Agrazka - mój ogród.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja też stawiam na kota, kuny nigdy nie widziałam w pobliżu (lisa tak), myślałam, że jesiotry to ryby dna, jak zostały wpuszczone to nigdy żywego nie ujrzałam - raczej karasie były lepiej dostępne. Żartowalismy z mężem, że wybierałam takie ładne, a nie było wcale ich widać w oczku.
Anetko - Oczywiście, wiesz, że ja je dostałam w tym roku na wiosnę też sadzonkę i nawet nie wiedziałam co z nich wyrośnie. Ja też chętnie coś łyknę, cały czas się jeszcze urządzam w tym ogrodzie.
Anetko - Oczywiście, wiesz, że ja je dostałam w tym roku na wiosnę też sadzonkę i nawet nie wiedziałam co z nich wyrośnie. Ja też chętnie coś łyknę, cały czas się jeszcze urządzam w tym ogrodzie.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agrazko, mam w oczku dużo rybek i dużo kotów (łazęgów) nad oczkiem i nigdy żadnemu nie udało się nic upolować. Siedzą, patrzą jak w telewizor, moczą łapy i odchodzą o pustm pyszczku.
Natomiast widziałam psa, u sąsiada, jak wychodził z wody z rybą w pysku.
Wybierał co większe i ładniejsze. Nawet jej nie zjadał, tylko bawiło go polowanie na ryby. Teraz właściwie ryby są już przy dnie, zaczynają sen zimowy, kot w tak głęboką wodę nie wejdzie.
Wszyscy twierdzą, że koty polują na ryby w oczku, opinia obiegowa, ja chcę stanąć w obronie tych futrzaków, nie widziałam kota, któryby osobiście złowił rybę i dopóki nie zobaczę, nie uwierzę, że to robią.
Natomiast widziałam psa, u sąsiada, jak wychodził z wody z rybą w pysku.
Wybierał co większe i ładniejsze. Nawet jej nie zjadał, tylko bawiło go polowanie na ryby. Teraz właściwie ryby są już przy dnie, zaczynają sen zimowy, kot w tak głęboką wodę nie wejdzie.
Wszyscy twierdzą, że koty polują na ryby w oczku, opinia obiegowa, ja chcę stanąć w obronie tych futrzaków, nie widziałam kota, któryby osobiście złowił rybę i dopóki nie zobaczę, nie uwierzę, że to robią.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Lilu zapewniam Cię ,że kot potrafi to zrobić
Widziałam osobiście jak kot wyciągnął karpia z wanny! 

http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Co to za roślina? A taras fajny, tylko czy nie lepiej obsadzić winogrono? Mój kolega zrobił z drewna

Pozdrawiam. Jacek.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Agrażko- pozwolę sobie wpisać rozpoznanie rośliny,o którą pyta jakja.
Jest to roslina wodna strefy płytkiej czyli do głębokości 20 cm,która również jak widać u Ciebie sprawdza się w ziemi:
Jeżogłówka gałęzista / Sparganium erectum/,znakomita do obsadzania brzegu oczek i stawów,bardzo łatwo rozmnażajaca się,należy regularnie usuwać rozłogi i wiosną ścinać stare liście.

Jest to roslina wodna strefy płytkiej czyli do głębokości 20 cm,która również jak widać u Ciebie sprawdza się w ziemi:
Jeżogłówka gałęzista / Sparganium erectum/,znakomita do obsadzania brzegu oczek i stawów,bardzo łatwo rozmnażajaca się,należy regularnie usuwać rozłogi i wiosną ścinać stare liście.
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
KaRo, nie jestem pewna na 100%, bo zdjęcie nie jest z bliska, ale w/g mnie to nie jest jeżogłówka, tylko trawa turzyca Graya czyli Carex grayi. Jeżogłówka ma po kilka kuleczek na pędzie i sa trochę inne.
Agrazko, co to jest, Ty wiesz najlepiej ?
Agrazko, co to jest, Ty wiesz najlepiej ?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Wg mnie to jest jeżogłówka gałęzista
http://pl.wikipedia.org/wiki/Je%C5%BCog ... C4%99zista
http://pl.wikipedia.org/wiki/Je%C5%BCog ... C4%99zista
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dziewczyny, ja pracuję niestety, ale już jestem.
Ala ma racje to jest turzyca Graya, mam ją juz z 3 lata i słabo coś rośnie.
Gwaizdeczki ma bardzo dekorcyjne, piszą, ze daje samosiew - ale nie u mnie
Jacku ja tą konstrukcję to właśnie pod obsadzenie zrobiłam. Mam zamiar winogrona na nią puścić i jakieś pnącza ozdobne. Chodzi o to żeby zacienić część tarasu, bo latem brakowało nam tego. Mój mąż natomiast myśli o jakimś lekkim dachu i tu jesteśmy odmiennego zdania.
A co Wy na to
Zadszyć czy nie 

Ala ma racje to jest turzyca Graya, mam ją juz z 3 lata i słabo coś rośnie.
Gwaizdeczki ma bardzo dekorcyjne, piszą, ze daje samosiew - ale nie u mnie

Jacku ja tą konstrukcję to właśnie pod obsadzenie zrobiłam. Mam zamiar winogrona na nią puścić i jakieś pnącza ozdobne. Chodzi o to żeby zacienić część tarasu, bo latem brakowało nam tego. Mój mąż natomiast myśli o jakimś lekkim dachu i tu jesteśmy odmiennego zdania.
A co Wy na to

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
Pamiętam, wiele lat temu, zachwycałam się zadaszonymi tarasami z winoroślą w Bułgarii. Dokładnie takie same konstrukcje jak u Ciebie, z boku jeden lub dwa pnie winorośli i na "suficie"plątanina drobnych gałązek z których kapały grona winogron. Nie była to szczelna ochrona przed słońcem, ale te owoce wzbudzały mój zachwyt. Tylko czy uda Ci się stworzyć taki owocowy raj? Jak długo trzeba czekać na efekt?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka