W.o...Kotach - 1cz.(06.08-06.08)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 maja 2006, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już wiecie mam 3 kotka musiałam karmic go buteleczką nie potrafił jeszcze jeśc znalazła go moja wnusia jak jechała do mnie na działke a ma dobre serce i go zabrała musiał go ktoś zostawić w szczerym polu na plantacji porzeczek koło drogi gdzie ludzie chodzą.Ale już jest samodzielny sam je załatwia sie w kuwecie a wnusia jest szczęśliwa że uratowała mu życie i zabiera go do swojego domu dostała pozwolenie od rodziców.kotek dostał imię ZADZIORA z tego względu że strasznie jest zadziorny a moje koty starsze od niego są zmuszna do zabawy jest super :D
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Jeszcze jedno uratowane życie. Cieszę się że maluch znalazł dom. Więcej takich ludzi ;:25
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

to musi być bardzo zły kot...
Obrazek
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Chciałabym mieć kota obronnego. Ten na obrazku nie jest kotem obronnym tylko sprytnym. Ale spryt też pomaga w życiu :D
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zadziora czyli mój uratowany kotek świetnie się czuje rozrabia z dorosłym kotem dostał w prezencie od swojej pani wspaniały domek dla kotków.A moje pozostałe dwa koty na działce są też wspaniałe jak jadę po zakupy to mnie odprowadzają i czekają kiedy wracam są cudowne
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co będzie z nimi jak się skończy sezon działkowy? 8)
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No jak to co wrócą do domu :D
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Sati jesteś OK. Kotki i ja Tobie dziękują.
;:63
A własnie o kotkach. Moja najmłodsza najchudsza "pajęczyca" wpada do domku chwyta parę kęsów w biegu i znika... na następne 10 godzin. ;:72
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a moja tak właśnie sobie śpi:
Obrazek

a tak wypoczywa:
Obrazek
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
broniusz
---
Od: 24 mar 2006, o 21:18

Post »

Nie wiem, czy pamiętacie, ale pisałem jakiś czas (ponad półtora miesiąca) temu, że z odruchu miękkiego serca przygarnąłem trzeciego kota (pomyślałem: mam dwa to i dla trzeciego znajdzie się kąt ;:4 ) A było to tak: poszedłem po bułki, patrzę, a tu siedzi takie na śmietniku: wychudzone, kości sterczą zewsząd. To wziąłem. Takie zwykłe - biało-bure, żadna miss Pojezierza i Kujaw. Na oko 4-5 miesięczne. Jeszcze tego samego dnia udałem się z nią do weta i okazało się, że w zasadzie zdrowa, tylko ze świerzbowca usznego trzeba ją było wyleczyć. No i oczywiście odkarmić ;:36 . Niedużo czasu minęło i brzuszek jej się ładnie zaokrąglił, aż przyjemnie było patrzeć ;:128 . Ale została taka maleńka, jak była – na oko półroczny kociak.
W ten wtorek około 11:00 żona usiadła na fotelu, a kocina przysiadła obok na podłodze i miauczy. Ale tak inaczej niż zwykle. I na kolana też nie chciała przyjść (bo trzeba wam wiedzieć, że trafił się nam kot salonowy – zawsze najpierw zapyta grzecznie czy może i dopiero jak otrzyma zaproszenie to wskakuje). Popatrzyła prosto w oczy, pomiauczała i schowała się pod komodę. Wyszła z oporami na jedzenie i potem znowu – szmyrg pod komodę. Ale jak szła zauważyliśmy smugę krwi na białym ogonie. Pomyśleliśmy, że może zaczęła jej się pierwsza rujka, ale tak dziwnie z niej kapało, że postanowiliśmy w razie czego udać się do weta. Daleko nie mamy (na sąsiedniej ulicy), więc poszliśmy na piechotę. A w drodze… mała zaczęła rodzić ;:86 . Taki numer nam zrobiła :;230 . I teraz zamiast jednego przygarniętego kota mamy cztery ;:172 . A w sumie 6 ;:18 . Zamieniamy się w Violettę Villas powoli :wink: .
Wiem że to dziwnie brzmi – zapytać można jak mogliśmy się nie zorientować, ale wierzcie mi – ona taka maleńka była, że nawet nam w głowie taka myśl nie postała. No dobrze – postała. I oczywiście – teraz jak spojrzymy wstecz - to potrafimy odczytać symptomy. Ale wydawała się niewiarygodna. A teraz okazało się, że ona jest prawdopodobnie jesienna, tylko że z powodu ciężkiej zimy, braku jedzenia itp. nie wyrosła. I dzięki temu mogła nam spłatać takiego pierwszorzędnego figla ;:67 ;:67 ;:67 .
A oto pierwsze zdjęcia Mamusi z małymi (wydaje się, że te dwa szare – urodzone jako drugi i trzeci – to dziewczynki, a ten biało-bury klon mamy, dużo mniejszy od rodzeństwa to synunio). Zdjęcia były robione wczoraj, czyli w 2 dobie życia maluchów ;:73 .
Obrazek
Obrazek
Broniusz
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Broniuszu taka fajna opowieść...Tak miło...
Twoja koteczka jest śliczniutka, a jedno małe kocię jest identyczne jak mamusia.
Ale radzę wysterylizować koteczke bo będa kolejne kociaki ( o ile wychodzi na zewnątrz). Poza tym ruja u kotów jest zupełnie inna niż u suk. Suki mają krwawienia stąd cieczka, kotki nie.
Tylko co Ty teraz zrobisz z kociakami?
Moja koleżanka pojechała z kociakami na rynek i oddawała kocięta za 1 grosz. Udało jej się znaleźć dom dla wszystkich kociąt.
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

Obie nasze starsze stażem przygarnięcia kotki (Mula i Lima) są wysterylizowane - było dla nas oczywiste, że i one się będą męczyć (bo z góry zakładalismy, że żadnego przychówku nie będzie) i my sluchając ich pełnego żałości basowego miauczenia i oglądając czołganie się po podłodze z podniesionym kuperkiem. Zresztą sterylizacja przeprowadzona odpowiednio prędko (zdaje sie że do 2 czy 3 rui) daje duże prawdopodobieństwo uchronienia niepokrywanej kotki przed guzami listwy mlecznej. Tak też zrobiliśmy. Nasze koty nie są wychodzące, więc z powodu innych spraw, które mieliśmy na głowie (akurat tak się złożyło, że rzeczywiście nie mieliśmy czasu ani głowy do myślenia o innych rzeczach) postanowiliśmy, że mała może trochę zaczekać ze sterylizacją, bo wydawała sie jeszcze taka mała... I właśnie jak już się ze wszystkim uporaliśmy i zaczęliśmy myśleć o zabiegu nasza znajdka sprezentowała nma maluchy 8)
A co ja teraz zrobię z kociakami... No właśnie - za jakieś 3 miesiące trzeba będzie znaleźć dla nich dobry dom, bo naszej menażerii się trochę za dużo zrobiło... Ale jak napisałem - chciałoby sie znaleźć DOBRY dom, oddać kociaki w pewne ręce, a nie takie, które sie troche pobawią kociakiem jak zabawką, a potem zostawia na śmietniku... Nasza kita przygarnęła się do nas już jak była w ciąży - nie mieliśmy na to żadnego wpływu, a skoro juz się urodziło to będzie żyło - nie wiem kto miałby serce postapić inaczej. No i teraz trzeba znaleźć dom. Ciężkie zadanie, ale bedziemy się starać :D
I tu prośba do Was: gdybyście znali kogoś, kto chciałby przygarnąć małe kinderniespodzianki, najlepiej z kogoś z okolic Bydgoszczy, to dajcie znać, proszę. Włączcie się Kochani Forumowicze z secem dla kotów wszelakiej maści w akcję szukania dla maluchów domu :D A nuż się uda i damy radę :D
Broniusz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

broniusz gratuluję przychówku są śliczne :D
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

Erazm pisze:Nie wiem czy wiecie, ze od dziś mamy na forum lekarza weterynarii. Super :lol:
No pewnie że super-siła fachowa zawsze sie przyda ;:70 Ale Erazm napisał nam to w środę 28 czerwca...a ja do dziś nie wiem które z nas to ten weterynarz...ale wstyd :oops: Oświecicie mnie :?: :D
PS.Wyglada na to, że na forum mamy dwóch weterynarzy: jednego całkowicie wykształconego ;:208 i jednego czekającego dopiero na wyniki egzaminów wstępnych na weterynarię, ale pracującego od trzech lat w lecznicy dla zwierząt ;:16 Mówię tu o nowej wśród nas Ellenor of Aquitaine ;:147
Broniusz
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mam problem może mi ktoś doradzi co może dolegać moim kotom chodzą i co jakiś czs psikają śmieję się że mają alergię na mojego psa :D
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”