Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Patrząc na zdjęcia zatęskniłem już za wiosną. Piękne zdjęcia, zima też piękna. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładne te pierwsze foksiki szydlaste mają właściwie 3 kolory i chyba z daleka je widać..Krysiu miałam ten sam problem z różami z tej szkółki całego zakupu zostały mi tylko 2 szt.Do dzisiaj nie jestem z nich zadowolona.Od tego czasu nie kupowałam u nich .Do dzisiaj pamiętam jakie róże wtedy zakupiłam .Oni zbyt wcześnie wysyłali róże i one zaczęły szaleć zamiast iść spać i dlatego tak się stało .Teraz po tylu latach dopiero to pojęłam .Cudne te miniaturowe floksy mam podobne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Krysiu pamiętam,że już kiedyś zwróciłam uwagę na białą azalię,cudna jest ;:167
Floksy skrzydlaste na pewno dokupię wiosną na giełdzie ;:333
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Krysia, u mnie zima w podobnym stadium ;:108 Podobno w najbliższych dniach ma znowu dosypać ;:oj
Boscobel słusznie zgadłaś z jesiennego nasadzenia. Bardzo jestem jej ciekawa. A zadedykowana dla mnie Schloss Eutin również była na liście.. brakło dla niej miejsca na rabacie ;:145 Czemuż ogród nie jest z gumy ;:145 ;:224
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Jadziu ten floksik młodziutki, w tamtym roku na wiosnę wsadziłam małą sadzonkę, śliczny jest bardzo ;:167 fiołkowy chyba najlepiej się rozrasta, bardzo lubię je kwitnące. Widzisz to pewnie u mnie było tak samo z tymi różami, chociaż mam od nich później kupione tylko że na wiosnę- Cubany, które świetnie rosną i jestem z nich bardzo zadowolona. Obecnie kupuję w innych szkółkach róże, jednak zakupy wiosenne odpuszczam, jesienią posadziłam królewny, wiosną dosadzę trochę bylin :) Pozdrawiam ;:196

RafikDziękuję bardzo, może wiosna niedługo już do nas zawita, ja też bardzo tęsknię ;:108

Aniu ;:196 Floksiki pięknie zdobią rabatki i fajnie się rozrastają, kupuj ;:333

Sabinko Zima trochę odpuściła, dzisiaj odwilż śnieg się lepił i można było ulepić bałwanka, faktycznie zapowiadają jeszcze opady i mrozy ;:oj ale chyba juz nie takie mocne. Boscobel na zdjęciach urocza i chwalona,że zdrowa, ja jeszcze sporo miejsca mam, ale lubię sobie dozować przyjemności, pozachwycam się w tym roku tymi, które posadziłam, oby tylko po zimie się obudziły. Pozdrawiam ;:196

Bałwanek ulepiony przez dzieciaki :)
Obrazek

LO Piękny kwiat,śliczny zapach, posadzona wiosną 2016, ładnie się rozrosła, widać,że wigorna różyczka, pod koniec sezonu złapała lekko plamistość, czytałam że lubi łapać, jaki będzie ten sezon?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwiat Chipendale ;:167 co do tej róży miałam mieszane uczucia, bardzo się wahałam, czy kupić czy nie, ale gdy ujrzałam pierwszy kwiat na żywo- CUDO

Obrazek

Westerland, niezmiennie mnie zachwyca ;:167

Obrazek

Obrazek

Chyba jeszcze nie przedstawiałam, kotek który był u nas wczesniej- wiosną odszedł do krainy wieczności, we wrześniu podarowaliśmy naszemu synkowi[najbardziej cierpiał po stracie]nowego; oto Harencjusz

Obrazek

Na koniec znalazłam zdjęcie ślicznej panny, jak myślicie kto to?

