrobić przecież wszystkiego od razu. Sabinko, te sadzonki w woreczkach najlepiej schować do piwnicy itp., posadzić do doniczek lub skrzynek. Pozdrawiam.
:P
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hosty po przekwitnięciu tworzą podłużne w kształcie łupiny fasoli torebki z nasionami. Można je wysiewać. Lecz lepiej i szybciej można ja rozmnażać poprzez podział kępy.Tacca pisze:Zaintrygował mnie ten obrazek z hostą ,czy to są nasiona?
Mam zamiar posadzić hosty przy porzeczkach od północnej strony żeby okryć ziemię na rabatce ale myślałam że hosty są z sadzonek.
- roslynn
- 1000p

- Od: 15 lut 2008, o 12:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko wyniosłam do piwnicy a pisze tam, że są dwie cebulki. Nie wiem, nie miałam czasu jeszcze sprawdzić czy nie zapleśniały, kurcze- zapomniałam
Macierzanka była taką małą kępką a teraz rozrasta mi sie w placek i to całkiem spory. Nawet zauważyłam, że gdzieś na trawniku też sie rozsiała. I nie wiem jak.
Byłam na rynku, nie mają nic, ani krzaków ani drzewek, nic.
W sklepie też nie za bardzo, kiedy oni to w koncu wyciągną i dadzą ludziom kupić?
Kwiatki jednoroczne sadzę i też za bardzo nie znam sie na nich, pielić trzeba, obcinać przekwitłe tak jak przy krzakach. Tyle, że na zimę wszystko trzeba uprzatnąć, no jest więcej pracy przy tym.
Macierzanka była taką małą kępką a teraz rozrasta mi sie w placek i to całkiem spory. Nawet zauważyłam, że gdzieś na trawniku też sie rozsiała. I nie wiem jak.
Byłam na rynku, nie mają nic, ani krzaków ani drzewek, nic.
W sklepie też nie za bardzo, kiedy oni to w koncu wyciągną i dadzą ludziom kupić?
Kwiatki jednoroczne sadzę i też za bardzo nie znam sie na nich, pielić trzeba, obcinać przekwitłe tak jak przy krzakach. Tyle, że na zimę wszystko trzeba uprzatnąć, no jest więcej pracy przy tym.