Moje storczyki i ...masa pytań

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

Witaj ;)

Keramzyt kupiłam ostatnio w Realu, na dziale zielonym - te sklepy chyba są wszędzie ?
Awatar użytkownika
m81
50p
50p
Od: 27 sie 2008, o 12:44

Post »

jak sie w realu pytałam czy maja,to koles wogole nie wiedzial co to jest keramzyt,a jak mu w koncu wytłumaczyłam to powiedział ze nie maja :evil:
chyba przejde sie do zwykłej kwiaciarni,zwłaszcza ze wczoraj przez szybke widziałam 2 piekne storczyki (no chyba ze były sztuczne)
oj cos czuje ze dzis troche pieniązków mi ubędzie w portfelu 8)
MoNiKa
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Witaj

Post »

Bardzo ładna kolekcja się szykuje
jesteś kolejną osoba która nie może powstrzymać się przed nimi:)) prześliczna mućka.... właśnie na taką poluje powodzenia jakby coś pytaj. p.s. ja niestety nie mam możliwości wstawienia foto na forum brak aparatu ale może za niedługo założę swój wątek. pozdrawiam
martuś
Awatar użytkownika
m81
50p
50p

Post »

marta83ja specjalnie pozyczyłam aparat od brata :) (swojego sie jeszcze nie dorobiłam,no i jak tak dalej będę powiekszac swoja kolekcje to na pewno go prędko nie kupie :wink:
"mućke" to upolowałam w kwiaciarni,bo tylko tam są ciekawsze odmiany, reszte kwiatkow mam z reala,no i jak widac sa to czesto spotykane kolorki,no ale roznica cenowa jest (reala20 zl , kwiaciarnia 52 zl)
MoNiKa
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

storczyki, które nazywasz niepoprawnie "mućkami", można też na wystawach spotkać. tam są trochę tańsze, ale ogólnie Phalaenopsisy ever spring i podobne są droższe od normalnych hybryd. W realu nigdy nie kupowałam. większość mam z wystawy, kilka z kwiaciarni, parę było ze sklepów typu obi. W kwiaciarni zwykle są hybrydy, ale kiedyś spotkałam Phalaenopsisy białe w bordowe łaty, bardzo piękne i kupiłam jednego.
marta83
100p
100p
Od: 23 kwie 2008, o 10:41

Post »

Storczykowa tego Phal. przewrotnie tak nazwał Orchideomaniak i wcale to nie ujmuje ani jego gatunkowi ani urodzie. a ogólnie mówiąc to Phal ever spring jest ciężki do znalezienia w kwiaciarniach ale polować warto bo ładne okazy to są.np. ever spring Pionier champion w Orchid sklepiku ale to za duży koszt jak dla mnie
martuś
Awatar użytkownika
m81
50p
50p

Post »

a mnie wczoraj cos naszło i pól miasta na piechote przeszłam w poszukiwaniu ciekawych odmian (kolorów) i nieszczesnego keramzytu, dużego wyboru w kwiaciarniach nie miałam bo wszystkie otwarte do 17 lub 18 a ja po pracy dopiero o 18 rozpoczęłam moja wędrówke,ale obskoczyłam wszystkie możliwe kwiaciarnie w super marketach i wracałam do domu jak wielbłąd... ;:10 (czyli zakupy jak najbardziej udane)
no i mam dwa nowe kolorki(ze zdjeciami musze sie wstrzymac az naprawie kompa)i ziemie kupiłam i kerazmyt i nawet osłonke (musze ją przetestowac czy sie sprawdza w uprawie)
1 Phalaenopsis - ciemno malinowu lub bordowo pomaranczowy (zależy od swiatła)
2 Phalaenopsis - pistacjowy w bordowe kropeczki ;:80
no i jeszcze pare ciekawych odmian widziałam,ale niestety musze sie wstrzymac do nastepnej wypłaty (dopiero za miesiac ;:98 )
MoNiKa
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Nie no Monika napraw szybko kompa bo mnie ciekawość zrzera
pokazała byś w końcu nowe nabytki...
pozdrowionka aska
Awatar użytkownika
m81
50p
50p

Post »

no juz sama sie niecierpliwie! :)
chyba ;:71 do brata specjalnie
MoNiKa
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

A co ci się dzieje, ze fotek nie możesz wrzucić? Przecież to proste! Skoro ja stara baba daje sobie rade ........
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

marta83 pisze:Storczykowa tego Phal. przewrotnie tak nazwał Orchideomaniak i wcale to nie ujmuje ani jego gatunkowi ani urodzie. a ogólnie mówiąc to Phal ever spring jest ciężki do znalezienia w kwiaciarniach ale polować warto bo ładne okazy to są.np. ever spring Pionier champion w Orchid sklepiku ale to za duży koszt jak dla mnie
O przepraszam, nazwa "mućka" funkcjonowała na tym forum na długo zanim Dawid do nas dołączył :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
m81
50p
50p

Post »

Wando chyba mój mąż sciagnął jakiegos wirusa,no i teraz problem z zainstalowaniem antywirusa jest,nie ma tez zbytnio czasu,a ja to sie wogole nie znam na tych instalkach,juz wogole sam problem mam z wchodzeniem na nasza strone, co chwile mi wygasa, takze za kazdym przejsciem na inny temat lub kolejna strone tematu musze strone odświerzac :twisted:
albo wogole wchodza mi jakies erotyczne strony!!!, takze wejsc na fotosik nie daje rady, chcialam w pracy wkleic zdjecia,ale mamy fotosika poblokowanego! :( a inaczej nie umiem wklejac ;:124
MoNiKa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

są antywirusy on line. Ten jest ok, sporo ci powywala http://www.pandasoftware.com/activescan ... ncipal.htm
Jest tez Avast darmowy, można ściągnąć i będziesz miała stałą ochronę kompa.
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

No to teraz wiesz na jakie stronki M wchodzi hihi,jezeli zablokowany masz fotosik w pracy to moze sprobuj na tej stronie http://pl.tinypic.com/ nigdy nie mam problemu z ladowaniem zdiec i szybko sie laduja
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

marta83 pisze:Storczykowa tego Phal. przewrotnie tak nazwał Orchideomaniak i wcale to nie ujmuje ani jego gatunkowi ani urodzie. a ogólnie mówiąc to Phal ever spring jest ciężki do znalezienia w kwiaciarniach ale polować warto bo ładne okazy to są.np. ever spring Pionier champion w Orchid sklepiku ale to za duży koszt jak dla mnie
Nie wiem, kto wymyślił te całe "mućki". a Phalaenopsisy ever spring i podobne rzeczywiście trudno znaleźć w kwiaciarni (ja tylko raz spotkałam), ale łatwo je można spotkać na wystawie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”