Witam serdecznie
Żywopłot po prostu piękny a jesień u Was rzeczywiście piękna i taka spokojna .Z resztą u Was o każdej porze roku jest właśnie ten spokój i tak jakby czas stanął na chwilę w miejscu ,no ale się rozmarzyłam
ale w taki miejscu nie trudno o taki nastrój
Pozdrawiam serdecznie
Witam serdecznie: Danusiu o tej porze roku jesień w każdym ogrodzie, parku czy lesie jest piękna bo kolorowa. Bogusiu 2 żywopłot tworzą krzewy irgi błyszczącej , których liście w okresie letnim
są piękne zielone a jesienią przybierają barwy czerwieni. Frida w piękny słoneczny dzień drzewa i krzewy puszą się swoimi kolorami, wywołując
w człowieku nostalgię. Grzyby rosnące to maślaki stanowią jesienną ozdobę ogrodu. Jadziu ciszę i spokój w naszym ogrodzie tworzy jego położenie zdala od huku i zgiełku miasta. Tu naprawdę można odpocząć.
Isiu pęcherznice moje rosną w tym miejscu już 4 lat i w tym roku osiągneły wysokośc około 2 m. Są to krzewy mało wymagające nie potrzebujące specjalnej opieki, i pięknie
prezentujące się na tle zieleni.
widziałam Zenku u Ciebie prezentuja sie ślicznie ja tez mam czerwoną diablo 12 krzewów wzdłuż ogrodzenia i dosadzilam 4 zielone w innej linii bylam ciekawa jak szybko urosna takie duze i piękne jak u Ciebie
Isiu ja w tym roku posadziłem młode krzewy Diabolo i będę prowadził je w formie żywopłotu, zobaczymy jak mi to wyjdzie.Pęcherznica po rozbudowaniu systemu korzeniowego
bardzo szybko rośnie,jej przyrosty mogą dochodzić do 70 cm rocznie a nawet więcej.
Dzisjaj od rana grabiłem opadłe liście i igliwie w ogrodzie,które pokryły trawę lecz końca tych prac nie widać.Następne grabienie będę musiał wykonać w poniedziałek,na dzisiejszą noc
zapowiadają większy przymrozek i mam nadzieję że pozostałe liscie opadną.
to już chyba ostatnie kwitnące rośliny.