Wiosna już niedługo... cz. 23
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Marysiu,piękny wschód słońca ,uwielbiam tego typu fotografie
,u nas żeby zobaczyć to trzeba by było iść na łąki co prawda mam niedaleko ale poranny ptak to ja nie jestem

Marysiu,jestem często tylko nie zostawiam śladu 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYSIU a nie masz problemu z mączniakiem u floksów
moje notorycznie obłożone białym nalotem dlatego tylko dwa krzaczki i nai jeden więcej
Już ktoś pytał - robiłaś wysiewy
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie również zauroczył floks Tiara i tylko szkoda ,że nie rozwija sie do końca
bo wygląda ciekawie. Cudny wschód ,a u mnie tez świeci 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
U mnie mączniak na floksach pojawia się co 2-3 lata, wtedy mówię że mam floksy variegata.leszczyna pisze:MARYSIU a nie masz problemu z mączniakiem u floksówmoje notorycznie obłożone białym nalotem dlatego tylko dwa krzaczki i nai jeden więcej
![]()
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
COMCIA a może i zajmę takie stanowisko i poszerzę kolekcję floksów 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale masz kolekcję floksów co jeden to piękniejszy. Miałam zamówić w tym roku, ale budżet wyczerpany, listę musiałam skrócić no i padło akurat na floksy. A szkoda piękne.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mirko miwia karczochy uprawiam od lat i pewnie jeszcze nie było reklamy o której piszesz. Nie oglądam reklam i telewizji więc nic mi karczochów nie obrzydzi
kurkumę mam w proszku i używam też
Kup nasionka i wysiej, a na wiosnę posadź w słońcu, bo jak każdy oset lubi słońce. Ten jeszcze na początku musi być podlewany najlepiej wodą z gnojówką z pokrzyw
Bartoszu ja łączę przyjemne z pożytecznym i już się tak przyzwyczaiłam że codziennie spaceruję z przyjemnością
mniej przyjemnie jak nie ma słońca
Mirko Smirka zapraszam serdecznie
Krysiu ja nie ma w ogóle mączniaka na floksach, późno na jesień mam na dąbrówkach i to tych najzwyklejszych
Tak wysiałam kilka kwiatków i właśnie karczochy
Jadziu muszę przestawić budzik, bo słońce wcześniej wschodzi, dzień coraz dłuższy. Od Tiary wolę chyba ten F. variegata
Elu ja teraz mam kurnik daleko od domu i nie mam jak światła przeciągnąć więc wypuszczam stadko, zresztą o tej 7 wybiegaja na zewnątrz no chyba że leje
Masz rację Tiara jest fotogeniczna, ale i tak cieszę się że nie zginęła po pierwszej zimie
Mówisz o białym z fioletowym oczkiem? dla mnie każdy kwiatuszek ma swój urok
Maju co pokazuję floksy pada pytanie o mączniaka, a moje floksy nie mają mączniaka i do zimy stoją ze zdrowymi liśćmi. Gdzieś czytałam, że muszą mieć przestrzeń ? i moje ją mają
Dorotko nie da się wszystkiego kupić
musimy sobie dozować przyjemności
Floksy piękne, ale rośliny, które zamówiłaś też na pewno są piękne
Dziękuję za odwiedziny
Bartoszu ja łączę przyjemne z pożytecznym i już się tak przyzwyczaiłam że codziennie spaceruję z przyjemnością
Mirko Smirka zapraszam serdecznie
Krysiu ja nie ma w ogóle mączniaka na floksach, późno na jesień mam na dąbrówkach i to tych najzwyklejszych
Jadziu muszę przestawić budzik, bo słońce wcześniej wschodzi, dzień coraz dłuższy. Od Tiary wolę chyba ten F. variegata
Elu ja teraz mam kurnik daleko od domu i nie mam jak światła przeciągnąć więc wypuszczam stadko, zresztą o tej 7 wybiegaja na zewnątrz no chyba że leje
Mówisz o białym z fioletowym oczkiem? dla mnie każdy kwiatuszek ma swój urok
Maju co pokazuję floksy pada pytanie o mączniaka, a moje floksy nie mają mączniaka i do zimy stoją ze zdrowymi liśćmi. Gdzieś czytałam, że muszą mieć przestrzeń ? i moje ją mają
Dorotko nie da się wszystkiego kupić
Dziękuję za odwiedziny
Marysiu, jasne że wszystkie kwiatki śliczne ale te widziane po raz pierwszy wywierają większe wrażenie.
Kura żeby znosić jaja musi mieć dziennie chyba 12 godzin światła (mam strasznie grubą książkę o hodowli) i to pewnie dlatego miałaś mało jaj jak podczytałam u Ciebie w wątku.
- Maska

- Kontakt:
Elu być może że dlatego, ale nie chciałam ciągnąć kabli po mokrej ziemi czy śniegu prawie 100 m. Kiedyś w starym kurniku świeciłam im co wieczór i rzeczywiście miałam codziennie jakieś jajko
Ja mam ksiażkę o kurach taką starą chyba z lat 50-tych 
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Marysiu bardzo lubię floksy,w starym ogrodzie miałam takie zwykłe różowe-te miały mączniaka,i białe,te były zdrowe.Pewnie wiosną skusze się na nie,jeszcze ostróżki mnie kuszą,i sama nie wiem co jeszcze 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu!floksy śliczne, tyle ciekawych odmian.Mam tez kilka tych starych odmian , głównie białe i różowe.Zresztą , nie ma chyba kwiatka,który mi nie podobałby się
Potrafię jedynie zrezygnować z tych niziutkich, bo w moim ogrodzie gubią się.Pozdrawiam serdecznie!
Potrafię jedynie zrezygnować z tych niziutkich, bo w moim ogrodzie gubią się.Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Maska

- Kontakt:
Kasiu takich zwykłych mam trochę pewnie na wiosnę będę Ci mogła coś podesłać tylko przypomnij mi
Ostróżki dostałam od Michała i też się rozrosną a może i wysieją
Bogusiu a ja się skłaniam coraz bardziej w kierunku niskich roślin, a to dzięki kształtowi ogrodu
i jak wiesz koło żadnej rośliny nie przejdę obojętnie
Nie wiem czy jesteś Zbyszkiem czy Żanetą czy też jesteście razem, ale Was witam w wiejskim ogrodzie
Widzę, że płacz kobiety wzrusza
Bogusiu a ja się skłaniam coraz bardziej w kierunku niskich roślin, a to dzięki kształtowi ogrodu
Nie wiem czy jesteś Zbyszkiem czy Żanetą czy też jesteście razem, ale Was witam w wiejskim ogrodzie
Widzę, że płacz kobiety wzrusza