Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
A co to tak ładnie kwitnie pod jezowka purpurowa?
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jesteś za skromna. Masz tyle bylin, które widzę po raz pierwszy.
U mnie też straszliwy skwar był, ale godzine przeszła potężna ulewa.Nie musze podlewać
A teraz świeci słoneczko
U mnie też straszliwy skwar był, ale godzine przeszła potężna ulewa.Nie musze podlewać

A teraz świeci słoneczko
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zazdroszczę tej ulewy,u mnie sahara na działce,podlałam tylko to co rośnie w donicach ,reszta mija się z celem,ziemia jak skała,tylko deszcze może pomóc
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
LATO... 
Iwonko dzisiaj u mnie upalny dzień ...spędzony w domu . Pożegnałam dzieci na wyjazd na wczasy miałam jechać na podlewanie ale odłożyłam na rano bo jutro znowu upał a na padanie się nie zanosi .U mnie 2 dni temu obfite opady były więc do podlania tylko jakieś wrażliwce doniczkowe.
A pąki rozwijają się w tempie błyskawicznym i przekwitają ...szczególnie liliowce nawet trudno zdążyć fotkę zrobić..Ale u mnie ich wiele nie ma więc do przeżycia...
Wczoraj fotek zrobiłam bardzo dużo więc je wykorzystam...A rośliny w każdym wątku takie same więc to nic atrakcyjnego i nikogo nie zaskoczę!
Ale tak z przyzwyczajenia letnie widoki ...
róża nn

trojeść bulwiasta

hortensja dębolistna

violette

Margaret2014- to trojeść krwista

w sensie
Nie bardzo rozumiem w którym miejscu ??? 
Oj tam
, przesadzasz Gosiu nie mam niczego więcej od tych,którzy na FO nie są już nowicjuszami.A wielu pokazywanych przez forumki roślin i ja przecież nie mam ...nie można mieć wszystkiego Na fo nowinki błyskawicznie przestają być nowinkami...
a u mnie tylko to co spotkam na mojej drodze ...a że wybór jest duży więc korzystam /bo lubię i oprzeć się nie mogę
/Ale niczego co gdzieś zobaczę nie szukam , nie ściągam, nie zamawiam, nie proszę... Pewnie dlatego nie mam w zasadzie chorób w ogródku ..bo wiele można sobie ściągnąć " dobra" z roślinami z niepewnego źródła ...
Bo i ogrody są różne !
Przez lata ja przywloklam sobie podagrycznika z którym walczę do dzisiaj w pewnych miejscach...
A moje ryneczkowe Pańcie to od lat to samo sprawdzone źródło zdrowych roślin.
nawet róże mam domorosłe i często bezimienne
a szlachetne odmiany podziwiam m.in. u Ciebie Gosiu!
bo masz ich wiele !

Dorciu u mnie nie było ulewy ale wczoraj jeszcze było dość wilgotno , doniczkowe wiadomo,trzeba podlać zrobię to jutro rankiem . Nawet wczoraj wykopałam 3 olbrzymie turzyce z łatwością bo już za duże były i chciałam je odmłodzić bo te już co najmniej 5-letnie były.
O Dorcia to potentatka roślinna jest , tej Pani to z pewnością trudno dogonić gdyby ktoś chciał się pokusić!U Ciebie to dopiero nowinka goni nowinkę i bardzo dobrze !
..Stale zamawiasz i zamawiasz i ja wielu z Twoich nowych roślin nie znam !

Iwonko dzisiaj u mnie upalny dzień ...spędzony w domu . Pożegnałam dzieci na wyjazd na wczasy miałam jechać na podlewanie ale odłożyłam na rano bo jutro znowu upał a na padanie się nie zanosi .U mnie 2 dni temu obfite opady były więc do podlania tylko jakieś wrażliwce doniczkowe.

Wczoraj fotek zrobiłam bardzo dużo więc je wykorzystam...A rośliny w każdym wątku takie same więc to nic atrakcyjnego i nikogo nie zaskoczę!

róża nn

trojeść bulwiasta

hortensja dębolistna

violette

Margaret2014- to trojeść krwista

Margo2 pisze:Jesteś za skromna

Oj tam

Przez lata ja przywloklam sobie podagrycznika z którym walczę do dzisiaj w pewnych miejscach...
A moje ryneczkowe Pańcie to od lat to samo sprawdzone źródło zdrowych roślin.
nawet róże mam domorosłe i często bezimienne

Dorciu u mnie nie było ulewy ale wczoraj jeszcze było dość wilgotno , doniczkowe wiadomo,trzeba podlać zrobię to jutro rankiem . Nawet wczoraj wykopałam 3 olbrzymie turzyce z łatwością bo już za duże były i chciałam je odmłodzić bo te już co najmniej 5-letnie były.

