Marzena2007 pisze:Olbrzymie podziekowania. Moja wdzięczność nie zna granic
Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dobra. Raz kozie śmierć! Przypomnij mi proszę co to za Fairy były?
- Alania

Marzena62 pisze:Moniko u Ciebie jak zawsze pięknie, cudnie, .. i ta architektura - miodzio. Ja się cieszę że widzę w dobrej kondycji twoją psiunię

-- Wt 18 sie 2015 21:52 --
Ewa7 pisze:Co tu dużo mówić,cudnie jest:-)
-- Wt 18 sie 2015 21:54 --
Dziękuję, Majumajka411 pisze:murek
super zmiana
domek też świetnie się zapowiada
![]()
Monika tworzysz piękne miejsceciekawa jestem co nowego chodzi Ci po głowie
- Alania

Cynamon pisze:Przepiękny ogród![]()
widać, że tworzyła go artystyczna dusza![]()
... spaceruję tu z wielką przyjemnością
-- Wt 18 sie 2015 22:01 --
Ja bardzo lubię Larissę - nie mam takiego problemu z pąkami.Margo2 pisze:Ja zastanawiam się nad wywaleniem Larissy. Co roku zrzuca pąki.
A w tym to już w ogóle prawie ich nie ma.
Ale za to bedzie miejsce na nowe róże
Coraz bardziej podobają mi się te z pojedynczymi płatkami lub półpełne.
Taka Heavenly Pink, Degenhard
Architektura wyszła przepięknie.
Gosiu, półpełne róże też mają swój urok, to fakt i wiele nowych odmian z tego rodzaju kusi niesamowicie, ale trzeba przystopować z zakupami, bo miejsca coraz mniej
- Alania

cyma2704 pisze:Moniko każde zdjęcie obejrzane.Angielskie rabaty przepiękne, a białe fragmenty cudne,
kocham biały kolor w ogrodzie. Róże i symetria w założeniach tworzą wyjątkowy klimat twojego ogrodu.
Domek ogrodnika i przejście do tajemniczego ogrodu wpisują się w ten klimat. Pozdrawiam ciepło.
Teraz muszę dosadzić jeszcze jakieś drzewo. Przymierzam się do Ambrowca
-- Wt 18 sie 2015 22:09 --
Aniu, p.w.aneczka1979 pisze:Dobra. Raz kozie śmierć! Przypomnij mi proszę co to za Fairy były?
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ha, pieska wstawiłaś, a obrazów nie...
Ja się w przyszłym roku też chyba pozbędę The Fairy, sama nie wiem. Poprzedni rok był piękny a w tym ani dobrze nie kwitły, ani zdrowe...Porosły tylko wielkie, kolczaste. Nawet trudno się dobrać żeby je przyciąć. Chyba potraktuję je nożycami szpalerowymi...
Nie wiem czy pogoda czy one tak się szybko starzeją.
I Bonica wylatuje, trzy lata w donicach to dość, trzeba coś zmienić
Poza tym w tym roku też gucio pokazała 
Ja się w przyszłym roku też chyba pozbędę The Fairy, sama nie wiem. Poprzedni rok był piękny a w tym ani dobrze nie kwitły, ani zdrowe...Porosły tylko wielkie, kolczaste. Nawet trudno się dobrać żeby je przyciąć. Chyba potraktuję je nożycami szpalerowymi...
Nie wiem czy pogoda czy one tak się szybko starzeją.
I Bonica wylatuje, trzy lata w donicach to dość, trzeba coś zmienić
- Alania

To moje Fairy są piękne, nie narzekam. Tylko mam ich za dużo. Nadal będzie dużo, bo jakieś 12krzewów sobie chce zostawić
Bonica w tym roku jest słabsza, ale to przez to, że była przenoszona.
Bonica w tym roku jest słabsza, ale to przez to, że była przenoszona.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Czyli moje Fairy niedożywione pewnie. Ja mam chyba z siedem sztuk plus jedna pienna.
- Alania

Miałam pienne, ale wszystkie już wymarzły i więcej nie kupię - to nie są dobre róże na moje tereny 
W tym roku ogólnie obserwuję słabsze kwitnienie u róż - pewnie przez suszę.
W tym roku ogólnie obserwuję słabsze kwitnienie u róż - pewnie przez suszę.
- Alania

Witajcie
Mało się odzywam, choć podczytuję co u Was - u mnie niestety niewiele mogę pokazać, bo rośliny albo poparzone przez ostatnie upały albo ścięte, bo przesadzane
W zasadzie różnicy wielkiej nie będzie widać, bo na ogół uszczuplam ilość róż, których miałam po kilka szt. z tej samej odmiany
Pięknie mi się rozkrzewiły w tym roku Crocus Rose, Claire Austin, Kurfurstin Sophie - ale mnie to cieszy
Domek...
Więźba skończona, powoli zaczęliśmy deskowanie dachu. Podobają mi się proporcje, choć bałam się i godzinami wszystko mierzyliśmy, przeliczaliśmy, żeby nie był ani za duży ani za mały. Tak w tej chwili wygląda

W ogrodzie kwitną pęknie jeżówki
Coconut Lime - już jest pełna, piękna

Królują werbeny od Justynki

-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Domek świetnie wpasował się w ogród jak będzie skończony to już w ogóle cudo 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Jak zwykle pięknie. Cóż ja mogę innego u Ciebie napisać? Nic!
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko,
w tym wątku się jeszcze chyba nie odzywałam, ale pamiętam, że przeglądałam już jakiś czas temu Twoje poprzednie wątki i w tym lub przedostatnim się wpisywałam, prosząc o zdjęcia działki z początków, bo w pierwszej części są już one niewidoczne.
Z rzeczy aktualnych: ten domek będzie piękny, ma bardzo ładne proporcje - nawiązuje do podobnych domków, które są w historycznych ogrodach angielskich.
No i murek bardzo ładnie przerobiliście.
Powiem Ci, że czytając sam początek historii Waszego ogrodu nie spodziewałam się, że stworzysz coś tak pięknego, no to po prostu przerosło moje oczekiwania.
A z wcześniejszych: czytałam, że kiedyś malowałaś. Ja też, a potem właśnie czasu zabrakło. Mąż mnie namawia, żeby do tego wrócić, ale jakoś ostatnio każdą wolną chwilkę zajmuje mi czytanie czegoś o tematyce ogrodowej i forum.
Ale widzę, że mamy bardzo podobny gust w wielu kwestiach, czy to kolory, czy rośliny, styl ogrodu również.
Chociaż ja będę zmierzać w swoim ogrodzie w trochę inną stronę, jako że to okolica typowo wiejska i przyszły dom (o ile wreeeszcie powstanie) będzie w innym stylu.
Strasznie podobają mi się Twoje zimowe zdjęcia - to najlepiej świadczy o tym, jak dobrze zaprojektowałaś przestrzeń i nasadzenia.
w tym wątku się jeszcze chyba nie odzywałam, ale pamiętam, że przeglądałam już jakiś czas temu Twoje poprzednie wątki i w tym lub przedostatnim się wpisywałam, prosząc o zdjęcia działki z początków, bo w pierwszej części są już one niewidoczne.
Z rzeczy aktualnych: ten domek będzie piękny, ma bardzo ładne proporcje - nawiązuje do podobnych domków, które są w historycznych ogrodach angielskich.
Powiem Ci, że czytając sam początek historii Waszego ogrodu nie spodziewałam się, że stworzysz coś tak pięknego, no to po prostu przerosło moje oczekiwania.
A z wcześniejszych: czytałam, że kiedyś malowałaś. Ja też, a potem właśnie czasu zabrakło. Mąż mnie namawia, żeby do tego wrócić, ale jakoś ostatnio każdą wolną chwilkę zajmuje mi czytanie czegoś o tematyce ogrodowej i forum.
Ale widzę, że mamy bardzo podobny gust w wielu kwestiach, czy to kolory, czy rośliny, styl ogrodu również.
Chociaż ja będę zmierzać w swoim ogrodzie w trochę inną stronę, jako że to okolica typowo wiejska i przyszły dom (o ile wreeeszcie powstanie) będzie w innym stylu.
Strasznie podobają mi się Twoje zimowe zdjęcia - to najlepiej świadczy o tym, jak dobrze zaprojektowałaś przestrzeń i nasadzenia.
- Marzena2007
- 50p

- Od: 22 sty 2012, o 19:31
Domek pieknie wkomponował sie w Twoje romantyczne rabaty. Cieszy mnie co piszesz o Claire Austin bo kupiłam ja miesiąc temu 
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni