kwiato_maniaczka pisze: ja miałam 9 szczepek z czerwonego hibka które porozdawałam tu na forum, czekałam na korzonki w wodzie i każda wypósciła, Ilonko odnózkę od Ciebie również wsadziłam do wody i już pojawiają się maleńkie punkciki:)
Ja także należę do tych co w ziemi. No ale jak ty na taką skalę ukorzeniasz....to może masz już swoje doświadczenie.
Asiu naprawdę? Ja jeszcze nie spotkałam się, żeby komuś udało się w wodzie ukorzenić hibka. Gratuluję Ci dobrej ręki. Ja zawsze ukorzeniam w ziemi, niestety nie zawsze się udaje Teraz próbuję w samym piasku. na razie maluszki wyglądają bardzo dobrze.
Dziewczyny
to co ja mam teraz zrobić ?Trzymać w wodzie czy w ziemi.? Jedna szczepka już ma białe punkciki,to chyba na korzonki .Zostawię chyba w wodzie.Zobaczymy co z tego wyrośnie.
Dzięki za rady i pozdrawiam
Zeniu
ta roślinka na oknie to bugenwilla(nie wiem czy prawidłowo napisałam nazwę).Ona już przekwitła .Został jej tylko jeden kwiatek.Teraz idzie w stan spoczynku.Na wiosnę znów zakwitnie.Jak znajdę zdjęcie w pełnym rozkwicie to umieszczę.Mam ją dopiero rok.Zobaczymy jak mi przezimuje.
pozdrawiam Marzena
Nie poznałam...choć powiem szczerze że gubię się z tymi nazwami.Ostatnio przeczytałam coś takiego. Sundavilla to handlowa nazwa krzyżówek powstałych z gatunku -. A z kolei - jest synonimem Dipladeni..z tym że Dipladenia to nazwa rodzaju...a występuje wiele gatunków Dipladenii...Czyli założyć można że to prawie wszystko to samo.