Storczyki moni ;)
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
dziękuję i nadwzajem 

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Monia, trzymam kciuki za cambrię, najważniejsze że rosną przyrosty
z własnych doświadczeń podpowiem tylko że lepiej ją podsuszać, podlewać rzadziej niż falenopsisy. Ja swoją przelałam
straciła prawie wszystkie korzenie ale powoli dochodzi do siebie
Z fiszki wynika że to Nelly Isler, parę osób na forum ma taką, jest przepiękna czerwona, z jaśniejszymi mazami na warżce
i podobno pachnie 

z własnych doświadczeń podpowiem tylko że lepiej ją podsuszać, podlewać rzadziej niż falenopsisy. Ja swoją przelałam

Z fiszki wynika że to Nelly Isler, parę osób na forum ma taką, jest przepiękna czerwona, z jaśniejszymi mazami na warżce

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Powinnas byc wieksza optymistka ogolnie rzecz ujmujacStorczykowa pisze:piękne storczyki, zwłaszcza Mini Mark. mój gdy go kupiłam miał tylko 5 kwiatków na 2 pędach. teraz puszcza maleńki pędzik, ale pewnie nic z tego nie będzie. jesienią też puścił, ale mu usechł. nigdy nie będzie wyglądał tak jak twój.

Jeanne, musze poogladac te Cambrie. I mowisz, ze pachna - to cudnie
;:49
- Storczykowa
jeszcze nie doprowadziłam Mini marka do kwitnienia. jak pęd przeżyje, powinien kwitnąć za 2-3 miesiące, ale wątpię, by przeżył, bo nie wygląda na pęd, który rośnie tak jak powinien. pędy zwykłych hybryd rosną dużo szybciej. a optymistką nie chciałabym być. zamiast ciągle się głupio uśmiechać i oszukiwać siebie, wolę być przygotowana na to, że może się nie udać.moni;) pisze:Powinnas być wieksza optymistka ogolnie rzecz ujmujacStorczykowa pisze:piękne storczyki, zwłaszcza Mini Mark. mój gdy go kupiłam miał tylko 5 kwiatków na 2 pędach. teraz puszcza maleńki pędzik, ale pewnie nic z tego nie będzie. jesienią też puścił, ale mu usechł. nigdy nie będzie wyglądał tak jak twój.mysle, ze już samo doprowadzenie Storczyka do kwitnienie to już nasz wielki sukces
prawda???
Jeanne, musze poogladac te Cambrie. I mowisz, ze pachna - to cudnie
;:49
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Storczykowa
ale jak wmawiają sobie, że wszystko im się uda i nie dopuszczają myśli, że może być inaczej, to oszukują samych siebie. nie da się tak, by wszystko się udawało. jestem poważną osobą i biorę życie na poważnie, staram się być realistką, czasem jestem pesymistką, bo wolę założyć, że mi się nie uda i jakby się udało, być mile zaskoczonym niż jakbym założyła, że się uda i jakby mi się nie udało to byłabym zawiedziona.moni;) pisze:Dusiu optymista to czlowiek szczerze cieszacy się zyciem a nie oszukujacy siebie i otoczenieZ tego co zdazylam zauwazyc jestes jeszcze mlodziutka osoba i wystarczy tylko sumiennie nad soba popracowac i sprawa zalatwiona.