Moje zielone nieszczęścia - anoli
-
bona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
anoli a moze Twoja paproć jest po prostu przelana albo,ma zasolone podłoże?(paprocie nie znoszą zasolonego podłoza)
przesadż jaą najlepiej do ziemi(pół na pół uniwersalna z ziemią do paproci)podlewaj wtedy jak ziemia przeschnie,spryskiwać możesz natomiast codziennie...(to mój sposób na paprocie)
może Przemo coś więcej podpowie...
przesadż jaą najlepiej do ziemi(pół na pół uniwersalna z ziemią do paproci)podlewaj wtedy jak ziemia przeschnie,spryskiwać możesz natomiast codziennie...(to mój sposób na paprocie)
może Przemo coś więcej podpowie...
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie przelana nie jest, ale może była w sklepie. Zasolonego podłoża nie miała, ale i tak ją przesadziłam, kiedy ją dostałam. Może to czas aklimatyzacji, ale martwię się o nią. Dzięki za próbę pomocy. Chciałabym, żeby kiedyś była tak piękna jak Twoje.
Mam nadzieję, że nie zajmie miejsca za bluszczami na czarnej liście 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Ilonko to jest kupna paprotka, a one zawsze muszą odchorować przyniesienie do domu, w kwiaciarni ma wilgotne powietrze, a u ciebie nawet jak spryskujesz to nie uzyskasz w 100% takiego samego.
Nie martw się na zapas, jeśli tylko końcówki troszke podeschną to nic nie szkodzi, u tych małych środki też często przysychają. Najważniejsze żeby miała stale wilgotną ziemię
. Dasz sobie radę trzymam kciuki 
O matko dziewczyny ale padało
, no i nie miałam neta 
Nie martw się na zapas, jeśli tylko końcówki troszke podeschną to nic nie szkodzi, u tych małych środki też często przysychają. Najważniejsze żeby miała stale wilgotną ziemię
O matko dziewczyny ale padało
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też leje, paskudnie jest. Boję się o nią, bo brat ją kupił w ikei za dwa zł, więc na pewno nie jest jakiejś szalonej jakości. Podpowiedzcie, podlewać do doniczki, czy w podstawku jej można zostawić troszkę wody?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona