Co nowego u jol_ki - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolciu w PNOS Ożarów- nasiona, w tym samym miejscu, co Jola zrobiła zakupy... :wink:
Karolka a może Ty oglądałaś stronkę nocą :;230 i dlatego czarnej malwy nie widziałaś.
A ta mięta to mnie intryguje..ciekawe, czy nadaje się do pierogów wiejskich? :roll: Czy ona pachnie tak ,jak normalna mięta?
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Judyto,jaśniutko było :;230 nawet słoneczko dziś świeciło ale wzrok już nie ten :oops:
ale zaraz ta zaglądnę no i się poznęcam nad sobą :;230
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

fajne zakupy - ja w tym roku nie kupuję prawie żadnych nasion - mam całkiem sporo z zeszłego roku których nie wysiałem - niektóre trzeba będzie dokupić ale tylko niektóre :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolcia pisze:Judyto,jaśniutko było :;230 nawet słoneczko dziś świeciło ale wzrok już nie ten :oops:
ale zaraz ta zaglądnę no i się poznęcam nad sobą :;230
To już jak tam będziesz Karolko, to rzuć okiem na szarłat trójbarwny..cudowny!
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Maaatko :shock: po co ja tu zajrzałam!
Jolka, Ty już sezon na dobre rozpoczęłaś. :P
Qrcze, ja jeszcze nie mam nic, nawet jednego ziarenka, ale spokojnie ... mam nadzieję w niedzielę popracować nad tym :P
Wpatruję się w te Twoje śliczności już kilka minut i gęba śmieje mi się do monitora :P
Dziewannami mnie już całkowicie dobiłaś.

Aaaa i jeszcze powojnik ..... chyba już nie chcesz ode mnie nasionek, cio ...? :wink:
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Agness pracy będzie ogrom, zapewne z braku czasu jakaś paczuszka zostanie odłożona na kolejny sezon ;) ale na pewno będzie co oglądać latem :D
judyta pisze:Jolu, dziewanna to jedno, którą znalazłam dzięki Tobie...dopadłam tez ostróżki i szarłat trójbarwny i malwę czarną :shock:

aż pobiegłam zobaczyć ten szarłat, coś tam gdzieś czytałam, że go szukasz ale jakoś nie zwróciłam na niego uwagi :roll: dobrze, że sama na niego wpadłaś
ostróżkę pewnie też bym kupiła ale na szczęście przed składaniem zamówień sprawdziłam stan zapasów :;230 mam całe!! dwa opakowania z ubiegłego roku + sadzonki m.in. od naszej Bożenki-Babopielki + nasionka zebrane w ogrodzie mamy, więc może za kilka lat się dorobię ostróżkowego poletka :;230
znalazłam szarłat - będzie co podziwiać ;:80

Magda ;:89 przecież ja mam dla Ciebie sadzonkę czarnej malwy.... zapomniałaś ;:124 chyba przeżyje ten atak zimy pod pierzynką ze śniegu, co??

Dorotko Ty mnie nie strasz, ten pierwiosnek był najdroższy :;230 :;230

wiesz Karolku ja zanim zajrzałam na strony 3 sklepów w internecie też się zaklinałam, że tylko kilka muszę dokupić :;230
teraz po tych zakupach mam jeszcze listę z kilkoma pozycjami do dokupienia :;230 :;230

słuchajcie, czy ktoś z was miał już może kardiospermum (serconasiennicę)? dostałam w ubiegłym roku jej nasionka, to się chyba już w lutym wysiewa, co?? lecę pobuszować za tym w necie ;)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Wiolka pisałyśmy w tym samym czasie :D
udanego buszowania po sklepach życzę ;)
tulipanka pisze:Aaaa i jeszcze powojnik ..... chyba już nie chcesz ode mnie nasionek, cio ...? :wink:
rzeczywiście, Twój powojnik jest sprawcą tego grzeszku :;230 wiem, że masz dużo chętnych na nie, ale jeśli choć kilka Ci zostanie to jestem jak najbardziej chętna :D :D :D
z tymi 'kupnymi' to różnie jest :;230 :;230
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

jol_ka pisze:Magda ;:89 przecież ja mam dla Ciebie sadzonkę czarnej malwy.... zapomniałaś ;:124 chyba przeżyje ten atak zimy pod pierzynką ze śniegu, co??
Kurza morda Jolu,czyli nie tylko oczy mi wysiadły :;230 ale cały zakuty łeb mi szwankuje :;230

Judyto,widziałam szarłat.
Piękny jest ale w realu to jeszcze nie miałam przyjemności go zobaczyć :oops:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Witaj Jolu w Nowym Roku. Widzę,że się ostro zabrałaś za przygotowania do wiosny. Tyle różnych wspaniałości nakupiłaś. ;:154 ;:154 ;:154 Większości w ogóle nie znam.Ciekawe czy będziesz je siać do skrzynek na rozsadnik czy od razu do gruntu? Życzę powodzenia.
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Karolcia pisze:czyli nie tylko oczy mi wysiadły :;230 ale cały zakuty łeb mi szwankuje :;230
no wygląda na to, że się słabo konserwujesz :;230 :;230 :;230

moja malwa - ta czarna- kurduplowata była w ubiegłym roku ale i tak bardzo mi się podobała :D mam nadzieję, że w tym roku już wyrośnie wysoko w górę :lol:

a oto i sprawczyni zamieszania

Obrazek

Lucy trochę na rozsadnik a te, które nie lubia przesadzania od razu do gruntu :D
produkcję 'domową' zacznę niebawem - na pierwszy ogień idzie passiflora :lol:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:111 jesssoo, ona na prawdę jest czarna, a ja myślałam , że fotkę na torebce z nasionami to PNOS sobie trochę podrasował kolorystycznie. A tu najprawdziwsza czarnula pod słońcem :shock:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jak mi odkurzyłaś pamięć i pokazałaś kurdupla,to ja już jestem w domu :D
Ciekawa jestem co będzie z moją czarną m :D
Ma wyglądać tak:
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jolu piękna malwa a chyba będę miała pewne malwy w zeszłym roku wsiałam nawet zakwitły mi dwie łososiowa i biała. Ale takiej ciemnej nie miałam.
Genia
Awatar użytkownika
ares13
50p
50p
Od: 30 gru 2008, o 13:40

Post »

ja nawet nigdy takiej nie widziałem :shock:
Pozdrawiam, Arek :)
jol_ka
1000p
1000p

Post »

widzę, że czarnulka przypadła Wam do gustu :D
ja sadzonkę swojej malwy dostałam od kuzyna wiosną 2008, zobaczcie jak w lipcu kwitły u niego siostry mojej 'małej czarnej' :lol: ;)

zaznaczam - zdjęcie nie pochodzi z mojego ogrodu, nie zostało też zrobione przeze mnie

Obrazek

piękna jest, prawda??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”