Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko co do gołębników mam podobne zdanie jak Marysia ;:196
No i widzisz zazdrościłaś sasanek ze u mnie kwitną teraz kwitną u Ciebie moje już przekwitły ;:145
Spokojnych przygotowań do świąt ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko piękne hiacynty ;:63 . Marysia ma racje w związku z gołąbkami ,em musi mieć jakąś motywację .Zwłaszcza że to jego pupilki ;:108 . ;:167 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Tak,tak nie śpiesz się tak z tą likwidacją. Mąż wyleczy się i będzie chciał dalej hodować gołąbki.
Lucynko roślinki wysłane. Na poczcie powiedzieli,że jutro powinny dotrzeć. Tego stopowca posadż do doniczki/ek/.
Dziś na działkę pojechałam godzinę wcześniej niż zwykle. Ludzi było mało to spaliłam gałęzie z tych uschniętych drzew.
Kwiatki piękne pokazujesz, ja też zrobiłam parę zdjęć telefonem.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie! :wit
To co, że już ostatni tydzień przed świętami.... Cały dzień na działce w cieplutkich promieniach słońca! :tan Coś pięknego!!!
Dzięki słoneczku więcej kwiatków pokazało swoje piękne oblicza.
Co zrobiłam? Niewiele. Usunęłam pojedyncze chwasty, głównie rozsiane po całej powierzchni drzewa. Sieją się z sąsiedniej skarpy zawsze, ale w tym roku wyjątkowo dużo się nasiało.
Wsadziłam do doniczek sieweczki ciemiernika, podlałam niedawno posadzone roślinki, poprzyglądałam się rabatkom i tym, co na nich rośnie i zrobiłam trochę nowych zdjęć ku pamięci.
Oczywiście było ;:136 i kawusia, także woda dla ochłody. Teraz widzę nadciągające od zachodu chmury i zdaje się, że jeszcze w nocy spadnie deszcz. Nie mam nic przeciwko, potrzebna woda z nieba.

Jak zawsze z zazdrością popatrzyłam na korony cesarskie u sąsiada, który kompletnie o nie nie dba, a one na przekór rozrastają się i kwitną. Zobaczcie sami, w jakim otoczeniu rosną.
Obrazek

Krysiu [leszczyna] - już wiem, że to zawilec grecki. Znalazłam opakowanie po jego cebulkach.
Jeśli uda mi się ta sztuka, to oczywiście zbiorę nasionka. ;:108
Jest nadzieja, że na razie M nie będzie likwidował hodowli, bo dziś się dowiedział, że do szpitala idzie na razie na dwa dni. Później się okaże, co dalej i wtedy będziemy myśleć o skrzydlatych. ;:218

Marysiu [Maska] - ja ani jeden raz nie powiedziałam nic na temat ewentualnej likwidacji gołąbków, to M snuje plany, a ja mu mówię, że choćby dla dobrego nawozu warto zostawić gołębie, można ewentualnie ograniczyć ich ilość.
Jednak M zrobi jak zechce, nie będę go denerwować.
Te hiacynty kupiłam niedawno na ryneczku. Jeszcze nie kwitły, ale miały pąki. Moje sadzone jesienią wyglądają tak:

Obrazek Na razie kwitną tylko te dwa.
Dziękuję, Maryś. ;:196 Kochana jesteś. ;:167

Aguniu [jagusia] - dziękuję w imieniu hiacyntów. ;:180

Julio - no to teraz Ty będziesz oglądać sasanki u mnie. :tan
Sprawiedliwość musi być! ;:306
Nie wtrącam się do mężowskich decyzji, bo zrobił się bardzo nerwowy, nie chcę go więc denerwować niepotrzebnie.
Jedynie przebąkuję, że szkoda dobrego nawozu.
Dzisiaj przygotowywałam do świąt działeczkę, :;230 nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności.

Iwciu - zgadzam się z Wami wszystkimi w sprawie gołębi, wyżej napisałam więcej na ten temat.
W imieniu hiacyntów pięknie dziękuję. ;:196

Danusiu [danuta z] - M nie chce całkowicie zaniechać hodowli, planuje ją jedynie zawiesić, ale jeszcze nie teraz, dopiero gdyby się okazało, że na dłużej będzie zmuszony opuścić działkę.
Oo! Muszę wypatrywać listonosza. Dzięki za info. ;:180
Robisz zdjęcia, kochana i co? W telefonie je kisisz... ;:306 Załóż wątek albo wstawiaj u mnie. ;:108

Zakwitła moja maleńka magnolia 'Stellata'! Na razie jednym kwiatkiem, a ma jeszcze dwa duże pąki.

Obrazek

Obrazek

Uwaga, uwaga! To jest 'zawilec grecki' Naumiałam się jego nazwy odmianowej. ;:7

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nie ważne iloma kwiatami kwitnie, ważne JAKIMI ;:oj Jeden, ale za to jaki piękny, dorodny. Dobrze pamiętam, że kupiłaś ją w Bied....? Zawilce greckie udało mi się doszczętnie wypielić ;:223 Ale wczoraj wypatrzyłam pod balkonem jednego, jak go znajdę po świętach, to przeniosę na działkę. Może tym razem uda mi się go ominąć przy pieleniu.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny kwiat magnoli ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko i tak to jest, że ktoś się kimś ...czymś nie interesuje a efekt odwrotny :;230 Już myślałam, że te korony rosną u Ciebie i miałam chwalić. Dzisiaj było bardzo przyjemnie i ciepło, ale dzień w 3/4 spędziłam w Krakowie, a jak wracam z miasta jestem wykończona. Jednak jak usiadłam zaczęło mnie morzyć więc szybko zmieniłam plany i ostatnie godziny spędziłam w ogrodzie. Ciągle coś przesadzam! Zawilce u mnie też kwitną, ale te które dzieliłam a te gdzie mam białego coś nie widzę :D
No to niech Ci podleje, a potem znowu niech zaświeci, bo lepiej jak posiedzicie na działce, potem nawet sen inny ;:19
Dobrej nocy i ściskam mocno ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko :wit
Piękne korony - myslałam że to Twoje ale doczytała ze u sąsiada .
Zawilec grecki przepiękny ;:333 i sasanki , hiacynty i magnolia - wszystkie cudowne ;:215
Dzisiaj było nareszcie ciepło i cały dzień na działce spędziłam , ledwo się przywlekłam ale jestem szczęśliwa bo troszkę zrobiłam :D
Fuksja pięknie Ci przezimowała ;:63 jak zakwitnie to dopiero będzie radość .
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka dla Ciebie i męża ;:4 ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko1 - oczywiście masz rację. Niech sobie kwitnie jedyny kwiatuszek, byle ładnie. ;:131
Tylko że nieładnych kwiatków nie ma. ;:7
Dobrze pamiętasz. Kupiłam w biedrze dwie magnolie. Ta druga - 'Susan' była mniejsza i aczkolwiek żyje, to jednak w tym roku nie zakwitnie. ;:185
W ubiegłym roku moje greckie zakwitły jednym kwiatkiem, w tym zaskoczyły mnie, :shock: bo myślałam, że zginęły.

Kasiu100780 - też mi się podoba. ;:333 Będę czekała na większą ilość w kolejnych latach. ;:108

Marysiu [Maska] - domyślam się, co robiłaś w Krakowie i zazdroszczę. ;:108
Masz prawo być zmęczona, a najlepszym odstreszaczem jest właśnie ogród. ;:333
Dziękuję, ;:196 ale nie sądzę, ;:185 by jutro zaświeciło słonko... Póki co deszcz jeszcze nie pada.
Wzajemnie dobrej nocki życzę. ;:167

Tereniu [TerDob] - witaj, kochana! ;:196
Dziękuję za pochwały dla moich kwiatuszków. ;:180
Rzeczywiście dzień był piękny i ciepły, ;:333 aż się serce rwało do działkowych wyczynów.
Moja fuksja wariuje, :shock: za chwilę rozwinie pąki. ;:303 Ale niech tam, niech kwitnie, skoro ma taką ochotę. :tan
Dziękuję za dobre życzenia ;:196 i odwzajemniam. ;:167

Na dobrą noc...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Za rok albo dwa będziesz miała cały krzew pełen kwiatów.
Magnolie gwieździste wyjątkowo szybko wchodzą w okres intensywnego kwitnienia.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
jagusia111

Post »

Lucynko Twoja magnolia z Biedr... daje mi nadzieję, że moja też kiedyś zakwitnie :D .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Lucynko my wszystkie chyba dzisiaj wyległyśmy do ogrodów, u mnie też piękna pogoda pozwoliła zasilić resztę róż, posadzać lilie, poupychać co nieco w donice i zrobiło sie bardzo zimno.
Na jutro zapowiadają bardzo duże ochłodzenie, przeczekamy w domach.
eMa nie zmuszaj do niczego, niech sam podejmie decyzję, jak ma dłużej być nieobecny na działce i się zamartwiać to lepiej niech się skupi na swoim zdrowiu i leczeniu.
Zwierzyniec szybko da się odbudować ze zdrowiem nie zawsze idzie szybko, więc lepiej teraz myśleć o jednym.

pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, cudną masz tę magnolię ;:215 zawilec grecki w końcu poczuł się jak u siebie i daje popis na całego. ;:138
Wszystko zadbane, to i pięknie rośnie a jak zakwitnie fuksja, to będziesz miała radosne święto. :tan :tan
Pozdrawiam i zdrówka całej rodzince życzę. ;:167 ;:196 ;:196 oraz słonecznej pogody. ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko pewnie masz rację, że niektóre rośliny lepiej sobie radzą, jak się nimi nie zajmujemy. ;:108 Niestety większość wymaga zadbania, kwitnienie twoich o tym świadczy. :D Słoneczny pierwiosnek przecudny. Jeden kwiat magnolii, ale jaki. ;:oj Świetnie, że dajesz M sygnały, że akceptujesz jego hobby, sam musi podjąć decyzję. ;:108 Spokojnego tygodnia. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Rzeczywiście szukanie drzewek trochę mnie wciągnęło ale teraz mam czas na forum i nie tylko ;:224 . Masz sporo pięknych pierwiosnków ;:333 i mimo, że skulone to i sasaneczki w różnych kolorach widzę ;:138 . Ja mam tylko jedną sadzonkę i marnie mi rośnie. Twoje hiacynty takie grubaski ;:oj , piękne ;:138 . Magnolii zazdroszczę , cudne kwiaty ma ;:224 . Muszę w końcu i ja sprawić sobie chociaż jedną ale od dwóch lat tylko to powtarzam a nie kupuję ;:223 . Pozdrawiam i mimo brzydkiej aury na zewnątrz to pogody ducha Ci życzę ;:196 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”