Mój ogród- moja oaza spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród- moja oaza spokoju

Post »

Dziewczyny kiedy ja otworzę sezon? Jak czytam wasze posty to mam ochotę otworzyć go dzisiaj. Choć to nierealne :lol: .
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak, powoli czas zacząć, w sobotę idę popracować na działkę. Oby tylko pogoda dopisała :lol:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Madziu już nie długo. Pomalutku. Z jednej strony się cieszę a z drugiej to myślę że jak przymrozi a to wszystko się za wcześnie opuści to nici będą.
miisia
100p
100p
Od: 5 lut 2013, o 17:03

Post »

Aniu ,twój wątek tak pędzi,że nie nadążałam czytac a chciałam poznać całość.Zawrót głowy,piękne roslinki,niektóre z nich pierwszy raz widzę i w ten sposób je poznaję.Podoba mi się bardzo wiąz,na pierwszy rzut oka pomyslałam,że to robinia.Gratuluję pięknych nasadzeń i takiej werwy w działaniu ;:63 .Idziesz jak burza ;:306
Marianna
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Miisiu dziękuję bardzo za miłe słowa. Cieszę się że Ci się podoba. Ja też tu na forum poznaje mnóstwo roślin, które są tak piękne że dech zapiera a ja nawet nie wiedziałam że takie istnieją.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Aniu dłubałaś dziś coś w garden?
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Przemku nie dzisiaj nic nie robiłam. w pracy byłam a po pracy obiad dla chłopców i przeleciało.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Czytam sobie wasze dywagacje o kupnych nasionach i postanowiłam dorzucić swoje trzy grosze. Moim zdaniem z roku na rok są gorszej jakości. Nerwy już puszczają, bo jednak paczuszka do paczuszki i może uzbierać się porządna sumka. W tym roku na nasiona wydałam prawie 3 dyszki..a mogła być jakaś róża ;:224 ;:306 W ubiegłym sezonie kupiłam 2 paczki kobei i miałam 100% wykiełkowanych. Łatwo policzyć skoro w paczuszce jest 5 sztuk nasion ;:224 W tym roku kupiłam 2 paczki fioletowe i 1 białą i wyszło raptem 6 roślinek. Masakra jakaś, A najgorsze, że do końca liczysz na te rośliny i teraz już za późno dosiewać ;:223 A tak na marginesie dodam, że z tunbergii póki co nie wyszło nic ;:222 Podobnie było w ubiegłym roku z nagietkami. Więcej miałam tych podstawowych pomarańczowych, które same się rozsiały niż żółtych kupionych (2 opakowania) :evil: Uff, wygadałam się :roll:
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Aniu :wit
Nie przejmuj się, taki los pracujących. Jak się przychodzi z pracy, to obiad dla chłopaków (bo ja to bym z obiadu zrezygnowała, gdybym mogła za to pójść podziabać w kwiatkach) i ciemno już i tylko FO pozostaje :wink: A nawet w sezonie to głównie weekendy zostają do pracy w ogrodzie (pod warunkiem, że akurat wtedy nie pada).
Za to czytam, że sporo osób szykuje się do rozpoczęcia sezonu w kolejną sobotę. Ale będzie się działo ;:138
O ilości i jakości nasion swoje 3 grosze wtrącę dopiero za jakiś czas. Wysiałam lub będę siać dopiero pierwszy raz od wielu lat, ale powiem szczerze, że jak wczoraj obracałam paczuszkę naparstnicy, to tam było napisane 10 000 nasion w 1g :roll: Albo się pomylili w ilości zer, albo... ale nie chciało mi się liczyć :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aniu! Frezje przeniesione, teraz oczekiwanie ;:65
Czy masz ciekawe centra ogrodnicze albo szkółki w okolicy? ;:168
Małgoś
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Małgosiu bardzo się cieszę że posadziłaś frezje trzymam kciuki żeby pięknie Ci wzeszły i zakwitły. Mam super szkółki i sklepy ogrodnicze, obstukałam wszystkie i mam swoje ulubione ale korzystam ze wszystkich jak przyjdzie sezon. ;:173

-- 23 lut 2015, o 20:04 --

Mirko- no tak to już jest, lubię gotować nie powiem, ale jak jest ładna pogoda a ja muszę iść gotować bo chłopakom trza dać jeść to szlak mnie trafia. Życzę powodzenia z tymi nasionami. Ja już kupuję od osób na FO może będzie lepiej niż z tymi sklepowymi. :uszy

Sabinko - Dobrze że piszesz o Twoich doświadczeniach z nasionami, przynajmniej człowiek wie że może jednak żadnego błędu nie popełnił tylko winne są te nasiona albo jakość zła albo jakieś przeterminowane czy co. ;:145
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mogłabys podać na pw namiary, bo jedyne co znam to ogrodnicze w Mielcu i szkólkę w Rzędzianowicach ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Już Ci piszę pw Małgosiu ;:7
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

A ja byłam w mieście i do ogrodniczego zaszłam, a że braki totalne w portfelu to chociaż 2 begonie dokupiłam, białą i różową. :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Aniu i inni FO --jak czytam Wasze teksty to jakby wiosna była na całego, albo i lato ;:306 Nic tylko nasionka, robota w ogródku itp. itd. ;:306 no i fajnie jest bo Wiosna nadchodzi ;:306 . No to jeszcze u Anuleczki zaprezentuję złoto wiosny ;:306

Obrazek Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”