Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu i Marku myślę, że na waszej działce niedługo też będzie pięknie. Widzę, że dużo róż nakupiłaś a jakie ładne.

Zenku na taką małą działkę jak moja to w sam raz tych azalii i Rh, przyjemnie się je ogląda gdy kwitną. Oby przymrozki nie narobiły szkody. Obiecujesz, że wiosną wybierzesz się do mnie, serdecznie zapraszam.

Jolu naprawdę jest ładnie i do tego pięknie pachnie. Co do sąsiadów to różnie bywa, przeważnie chodzą innymi alejkami a ci bliżsi nie patrzą albo wręcz głowę odwracają, zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić.

Giguś dawno Cię nie było, miło, że odwiedziłaś, lubię azalie i Rh gdyż pięknie kwitną a później są cały czas zielone i również są ozdobą ogrodu. Jeśli chodzi o ich wiek, mam kilka od 10 lat, jednak większość to krzewy 4-5 letnie, natmiast biały Rh, który jest na zdjęciu wyżej ma około 18 lat.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nie wierze, że głowe odwracają bo sie przyzwyczaili przecież na takie cudne roślinki można patrzeć i patrzeć.... pozdrawiam Isia
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :)
Irenko, ależ kolorki pokazałaś :shock: Śliczne.
A gdybym byłaTwoją sąsiadką, to 5 razy dziennie bym po tej alejce latała. A tak jeszcze ze 2 razy to bym pretekst znalazła, żeby sobie do Ciebie wejść i powąchać :)
A butelek przeciw kretom nie mogę jeszcze stosować :( Moje roślinki, w większości mają 1 sezon albo 1,5. Te butelki są zdecydowanie większe i nikt by nie podziwiał moich grządek tylko butle ;)
Pozdrawiam Cię serdecznie
Mirka
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Irena37 pisze:Jolu i Marku myślę, że na waszej działce niedługo też będzie pięknie. Widzę, że dużo róż nakupiłaś a jakie ładne.
Irenko różyczki posadziłam i mam nadzieję, że przetrwają i pieknie zakwitną.
A co do Twoich sąsiadów.... :? ??Jacyś dziwni czy cóś :D To po prostu nie może być możliwe, żeby oczu nie skierować w stronę Twojego ogrodu :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu nam też wydaje się to nienormalne, z początku nie wiedzieliśmy o co chodzi no ale w końcu dotarło do nas.

Mireczko bardzo chciałabym mieć ciebie z sąsiadkę, miałybyśmy wiele do pogadania i wymiany poglądów, mam tu jedną sąsiadkę, przemiła osoba, ale ona przeważnie przebywa i pracuje za granicą.

Jolu dobrze, że posadziłaś, jest ładna jesień powinny się zaaklimatyzować. Może u Ciebie w pobliżu nie masz sąsiadów to może tak nie będzie, ja też nie myślałam, że tak można się zmienić, kiedyś były kawki, miłe rozmowy, żarty, dowcipy, teraz suche dzień dobry. Obecnie minęło sporo czasu i przyzwyczailiśmy się do takiej sytuacji.

Czytałam ostatnio, że floksy wracają do łask, są chętnie kupowane, to stare, piękne, kolorowe i pachnące kwiaty i tak mało wymagające, mam ich kilka odmian i to od dawna, są to moje ulubione kwiaty, zobaczcie czy nie są piękne?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko, przepiękne floksy ja też mam kilka kolorków, jedną kępę muszę wiosną przesadzić, bo rośnie już wiele lat w jednym miejscu i zaczyna zamierać. A ja między cudownymi floksami wypatrzyłam równie cudowne liliowce, wszędzie ich wyglądam, bo to jedna z moich chorób :wink: :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko, dziękuję za tak piękne floksy, chyba będę tu do Ciebie co chwilkę zaglądała. Takie floksy to dla mnie marzenie !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Irenko - pokazujesz tak pięknie ogród że aż dech zapiera :D Niestety nie mam floksów :cry:
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

pomysł ciekawy, ;:91 spróbuję oby sobie mój omnie żle nie pomyslał jak zobaczy mnie z łopatą
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irekno oglągałam Twoje Floksy są takie piękne i zdrowe ja też mam sporo odmian ,ale często mi chorują .Chorują liście i zasychają nie wiem co im jest
Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes mamy podobne upodobania ja też lubię liliowce i one u mnie pięknie rosną ale nie mam miejsca gdzie sadzić a teraz tyle jest nowych i ciekawych odmian.

Halinko miło, że Ty też lubisz floksy, te "dawne" kwiaty kojarzą mi się z młodością, z domem rodzinnym. Co do odwiedzin to serdecznie zapraszam.

Basiu teraz w te ponure dni to wszystkie kwiaty wyglądają pięknie, floksy to raczej skromne kwiatki ale one tak długo kwitną i pięknie pachną, że warto je mieć.

Zosieńko wesoło z tą Mireczką, wyobrażam sobie jak tą łopatą waliła w ziemię, to pewnie nie tylko krety uciekały.

Geniu podobny problem miałam i w końcu doszłam dlaczego, one też potrzebują wilgoci a zwłaszcza gdy zbliża się okres kwitnienia, wtedy częściej podlewam i to ziemię pod krzakami, żeby liście i łodygi nie pleśniały.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Irenko,ale duże i piękne te floksy.
Ja w tym roku dostałam różne kolory od Dorotki-Korzo_m i już nie mogę się doczekać jak zakwitną.
Dzięki za informacje o częstym ich podlewaniu w czasie kwitnienia.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj Irenko skorzystam z twojej informacji , ;:31 ja też nie wiedziałam że floksy potrzebują więcej wody
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Irenko
A u Ciebie poczułam się jak wiosną.Piękne masz azalie i rododendrony-zdrowe i dorodne.
Floksy też zachwycają,ja mam tylko fioletowe i co roku muszę je palikować bo się pokładają
Miłego wieczoru
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu floksów jest wiele odmian i mają żywe kolory, też miałam więcej ale musiałam część zlikwidować, po prostu mam za mały ogród.

Zosiu pisałam, że dużo uczę się na własnych błędach i coś z tego wychodzi, jak na dobre to fajnie a czasami się nie uda to wielka klapa.

Haniu ja też dzisiaj weszłam do swojej galerii zdjęć z całego roku, jest tam inny świat, jest słonecznie i kolorowo, zapomina się o wszystkim. Wspominasz o palikowaniu-wiązaniu, ja też to muszę robić a zwłaszcza gdy zmokną, kwiatostany są duże i ciężkie i rozkładają się na boki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”