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu :wit
Przyszłam się pozachwycać Twoim ogrodem. ;:215
Jak ja lubię takie murki i szczeliny w ogrodach....
I kamienie oczywiście też.
Piękne róże.
Ja Elfe kupiłam już z pąkami, dlatego rozkwitła mi w ciągu miesiąca zaraz jak się tylko u mnie pojawiła. I od razu poszła w widoczne miejsce. Mam nadzieję, że u Ciebie też nie jest jednak kapryśna, bo ja jej z tej strony jak dotąd nie poznałam. Wręcz odwrotnie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Krysiu i u mnie LO łapie w drugiej połowie lata plamistość,staram się sukcesywnie obrywać zaczynając od dołu porażone liście.
Mimo wszystko jestem z niej zadowolona,moja ma już około 7 lat.Chippendale kiedyś mi zmarzła,ale dokupiłam drugą i teraz się trzyma.
Westerland jaki ciepły kolorek,aż się ogrzałam ;:3 Kiciuś śliczny,a bałwanek jaką ma hortensjową czapę :D

Miłego week,u mnie już stopniał śnieg.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,przepiękne różane wspomnienia,muszę i ja wejść do róż i powspominać jak było,kolorowe róże i słoneczko,to dla nas wielki zastrzyk energii,cudowne masz swoje róże,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Krysiu, ja już czuje "nosem wyobraźni" aromat LO... też posadziłam go w tym roku, dwa krzaki. Jeden rozrósł się ładnie, drugi mizerny. Też miał troszkę plamistości, szczególnie ten większy, ale najgorsze było to, że opanował go skoczek. Było tego tyle, że aż trzęsło się. Brr....

Chippendale piękność! ;:167
Bardzo mnie też intryguje ta ostatnia piękność!

Harencjusz? A w zdrobnieniu Hary?! Uroczy kotecek :tan
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Krysiu dziękuję, ;:196 też już przygotowałam azalii kapturek z włókniny na wiosenne okrywanie. LO piękna, czy długo trzyma kwiat. mam podobną NN, szybko osypuje płatki. Nowy członek rodziny słodki. ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu może ta piękność to Crocus Rose [niestety nie mam jej u siebie] lecz kolorystycznie by do niej pasowała.Widać ,ze też mieliście sporo śniegu patrząc po wielkości bałwana.Mizianko dla nowego lokatora Harencjusza ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Krysiu ;:196 , zajrzałam do Ciebie od Beatki. Chwilkę pospacerowałam po ukwieconych zakątkach i jeśli pozwolisz zostanę na dłużej. Zapisuję się, żeby Cie nie zgubić. Super bałwan ;:63 Dzieci na pewno miały radość z tworzenia. Moje już dawno wyrosły z takich zabaw, ale moja mama jeszcze nie :;230
Wrócę wkrótce nadrobić zaległości. Twój raj bardzo przypadł mi do gustu ;:108
Masz piękne imię, jak moja kochana Ciocia ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witajcie :wit

Kochani w powietrzu czuć juz wiosnę,słońce coraz wyżej i ostatnimi dniami pięknie świeci, śniegi topnieją i ptaki weselej trelują :) aż serce mocniej bije i humor dopisuje ;:333 odliczamy dni...
Niedługo będziemy porządki wiosenne na rabatach robić i wypatrywać nosków z ziemi, zamówienia porobione, teraz gorączkowe szukanie miejsc i plany czy aby ta roślinka tu czy tam...gdzie będzie jej lepiej...co przesadzić, którą rabatkę powiększyć ach... już niedługo, a póki co powspominajmy ;:173

Chopin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko witam Cię bardzo serdecznie, moje dzieciaki uwielbiają zabawy na śniegu, zresztą ja też, w styczniu siedziałam w domu na urlopie, a wieczorami chodziłam z dzieciakami na górkę pozjeżdzać na sankach lub nartach, zabawa super, a ile przy tym :;230
Zdążyłam już kuknąć do Twojego wątku, masz śliczne hortensje i różyczki ;:167 , których ja nie znam.Pozdrawiam i zapraszam ;:196

