Miejsce na ziemi - Ave/2008r. cz.1/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Muszę Wam powiedzieć, że jak zaczęłam zwiedzać na początku te wszystkie Wasze ogrody to aż mnie ręka bolała od klikania, bo nie mogłam przestać... zdecydowanie bardziej lubię te zakwasy, po pracy w moim ogródku....
gromaXX
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 kwie 2008, o 12:54

Post »

Witam serdecznie. Jestem tu pierwszy raz i ogródek zrobił na mnie wielkie wrażenie. Jaki piękny i zadbany. A ta dzicz-coś cudownego. A ile jeszcze możliwości i pola do popisu. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ave!
Pierwszy raz zajrzałam do Ciebie i nie mogę powstrzymać się od komentarza. Masz piękne miejsce na ziemi. Nie dość że urokliwe to jeszcze związane od kilku pokoleń z Twoją rodziną.
Część ogrodowa bardzo ładna, ale zazdroszczę Ci tego buszu ze strumyczkiem. Ja zostawiłabym go w stanie jak najbardziej zbliżonym do naturalnego. Oczywiście usunęłabym zbędne samosiejki, zrobiłabym ścieżki i przejścia - żeby można było spacerować. Brzegi strumyka masz nie zarośnięte chaszczami i tam nic bym nie zmieniała. Ewentualnie jakieś miejsce do posiedzenia nad wodą. Trudno jest utrzymać samemu 5000 m2 w kulturze, ja zawierzyłabym Matce Naturze - ona tworzy takie cuda! Ale się rozpisałam aż nie wypada tak się mądrzyć na pierwszej wizycie :lol: Pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam do mnie na Kaszuby Maria
PS : wierzby babcine są ...rewelacyjne, po prostu słów brakuje żeby wyrazić mój zachwyt!
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo ładny , zadbany ogród. Teren ze strumykiem ma wielki potencjał, dostałaś piękny prezent od natury. Wszystko świetnie utrzymane, jestem tu pierwszy raz , ale na pewno nie ostatni :D
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wiosna, wiosna, aż sie nie chce wracać do miasta...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
żarnowiec i tulipany z żonkilkami miniaturowymi ...
Obrazek Obrazek
nareszcie kwitną moje ukochane orliki - co roku inaczej i w innych kolorach...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wierzba Iwa i ostatni "kotek" :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
różaneczniki, ale jeszcze chwilka...
Obrazek Obrazek
funkia, serduszka i złocienie
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
bez...
Obrazek Obrazek
Pigwowiec i barwinek
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

AVE witam,bylam u Ciebie-alez Ty masz piekny ogrod,kochasz zielen i kamienie.Ta natura pieknie sie ze soba komponuje--tez lubie kamienie,mam w ogrodzie tylko kamien polny choc marza mi sie piaskowce i inne,ale to chyba pozostanie juz tylko marzeniem-wroce do Ciebie-milego dnia grazyna45 moj ogrod
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj !Kiedy Ty śpisz ?Ale u Ciebie pięknie !!!!!!!!!U mnie jeszcze ani orlik ani żarnowiec nie mają najmniejszego zamiaru kwitnąc. Obecnie faktycznie człowiekowi nie chce się wracac z ogrodu, tym bardziej ,że badylsko w warzywniaku dostaje skrzydeł i rośnie i trzeba brac się za plewienie.PA.....
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj AVE pięknie w Twoim ogrodzie, rozumiem że nie chce Ci się wychodzić z ogrodu, ja też w swoim przesiaduję długo

Serdecznie pozdrawiam KDanuta
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Ave, pięknie złapałaś wiosnę w obiektyw! Tęsknota za zapachami i kolorami kwiatów przepełnia także moje serce....
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KDanuta, Grazynka45, Rogalm1 Miło, że do mnie zajrzałyście :) bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum , wsród tak sympatycznych Ogrodników i Ogrodniczki :)
Zuzia55 - rzeczywiście ostatnio spię jakby mniej, bo nocami urządzam polowania (przy latarce ;) na paskudnego opuchlaka, któremu zasmakowały moje rododendrony i i krzaczki rosnące przy żywotnikach. Na początku zbierałam to paskudztwo ręcznie, ale ostatniego wieczoru, przed wyjazdem z działki "potraktowałam" roślinki takim preparatem do podlewania (kontaktowy na robale i wgłębny dla roślinek) - zobaczę w sobotę, co to dało. Najlepiej byłoby zamieszkać na działce, ale to niestety na razie niemożliwe... i moje roślinki muszą w tygodniu cierpieć przez, niczym niezagrożone, robale.
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Wpadłam do Ciebie z rewizytą,powalił mnie metraż działki :shock: ,a strumyk marzenie ,cudnie tutaj.Zazdroszcze Ci miejsca na nowe nasadzenia,u mnie brakuje juz miejsca :roll:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ewuniu, taki ogród to moje marzenie :roll: .....gdzie tam te moje parę metrów na krzyż :cry: ....fantastyczna okolica i ten strumień....to jest dopiero życie! Jak zobaczysz mój ścisk, to.....lepiej nie mówić :!:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Jak ładnie wszystko się rozwija, kolorowo i przytulnie.
Pozdrawiam, Ewa.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wróciłam wczoraj z działki, a dzisiaj ... jadę znowu :) Zaczęliśmy prace porządkowe nad strumykiem - nareszcie ten teren będzie do przejścia - może uda mi się coś tam sensownego posadzić - tylko co ? ziemia moze nad strumykiem nie najgorsza, bo przez te lata z gałazek i liści jakaś próchnica się robiła, ale na łące - same pokrzywy na metr wysokości, tony ślimaków, i co krok kretowiska - na razie będzie pewnie tylko koszenie...
A może podpowiecie, co można by było tam zasadzic - czego nie zjedzą ślimaki ?
A czym można "wyprowadzić stamtąd pokrzywy ? Wolałabym nie stosowac chemii, bo obok rzeka i strumyk...

I mam jeszcze pytanie - co to za bylinka ? Dostałam od koleżanki i nie wiem "ki czort" :)
Obrazek Obrazek

A w ogródku więcej zieloności lisci niż kolorów kwiatów...

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Awe jakie u ciebie piwonie :lol: chyba już mają kilka lat :shock: :shock: ja swoje przesadziłam w tym roku więc słabo kwitną ale twoje rewelacja :lol: :lol: cała działka jest pięknie urządzona :)
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”