O Dorcia to potentatka roślinna jest , tej Pani to z pewnością trudno dogonić gdyby ktoś chciał się pokusić!U Ciebie to dopiero nowinka goni nowinkę i bardzo dobrze !

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryna, dawaj więcej fotek, bardzo lubię je u Ciebie podziwiać 

- dorcia7
Maryniu jaka potentatka
,u mnie chodzi też o to,że jak z działki typowo warzywnej z jedną czy dwoma rabatami kwiatowymi(tak było u dziadków)zaczęłam małymi kroczkami tworzyć działkę " kwitnącą"-aby to w miarę zapełnić miałam jedną roślinę w kilku miejscach,teraz jak wykopię to już nie dzielę-tylko mam chętnych na całą kępę-a w to miejsce sadzę coś czego nie mam i wbrew pozorom nie mam wielu roślin które ogladam u Ciebie 

- marpa
To jeszcze mało Iwonko ???
ja się krepuję,
że za dużo fotek wklejam jak maniak jakiś
...ale ostatnio jest mi raźniej bo znacznie przybyło zdjęć we wątkach i nawet często nie mieszczę się na podium !
Tyko wklejających mniej ostatnio bo jak wiadomo wakacje ..
I riposta jest !
Dorciu
No to ja Ci powiem,że ja uprawiam swój ogródek ponad 30 lat i wiele mam starych odmian, które dla młodych działkowiczów jakim Ty jesteś mogą być nieznane
A Dziadkowie Twoi pewno mieli inne zainteresowania ogrodnicze niż uprawianie kwiatków.Kiedyś przed laty były inne rośliny i dzisiaj w zawrotnym tempie przybywają nowości za którymi trudno by mi było nadążyć ..Stąd u mnie nowe z przewagą starych...
a m.in. u Ciebie na odwrót... Różnica pokoleń nas dzieli... 

Tyko wklejających mniej ostatnio bo jak wiadomo wakacje ..
I riposta jest !

- Iw
mało, mało, więc dawaj więcej, Proszę 

- marpa
Iwona
z rana bo się wstydzę ...
Nie będę nikogo zanudzać ...a jeden widz /ka/
...trochę mało ! 

- Iw
Męża zawołam, będzie więcej 

- dorcia7
A mój by się nadał-ale sport ogląda
ostatnio często pyta?a co tam na forum słychać i zaczął mi nagrywać Maję w ogrodzie-bo on wcześniej wstaje i to z własnej woli ja mu nic nie wspominałam-jaka różnica pokoleń Maryniu?? toż to ja mam dzieci dorosłe a i działkę mam w swoich łapkach 20 lat jak nie więcej ,gdyby babcia kochała kwiaty tak jak ja też bym miała przewagę starszych roslin,ale ona warzywka sprzedawała na targu więc na kwiaty miejsca nie było-ot inne czasy 

- marpa
Dorcia to mu nie przeszkadzaj!
No tośmy sobie wyjaśniły tę zawiłą kwestię pokoleń!
Dobrej nocy! dziękuję za konwersację!

Dobrej nocy! dziękuję za konwersację!

- marpa
LATO... 
Jako się rzekło Marysiu , Dorciu moja poranna porcja przed wyruszeniem na ranne podlewanie ...
W cienistych zakątkach u mnie zewsząd wyglądają hosty a i trawy spotkać można ... Pod rozłożystą jabłonią,której bronię przed wycięciem
, bo tylko zrzuca mało przydatne jabłka cienia dla cieniolubnych roślin dostatek...Nie tylko modne dziś brzozy czy inne tam dają pożyteczny cień w ogrodach.... stara jabłoń też jest bezcenna...

marnego liliowca też pokaże wszak to jego czas

i floksika chyba nowego ? też ...jakieś kupiłam i jesienią i wiosną ale czy to ten

róże przed oczyszczeniem przekwitłych bo fotografuję zaraz po przyjściu bo później różnie to bywa i mogłabym nie zdążyć ...Ogólnie to wolę taką naturę od tej wyczesanej do portretu...dużo zdjęć robię przekwitającym roślinom i zwiędniętym...ale tych nie pokazuję tutaj...

Jako się rzekło Marysiu , Dorciu moja poranna porcja przed wyruszeniem na ranne podlewanie ...

W cienistych zakątkach u mnie zewsząd wyglądają hosty a i trawy spotkać można ... Pod rozłożystą jabłonią,której bronię przed wycięciem

marnego liliowca też pokaże wszak to jego czas

i floksika chyba nowego ? też ...jakieś kupiłam i jesienią i wiosną ale czy to ten

róże przed oczyszczeniem przekwitłych bo fotografuję zaraz po przyjściu bo później różnie to bywa i mogłabym nie zdążyć ...Ogólnie to wolę taką naturę od tej wyczesanej do portretu...dużo zdjęć robię przekwitającym roślinom i zwiędniętym...ale tych nie pokazuję tutaj...