Joasiu dziękuję za instrukcję już coś wiem :w sierpniu, oczko z innej jabłonki , gałązka grubości serdecznego palca , nacięcie w literę T , rafia i mam nowe jabłka na papierówce super
Joasiu a co dalej : z oczka wyrośnie gałązka a tą na której szczepiłam należy obciąć nad oczkiem czy zosawić używać jakiejś maści do szczepienia?
Lubię takie instrukcje , krótko zwiężle i na temat , jeszcze raz ślicznie dziękuję
z oczka wyrosnac powinna galazka. Mozna obciac to co rosnie nad oczkiem, wtedy cala energia pojdzie w oczko i bedzie ono szybciej rosnac.
Na galezi, na ktorej szczepilam wycielam wszystkie male galazki i zaszczepilam. Jak juz sie oczko przyjelo, to scielam galaz nad oczkiem i pilnowalam, zeby z tych powycinanych galazek zadna nie odbila i nie zabrala sily mojemu "oczku"
co to moze byc za roslinka??
(uwaga po lewej stronie to wschodzace listki wrotycza)
a tutaj... najpierw kuleczka a potem przeobraza sie to w kwiatek... skad ja to przytargalam
a tutaj wschodzace "cebulkowe" hiacynt i spolka oraz mlodziutki lubin
a tutaj jakies grzybki nie wiem co to za cuda... ale wmawiam sobie, ze stworzylam lesny klimat dla moich rh ... i ze bedzie im z pewnoscia dobrze z tymi grzybkami (?!?!) A moze myle sie calkowicie??
Śliczna wiosna już u Ciebie! Nawet irysy holenderskie kwitną!!! Moim brakuje jeszcze 2 dni słońca
A te krokusy botaniczne są cudne! Takie pierwsze kwiatuszki najbardziej cieszą!
co to moze być za roslinka??
(uwaga po lewej stronie to wschodzace listki wrotycza)
a tutaj... najpierw kuleczka a potem przeobraza się to w kwiatek... skad ja to przytargalam