Marcin T. napisał(a):
Zapewne wielu zaobserwowało, że nie tylko kaktusowe życie tętni teraz głównie na grupach FB. (...) Usystematyzowanie zagadnień na takich grupach jest praktycznie niemożliwe, wyszukiwanie uciążliwe.
Od pewnego czasu mnie również można znaleźć na Fb co nie znaczy przecież że nie ma mnie tutaj! Nie każdy przecież tam bywa a i względy o których piszesz często przemawiają za tym aby utrzymywać "poziom" również na FO.
(...) w ostatnim wpisie moim faworytem jest Rebutia hybr. Hannah. Rebutii mam najwięcej w mojej skromnej kolekcji. Chciałbym też taką mieć

Z dobrymi hybrydami rebucji - a te z Southfield Nurseries UK są najlepsze i najbardziej uznane w świecie - jest od czasu wyjścia UK z Unii duży problem. Nie można wysyłać roślin stamtąd tutaj i przez to dostępność roślin drastycznie spadła.
Ja sprowadzałem rośliny z tej Firmy od lat, teraz tylko uzupełniam kolekcję więc jakoś daję radę.

Jednak jest ich tam kilkadziesiąt pozycji a do tego te rebucje bywają trudne w uprawie więc te uzupełnienia są wciąż potrzebne...