Schloss Eutin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu ;:196 Kotek wymiziany, zresztą wszyscy go rozpieszczają, nie wyobrażamy sobie już domu bez tego jegomościa :)
ta różyczka to Stefania, piękna faza całkiem inna od tych ktore pokazywałam tutaj dla Ewci, ta porcelanowa piękność i takie ma oblicze, u róż to chyba wszystko zależy od warunków pogodowych, oświetlenia. Pozdrawiam ;:3

Troika

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Soniu ;:196 LO mam dopiero od wiosny 2016, więc tak dużo o niej nie mogę powiedzieć, faktycznie kwiat nie trzyma się długo, ale jest ich dużo i ciągle kwitną następne, są one niewielkie, ale uroczo pachną i ten kształt cudowna różyczka, pod koniec lata złapała plamistość, jako jedna z niewielu róż u mnie, ale Ania Annes pisze, że ona tak ma. Pozdrawiam ;:3

Nostalgia

Obrazek

Obrazek

Basiu ach te różyce chciało by się wszystkie, a póżniej taki skoczek atakuje i masz tu babo placek.. czytam że skoczka ciężko wytępić, na zimę chowa się w szczelinach domu, też dwa lata temu opanował mi Sympatię, ale dziwne bo obok rośnie żółtaNN i jej już nie, w zeszłym nie był taki uciążliwy, ale był na tej właśnie Sympatii, nie wiem czy się jej nie pozbędę, bo zaczyna mnie denerwować,jakaś taka marna była ostatnio, ale kwiat ma ładny i trzyma się długo, zobaczę jak będzie w tym roku :roll:
Ta ostatnia piękność to Stephania baronin ze guttenberg ;:167 śliczna porcelanowa piękność.
Harencjusz tak w zdrobnieniu Hary. Pozdrawiam ;:4

Fortuna

Obrazek

MartusiuJak miło ;:168 faktycznie bardzo różanie zrobiło się u mnie, cóż wszak to królowe kwiatów i należy im się trochę więcej uwagi ;:170 Muszę wskoczyć do Twojego wątku i nacieszyć oczy tym bogactwem różnorodnych roślin, pozdrawiam serdecznie.

Pastella

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu jak to dobrze wymieniać się spostrzeżeniami, LO jest śliczna i ten zapach, już go czuję , widocznie ta plamistość to jej juz taka uroda, będę robić tak jak Ty ;:196 Do wiosny już coraz bliżej, pozdrawiam.
Dla odmiany inna piękność o ślicznym zapachu.
Floksik

Obrazek

Beayb Witaj, mój ogród ciągle się tworzy, z niektórych fragmentów jestem bardziej zadowolona, a z innych mniej... ot rozterki ogrodnika.Kamień bardo lubię,a że moja ziemia go rodzi to mam ich trochę, komponuje więc go z roślinami.
Elffe powala kwiatami, tylko trochę ich mało, ale może młodziak i dlatego, skoro nie kaprysi u Ciebie to jestem dobrej myśli,pozdrawiam ;:168

Midunka i towarzystwo

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu na skoczka to najlepsze żółte tablice lepowe .Kleją się do nich jak do miodu.Spróbuj je rozwiesić tam gdzie pojawia się ich najwięcej .Nie wiem czy skoczki zimują w domach to raczej Złotooki wybierają mieszkanie ,żeby w nich przetrwać zimę. Jaja zimują pod skórą jednorocznych, dwuletnich pędów i w szczelinach kory. Larwy pierwszego pokolenia lęgną się w maju na różach. Żerują na dolnej stronie liścia, początkowo wzdłuż nerwu głównego później na całej blaszce. Podczas rozwoju larw trwającego 17-24 dni, linieją 5 razy. W czerwcu pojawiają się dorosłe osobniki, z których część składa jaja do nerwów liściowych róż, a część na liście jabłoni i grusz. Tu rodzi się drugie a w sprzyjających warunkach trzecie pokolenie, które wraca na róże we wrześniu i do października składa jaja. to cytat z sieci.Czyż Chopin nie jest śliczny ;:167 Schloss Eutin również
Tomasz_K
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 lut 2017, o 22:12
Kontakt:

Post »

Cudne macie te ogrody, ja swój mocno zaniedbałem :/
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”