Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Maryniu jaką masz śliczną ostróżkę ;:215
Powiedz mi co to za kwiatek?

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ostróżka rzeczywiście wyjątkowa! ;:oj Tak na bogato ci rośnie i kwitnie. Piękna. ;:138
Ja też zakupiłam dwie nowe i czekam na trochę deszczu aby zmoczył ziemię. Na razie suchoty to nie wsadzam.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Piękne widoki :) Soczysta zieleń najbardziej mi się podoba. No i te wielkie ostróżki.
Dzięki za tę jarzmiankę :)

Remont u mnie niemal skończony, nawet trochę posprzątane za to meble kuchenne i w pokoju dziecka "fachowcy" spaprali. Dużo do poprawki musi iść. Już sił nie mam na to. Rzeczy nadal nie mogę do mebli schować z tego powodu i nie wiem kiedy naprawdę zakończę ten remont :? :? :?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

apus Basiu sarenki i u mnie buszują bez obciachu... Róże nie mają prawa rozkwitnąć dłużej jak2-3 dni...jak zdążę sfotografować to następnego dnia już kwiatów ani pąków nie ma...O miejscach kilku jeszcze się nie dowiedziały oby jak najdłużej! Masz rację to ostróżka ;:108 ...

anabuko1 ;:180 niskie ostróżki też mam ..kilka dokupiłam ... :roll: U mnie Aniu tylko kompost i doraźnie podlewanie gnojówką z pokrzywy w tym roku dodatkowo z podagrycznikiem...Na wiosnę rozrzucam trochę nawozu uniwersalnego ale bardzo niewiele ...Nie zależy mi na nadmiernym rozrastaniu się roślin ...

iwona0042 ;:196 nie poznajesz? To pospoliciak..kandelabrowy pierwiosnek...ale mój nowy nabytek to fakt...

Ola2310 w tym roku urodzaj na ostróżki jak i na orliki, dzwonki brzoskwiniolistne następna u mnie firletka kwiecista będzie rozsiała się wszędzie a ja jej nie przeszkadzam na razie.. :)

lemonka Izko zieleń rzeczywiście soczysta aż w oczy razi..właśnie i ja zachwycałam się nią ostatnio..szczególnie urzekły mnie hosty więc dużo zdjęć im zrobiłam!
Mnie też czeka niewielki remont ale czekam aż Synkowie moi będą bardziej czasowi bo na razie tylko obiecali ... ;:oj

Miłego świętowania i weekendu wszystkim ! ;:33

Obrazek
flammentanz obolała po zimie ale stanęła na wysokości zadania
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
hosty stare ale jare :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
caniny sarenki nie ruszają...
Obrazek
ta hosta jednak nie posmakowała
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu to ty masz bardzo niski chyba ogrodzenie ,że te sarenki przeskakują ? Dziś rano na polach , jak spacerowałam z psem , tak jedna nas obserwowała... Tylko uszy z wysokiej trawy było widać. Ale nie ruszyła się ani trochę... Myślała że ją nie widzę. ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu, piękne te Twoje hosty! :)
A z sarenkami... no cóż... musimy z tym (nimi) żyć... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Maryniu tak patrzę i podziwiam te Twoje krajobrazy :) wszystko tak ładnie porozrastane i ładnie wkomponowane ;:63 no a ostróżki olbrzymki robią wrażenie :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

apus Basiu sarny zaczęły dawać się we znaki w ogrodzie od ub.roku jeszcze były i dziki..odpukać na razie w tym sezonie nie pojawiły się.. ;:oj Był odstrzał przez myśliwych 15 szt podobno i jest spokój...Wcześniej były nornice,teraz jakoś przyczaiły się jest kilka kotów rezydentów ale czy to koty łowne nie wiadomo...nikt nie widział ich zdobyczy ..w ogóle są wybredne i wcale nie śpieszą się do smakołyków serwowanych przez działkowców... ;:oj
Wnerwiają mnie te sarnie odwiedziny ma maxa! Nawet pąki lilii już zostały przetrzebione! ;:145 Dobrze,że nie wywiozłam tych z balkonu... ;:oj

Ola2310 w ogrodzeniu ogrodowym są dziury i siatka wprawdzie standardowej wysokości ale może one w ogrodzie rezydują ;:oj ... Gospodarza nawet mi nie wiadomo czy jest takowy w ogrodzie :roll: ... Nie ma chętnych do tej fuchy... Zarząd wprawdzie jest chętny i wiele spraw załatwił, których nie dało się załatwić poprzedniemu przez ponad 30 lat... ;:oj
Od 2 lat zbieramy składkę na nowe ogrodzenie i dotacja ma być , nowe ogrodzenie w przyszłym roku ma być zrobione...Czekam! ;:65 Gdybym była dwadzieścia lat młodsza zafundowała bym sobie indywidualne ogrodzenie bo teraz już można... ;:131 W tej chwili to już dla mnie zbyt poważna inwestycja ... sąsiedztwo nie ma nic na działce poza trawą i kilkoma krzewami więc nie jest zainteresowane , musiałabym grodzić z czterech stron działkę 430 m 2...Za drogi interes ...w moim wieku... ;:131 Bo ile jeszcze dane mi będzie uprawiać tę działkę? A następców nie widać ... ;:131

maniolekDzięki Mariusz za odwiedziny i miłą opinię! ;:180

Wczorajsze popołudnie spędziliśmy na działce więc i fotopstryków świeżych trochę mam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

latoś zakwitły goździki brodate od sąsiadki
Obrazek

Obrazek
dzwonki obecnie królują w moim ogródku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Cudnie, kolorowo, bujnie u ciebie,Jak zawsze ;:215
Dzwoneczki wdzięczne,
Róze dostojne,
Hosty dorodne, wielkie i piękne odmiany ;:108 ;:108
I wszystko aż miło na to wszystko patrzeć.
Idę zaraz ja do swojego ogrodu.Deszcz przestał padać.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Maryniu, weszłam do wątku...nacieszyłam oczy fotografiami, ślicznie pokazujesz rośliny ;:215 Wypatrzyłam też pień, czy to Klon cynamonowy...charakterystyczną ma korę :?:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Maryniu, Ty nawet nie myśl o jakimś zmęczeniu materiału ;:202 Takich zdjęć jak u Ciebie, nie ma nigdzie ;:63 Ostróżki masz zjawiskowe, cudne są ;:138
Na ostatnim zdjęciu, to pień czy kamień. Ta kompozycja jest cudowna ;:215
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Zobaczyłam Twój wpis u siebie, więc przyszłam w odwiedziny.
Przyznaję - dawno nie byłam, a tu taki piękny, ukwiecony busz.
Do jakiego ogrodu ostatnio bym nie zajrzała - wszędzie widzę ostróżki.
A moje tak jakoś zeszły na plan dalszy.
Zdecydowanie muszę je odświeżyć, wyeksponować i dopieścić :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu piękny, tajemniczy zakątek. ;:oj Jednak dojrzały ogród ma wspaniały klimat, takie pustkowie jak moje długo nie będzie go miało. ;:131 U ciebie żadnej kurtuazji z mojej strony nie uświadczysz. :D Na pewno jest konieczna, każdy ma inny pomysł na ogród i inaczej patrzy na świat. Mnie często podoba się wiele rzeczy u innych, ale u siebie tego nie widzę. Człowieczeństwo, to moim zdaniem przede wszystkim szacunek dla inności. ;:108 Ale się wymądrzyłam. ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję miłym Gościom za odwiedziny! ;:180 ;:196

anabuko1 Aniu charaktery naszych ogrodów bardzo podobne bo forum mobilizuje do dokonywania różnych zmian,nasadzeń,dosadzeń, aranżacji...
U mnie dzisiaj chłodno i mokro ale udało się na godzinkę podjechać na działkę po sałatę,cebulę , marchewkę i inną zieleninę ..można już coś swojego zielonego do zupy wrzucić.. :)

Anna11 dziękuję za uznanie dla fotografii ;:180 Klona cynamonowego nie posiadam to podkasany jałowiec... :)

Iwonka1 ;:180 :oops: ostróżki lubię ,czasem wypadają po zimie to sadzę nowe i tak w kółko...
Na ostatnim zdjęciu cementowa misa,których 2 odlał eM 30 lat temu z pozostałej po produkcji płytek chodnikowych zaprawy cementowej...Była przysypana i nie widać jej prawie było , rosły w nich hosty a teraz zmieniłam jednej miejscówkę i posadziłam lobelię w drugiej też zmienię aranżację i bardziej wyeksponuję.. :)

Madziagos dziękuję za rewizytę i zapraszam częściej! :) Ostróżki rzeczywiście wróciły do ogrodów jak wiele innych dawnych, zapomnianych przez lata roślin.

Soniu miło, że chwalisz moje działkowe zakątki ;:180 Chyba każdy tak ma , że u innych nam się coś podoba ale u siebie robimy po swojemu... ;:173
Pogoda nam się zbiesiła ...Czerwiec zleci...wakacje i jesień... ;:oj Trudny ten sezon mamy..albo upał i susza albo mokro i zimno...

Obrazek

w różach drobnokwiatowych sarenki nie gustują na szczęście :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu ostróżki zjawiskowe. ;:oj Może niedługo doczekam takich. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”