Potencjalny ogród Anulli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Potencjalny ogród Anulli

Post »

Lecz ty masz less ;:224 może w niewielkiej ilości ale zawsze coś ;:108 u mnie glina i ił :? ty masz nawet lepszą ziemię bo ja to można powiedzieć że na gruzie ma ogródek ;:108 ale jak widać ładnie rośnie a jak ładnie to wy zdecydujcie :oops:
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania, przełam się. Ja się nigdy nie nacięłam i też zamawiam tylko u producentów. Dotąd w Pnosie, w przyszłym roku jednak zdecyduję się na Legutko, bo większy wybór. Ja kompletnie nie umiem kupować nasion w sklepie, bo właśnie nie mogę się zastanowić i przemyśleć a na torebkach często brakuje podstawowych informacji, które są na stronach producentów lub w ich katalogach nasiennych :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Mati, nie wiem, jaka warstwa to dla Ciebie dużo, ale i tak fajnie wygląda :D . Tylko trzeba uważać na grzybowe choroby w mokre lata. Za wszystko się płaci.
Obrazek

Obrazek

Mileno, pewnie, że spróbuję z Legutko. Problem w tym, że mają aż za dużo, a mi tak trudno się ograniczać :roll: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

To właśnie less z tego jest całe roztocze wyżyna lubelska i właśnie te wąwozy ;:108 zazdroszczę ;:215

-- wtorek, 28 października 2014, 21:47 --

http://pl.wikipedia.org/wiki/Less
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ahh ta pięknotka . ;:oj Ajania też . :D

Szkoda że ja nie mam cierpliwości do nasion , wolę kupić malutkie sadzonki nawet - ale żeby już coś było . :)

Blisko od domku masz takie skarpy ? :) Śliczny widok . :wink:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

W twoich wąwozach się zakochałem w tamtym roku ;:167 byłem w Krasnobrodzie i obok pojechaliśmy do wąwozów a w tym roku z kolonią do Nałęczowa i dosłownie 0,5 km mieliśmy przecudny wąwóz ;:oj szkoda że nie mieszkam bliżej ;:145
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu przynajmniej u Ciebie mogę popatrzeć na kolorowe chryzantemy.
I róże pięknie wyglądają ;:333
Moje Elmshorny nawet po przymrozkach jeszcze kwitną, ale to zaledwie po kilka kwiatków, a u Ciebie jest na czym oko zawiesić :)
A takiej żyznej gleby tylko pozazdrościć. Nic dziwnego, że wszystko tak pięknie rośnie ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, jakby Ci to powiedzieć... Już parę lat minęło, ale ja Geografię i Przyrodę studiowałam, licencjat pisałam o mojej miejscowości. Jeszcze co nieco pamiętam :wink: . Dzięki za dobre chęci ;:168 .
"Cudze chwalicie...", uwielbiam podkrakowskie skałki :D , chociaż podoba mi się tu, gdzie mieszkam. Ja mam lessowe wąwozy, lokalny kamieniołom wapienia i źródliska, a na drugim końcu gminy bagienne bory, wydmy z wrzosowiskami i stawy śródleśne.

Pawle, ja mam czas, ale budżet tylko miewam :lol: , więc nie tylko lubię, ale muszę część roślin siać.
Skarpy są w zasięgu niedzielnego spaceru, nieduży wąwóz mam tuż za działką. W połowie drogi między moim, a mamy gospodarstwem są stawy rybne i źródliska. Kiedy nam się elegancji zachciewa, idziemy na kawkę do dworu przekształconego w hotel z restauracją, a w wakacje z dziećmi brata na:
Obrazek
To akurat Helka - pani się ulitowała nad trzylatką i zrobiły rundkę po padoku, chociaż chyba od 9 lat dzieci mogą jeździć.

Dorotko, już niedługo potrwa Twoja "zazdrość". Po niedzieli miało być bez przymrozku. Miało... Czekam ;:65 .
Gleba żyzna, ale mało przepuszczalna, więc ja sypię piasek i ściółkuję trocinami pod kwasoluby, żeby sie tak nie zbijała po pierwszym lepszym deszczu.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulka :wit
,piękne zdjątka z wąwozu. ;:63
Dawno tam nie byłam :cry:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ania ;:196 nasiona z Leg.....też wysiewałam...wybór nasion rzeczywiście duży, trafiają się prawdziwe rarytasiki. Najładniej z tych wysiewów prezentują się Sasanki, iglaki...konkretnie sosny, rośliny skalne im nie ustępują. Ładne fotografie wąwozów ;:333
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Piękne te Twoje tereny Aniu. Ja od przyszłego roku mam zamiar rozpocząć produkcję nasienniczą, jakkolwiek to brzmi. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Pozdrawiam

Szkoda, że już zima tuż tuż
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Kiedy oglądam takie widoki, to zawsze się zastanawiam jak takie wielkie drzewo utrzymuje się na takiej skarpie :?:Jak wielka jest wola przetrwania roslin, które rosną w tak trudnych warunkach. Widoków faktycznie można Ci pozazdrościć.
A z finansami to masz rację Aniu one częściej bywają niż są :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu na stronie 39 pokazywałaś taką różową nn-kę. Kupiłam w tym roku podobną. Czy Twoja ma płatki dwukolorowe tzn. rózowe wewnątrz a pod spodem płatek jast jaśniutki. Szukam tez imienia dla swojej :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu (anabuko1), Polska jest pięknym krajem, bardzo różnorodnym, jak na taką powierzchnię i naprawdę trudno często bywać we wszystkich zachwycających nas zakątkach. Miałam na studiach "obowiązek zawodowy", dzięki czemu zobaczyłam wiele wspaniałych miejsc. Tylko polskie morze mnie rozczarowało - chyba dlatego, że pierwszą wielką wodą, jaką zobaczyłam był Ocean Atlantycki :wink: . Teraz planujemy wyjazdy pod kątem małych dzieci i wiele własnych chciejstw zostawiamy na potem :) .

Aniu (Anna11), już wysiewałam z tej firmy - z różnym skutkiem. Uczciwie przyznaję, że czasami po prostu sezon był koszmarny dla wysiewów - u mnie tegoroczna wczesna wiosna ;:222 . Marzy mi się szklarnia, ależ by się działo ;:109 . Właśnie mam w koszyku nasiona sasanki, rojników i różniastych różności grubo ponad rozsądek. Drugi dzień nie potrafię wybrać, z czego zrezygnować ;:131 .

Małgosiu, piękne ;:108 . Widziałam sporo w Polsce, co nieco poza jej granicami, ale to jest moje miejsce na ziemi.
Ja zbieram nasiona dla siebie i znajomych, chociaż w tym roku nieco to zaniedbałam :oops: . Dzisiaj zebrałam z kłosowców meksykańskich, bo nie wiem, czy przezimują.

Daysy, płatki, jakie opisałaś ma moja NN miniaturowa. Kwiaty mają około 7-8 cm wielkości, płatki wewnątrz różowe bliżej środka jaśniejsze, z zewnątrz jasne. Kwiat luźny, określiłabym jako podwójny. Kiepsko mi rośnie krzaczek, więc nie wiem, czy jej 30 cm wysokości, to reguła. Wypuszcza po kilka pędów zakończonych jednym kwiatem. Powtarza. Specjalistką od zapachów nie jestem - jeśli pachnie, to słabo.
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No tak...czytaj innych rozmowy o zakupach.Ja tego legutko to chyba 2 tygodnie będę przeglądać :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”