Kilka fotek z niby ogródka - AnnaK
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna ta kremowa magnolia. Podziwiam ją, ale one tak krótko kwitną, mam za mało miejsca. Ogród przy domu to jednak zupełnie co innego niż działka 12 km od miejsca zamieszkania.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Aniu do Twojego ogrodu wstąpię wieczorem, a na twoje pytanie odpowiedam, trafiony.Masz dobra orientacje w terenie 

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
[quote="AnnaK"]Dzisiaj rano zrobiłam fotki czegoś co mi zakwitło w ogródku. Śliczny kwiat i do tego intensywnie pachnie. [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2f ... c5660.html]
[
Aniu ta roślinka nazywa się acidantera

Aniu ta roślinka nazywa się acidantera
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
Aniu ładny ten Twój ogród, bardzo podobały mi się Twoje róże, u mnie niestety nie chcą rosnąć, ciągle jakieś choroby grzybowe i inne gady, więc już nie sadzę wcale. Magnolia boska, ja mam bzika na punkcie magnolii.
Czy znaczy że mój płot taki znaczny , że go zapamiętałaś, a ja myślałam że ciekawszy mój ogród ;:30
Z urzędem to był żart, sąsiadko
Czy znaczy że mój płot taki znaczny , że go zapamiętałaś, a ja myślałam że ciekawszy mój ogród ;:30
Z urzędem to był żart, sąsiadko

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Mirka
płotek znaczny hahaha ogródka dobrze nie widać zza niego. Ja tylko kojarzę, że tam jest taki płotek. Teraz wiem, że ta biała roślina to acidantea. Niestety nie wiedziałam, że nie zimuje w gruncie i ......... zmarzła . Ale w tym roku kupiłam w Biedronce 2 opakowania więc będę ją znowu miała.
Co do róż to najpierw miałam tylko drobne różowe, w tamtym roku dostałam kilka ładniejszych krzaków róż i ........ drobne przeniosłam do ogródka za domem a z przodu posadziłam nowe krzaki. Zobaczymy co wyrośnie.
Ania 1. Mojej magnolii już prawie nie ma. Mój mały synek złapał za drzewko , potrząsnął i spadły kwiatki. Widzę że kilka nowych jeszcze zakwita. Będzie można oko nacieszyć.

Co do róż to najpierw miałam tylko drobne różowe, w tamtym roku dostałam kilka ładniejszych krzaków róż i ........ drobne przeniosłam do ogródka za domem a z przodu posadziłam nowe krzaki. Zobaczymy co wyrośnie.
Ania 1. Mojej magnolii już prawie nie ma. Mój mały synek złapał za drzewko , potrząsnął i spadły kwiatki. Widzę że kilka nowych jeszcze zakwita. Będzie można oko nacieszyć.
-
Aniu u mnie acidantera jest jednoroczna , bo nie mam gdzie trzymać więc wszystkie zostają w gruncie a co silniejsze to wiosna wyłazi.Szkoda magnolii, moje szkodniki są większe więc w ogrodzie biegając coś połamią albo wjadą rowerem w krzaczek.
U nas dziś spadły 3 krople deszczu, buuu, ile można podlewać.

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Przyszłam sobie do Ciebie pooglądać Twoje włości i też uważam że stwierdzenie że nie masz ogródka mija się z prawdą bardzo. Ha, żeby każdy mógł mieć to co Ty.. Ja np. chętnie połakomiłabym się na tę przepiękną magnolię
, oby tak dalej kwitła . I jeszcze na chyba trzecim zdjęciu masz krzew z takimi małymi , ślicznymi białymi kwiatuszkami. Jestem laikiem ogrodniczym,nie wiem co to takiego
, ale wygląda cudnie. Pozdrawiam - Izabela.