Pati, dawno mnie u Ciebie nie było , no ale już powoli nadrabiam zaległości
Balkon masz bardzo fajnie zagospodarowany, sporo na nim kwiatów się zmieści
Powiedz granatowiec to nowy nabytek, czy zimował już u ciebie ?
O granatach było we wcześniejszych odcinkach ,,rok w ogrodzie''. Wróciłam z Komunii i jutro jadę zaopatrzyć się w doniczkowce na ryneczek. Muszę pomyśleć kolorystycznie.
Twój już ładnie zagospodarowany.
No nie, no nie, weszłam tu i wpadłam - genialny masz ten kwietnik na balkonie, on był w zestawie już z tymi miętowymi osłonkami?
U ciebie to wszystko tak dobrze rośnie a powiedz, jak masz już takie duże sałaty to nie zlatuje się do nich jakieś robactwo? U mnie już pełno mszyc
Malachitek kwietnik kupuje się osobno i doniczki też są w różnych kolorach, do drugiego kwietnika kupiłam plastikowe doniczki fi12cm w castoramie. Do salat robaki żadne nie przylatują jak na razie;) już ponad miesiąc je mam.
tija granat nie pachnie, nie będzie też u mnie owocował
justus27 kochana tylko granata mam z cytrusów, a kolekcja w głównej mierze będzie składała się z phalenopsisów , paru filodendeonów i innych paru roślinek;)
Pati chyba cała palete storczyków wykupiłas Tak wszystkie razem to żółty najbardziej wpadł w oko.A pojedynczo to ten ciemny w plamki.No i ten wielopedowy w tej żółtej doniczce.Pati,obcinasz pędy po przekwitnięciu u storczyków?
Justynko nie zmieniam kierunku kolekcji- po prostu wracam do phalenopsisów-kiedyś mialam bardzo dużą ich kolekcję, którą straciłam poprzez ich namaczanie. Teraz pomału odbudowuję. Różne variegaty u mnie mieszkają lub roślinki z ciekawym kształtem liści nadal
Izuś dziękuję
Henryku dokładnie ładne- to słowo króluje w urządzaniu mieszkania i nie tylko;)