Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Bogusiu, jak trochę czasu minie, napiszę na PW do Ciebie, teraz jeszcze nie, a w Twoim basenie wszyscy byśmy się chętnie zanurzyli, ale wieczorkiem trochę popadało, na reszcie :tan
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu masz na prawdę piękny i duży ogród. Szacun dla Ciebie, że to wszystko utrzymujesz w takim perfekcjonizmie. ;:215
Zachwycam się daliami. ;:173
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ucieszyła bym się z deszczu i to bardzo.
U nas niestety okropna susza.
Dalie podziwiam-śliczne ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spacerek po tak pięknym ogrodzie , z filiżanką kawy ,sama przyjemność :wit ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Bogusiu,znowu jestem i spaceruję po wielkim pięknym ogrodzie ,Twoja posiadłość wygląda jak dworska ,super się czuję u Ciebie ,można spacerować bez końca,pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochani! Upał, duchota znowu dzisiaj dały się we znaki. O godz 15 w cieniu termometr wskazywał 31, 8C
Pracowałam przy basenie , więc co chwilę zanurzałam się po uszy ;:306 Niebawem pokażę Wam co nowego wymyśliłam ;:108
Nie są to nowe rabatki , a jedynie wykończenie wokół basenu. Nie powiem -pracochłonne i męczące, wymagające sporej "krepy" :;230 . Najpierw wydzieranie darni, następnie kilkanaście taczek wywieźć trzeba ziemi....dalej juz wiecie podłoże z piasku , wyścielone folią i kamyczki.
Powera do pracy od rana miałam niesamowitego, niestety przerwał mi deszcz , a właściwie ulewa.
Ja dokończę przygotowanie podłoża , a mężusia muszę namówić na krotki odpoczynek przy remoncie , aby mógł pojechać kupić kamyczki. Pyta mnie " Co Ty jeszcze wymyśliłaś?" ;:306 Mam w zanadrzu jeszcze kilka pomysłów ;:108
Iwonko!Ok, czekam cierpliwie ;:108 ;:168
Krystianie!dziękuję serdecznie za uznanie dla mojej pracy. Perfekcyjność? nie, nie wszędzie - wiesz mi. Musze koniecznie dla własnej wygody przearanżować rabatki i przede wszystkim ograniczyć jednoroczne .Wzięłam się za takie prace, które pochłaniają mój czas bez reszty. Dalie jeszcze nie wszystkie pokazały swoja urodę. ;:180
Ewuniu! piszę po wielkiej ulewie i coś mi się wydaje ,że to jeszcze nie koniec.
Dalie - uwielbiam , takie trwałe, urocze kwiatki ;:168
Grażynko!właśnie poranną kawę najczęściej piję przed komputerem , co chwilę spoglądając na ogród - wtedy rodzi mi się w głowie mnóstwo pomysłów. ;:168
Martuniu!wow do jakiej rangi zaliczyłaś mój ogród :;230 niemniej miło mi, że dostrzegasz w nim urok i dobrze w nim się czujesz.Zatem zapraszam serdecznie . Wierz mi wymaga on wiele przeróbek , ale co tam ,oby zdrowie dopisywało , chęci są ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak u mnie padało dzisiaj o godz .15/ urwanie chmury/ zdjęcie tego nie odzwierciedla w pełni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! tez padał grad, niewielki , ale padał -wytłukł najpiękniejsze dalie i połamał te młodsze hortensje . Znowu grzmi, a parno i duszno - niesamowicie.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

;:oj A ja tak dawno deszczu nie widziałam,że aż trudno mi uwierzyć w taką ulewę.A nie mogło by tak popadać wszędzie po równo bo ani susza ani gwałtowne opady roślinom nie sprzyjają.Mam nadzieję,że obyło się bez większych strat ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! mieczyki i dalie najbardziej ucierpiały w tej ulewie. Trochę tez strat w hortensjach. tez jestem za sprawiedliwym podlewaniem :;230 roślinek z góry.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bogusiu , moje mieczyki i bez deszczu już pokładają się. ;:oj ;:oj Z powodu suszy ;:202 raz tylko w tym tygodniu pokropiło , a prawie codziennie ''nęci'' deszczem . Tylko że zanim dotrze do mnie zbacza z kursu i idzie w siną dal. ;:223 ;:223
Wszystkiego nie dam rady podlać. ;:oj Dalie jak na razie trzymają się , dość głęboko je sadzę.
U Ciebie i przed burzą nie było widać suszy, wszystko zieloniutkie , jak wiosną. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu!jakoś tak szczęśliwie składa się,ze ostatnio w tych "piekielnych' w ciągu dnia upałach , w nocy pada.
Zaprezentowana na zdjęciach ulewa nawiedziła nas w ciągu dnia. Wczoraj wieczorem tez popadało , spokojnie, umiarkowanie.
Mieliśmy w ogrodzie imprezkę urodzinową wnuczki, zatem nawet deszczyk nas nie przegonił/ powietrze po upalnym dniu było super, a przed słońcem i deszczem chronił nas ogromny ogrodowy parasol. Jestem bardzo zadowolona z roślinek od Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj niedzielnie zatęskniłam za Twoim ogrodem no i jestem w cieniu troszkę posiedziałam .Piękny masz ogród pełen kolorów, takie lubię . A muszę zdać Ci relację mój płot bardzo ładnie zarasta moją he, he Twoją roślinką... dziś zrobię zdjęcie :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu Twój ogród jak malowany ;:oj Tyle pięknych zakątków , do tego popaduje pięknie deszcz.

Aż dech zapiera jak oglądam ;:180
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu! miło mi Ciebie gościć. Świetnie trafiłaś , wczoraj moja wnuczka miała urodzinki ,zatem zapraszam na poczęstunek nietypowym wizualnie ;:108 ale pysznym torcikiem śmietanowo - owocowym. Pychota! Zdjęcie zamieszczę w moim wątku" Moja druga pasja".
Cieszę się ,że groszek będzie zdobił Twój płot. Musisz jednak pamiętać ,ze łatwo rozsiewa się , zatem jeśli tylko pojawi się młoda sadzonka w nieodpowiednim miejscu- usuń. U mnie od godziny 15:00 pada. Do tej godziny upał był niesamowity 37, 5 w słońcu.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Jadzieńko!cieszę się bardzo z Twojej wizyty. Wystarczy pysznego torciku jeszcze dla Ciebie ;:108
Zdążyłam zrobić przed dzisiejszym deszczem zdjęcia ogrodu , zatem za chwilę zamieszczę. Wielkie zdumienie wywołała kwitnąca kilkoma / dosłownie pięcioma/ kiściami , ale po raz trzeci glicynia. Przycięłam już dwa tygodnie temu pędy , a ona taka skora jeszcze do kwitnienia ;:108 Magnolia nie jest gorsza, też powtarza kwitnienie.Pozdrawiam cieplutko! ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”